FC Barcelona si v prvom zápase semifinále Ligy Majstrov vypracovala pohodlný náskok 3:0. V odvete na Anfield Road však musí odohrať druhý skvelý zápas, pretože Liverpool Barcelone postup len tak nedaruje. Kataláncov čaká nesmierne ťažký súboj a my sa pozrime na 3 podstatné veci, ktoré Blaugranas musia v odvete urobiť.

Držať sa rozostavenia 4-3-3

V prvom zápase Barcelona urobila takmer všetko správne a tejto formácii sa musí držať aj v odvete, hoci hrá na výjazde. Katalánci musia byť v defenzíve súdržní, keďže zo strany Liverpoolu sa dá očakávať ofenzívny nápor. Portál barcablaugranes píše, že Valverde by sa mal v tomto zápase vyhnúť použitiu svojej starovekej formácie 4-4-2, keďže Barcelona bude potrebovať viac času, aby sa usadila na lopte. Liverpool z toho potom môže ťažiť, pretože od zle rozostaveného súpera môže skôr získať loptu pod svoju kontrolu. Rozostavenie 4-4-2 sa možno hodí na úplne bránenie, ale nastal čas, aby sa Blaugranas držali rozostavenia, ktoré používali počas celej sezóny.

Pozor na lietajúcich bekov Liverpoolu

Niet pochýb o tom, že Liverpool oslabili absencie Firmina a Salaha, ale ak mužstvo potrebovalo gól, stáva sa pomerne často, že vypomôže aj defenzíva. Obrana Liverpoolu v tejto sezóne strelila či prihrala na 35 gólov. Vezmime si ako príklad hneď posledný zápas proti Newcastlu. Virgil van Dijk skóroval a Alexander-Arnold prihral na dva góly. Obaja krajní obrancovia v tejto sezóne prihrali na 11 gólov a to je úžasné číslo. Liverpool sa v ofenzíve bude spoliehať aj na svojich obrancov a ak sa Barcelone podarilo eliminovať prínos krajných bekov, Blaugranas by z toho mali určite profitovať. Tiež musíme brať do úvahy aj skvelé štandardné situácie Liverpoolu, keďže práve po nich sa hráčom The Reds podarilo streliť niekoľko nesmierne dôležitých gólov. To znamená, že Piqué a spol. sa musia mať na pozore, musia sa snažiť vyhnúť rohovým kopom či štandardným situáciám v nebezpečných priestoroch.

Využiť únavu Liverpoolu

FC Barcelona má La Ligu vo vrecku a je finalistom Copa del Rey. Valverdemu tieto okolnosti umožnili nechať oddýchnuť hráčov zo základnej zostavy v zápase proti Celte Vigo. Liverpool však bojuje o titul v Premier League s Manchestrom City a je to ten najdramatickejší súboj posledných rokov. O titule sa rozhodne skutočne až v poslednom kole. Predtým však na The Reds čaká súboj s Barcelonou a to po urputnom víkendovom boji na pôde Newcastlu. Liverpool tak v poslednom čase hrá zápas čo zápas naplno, čo rezultuje vo vyčerpanosť hráčov. 3 zápasy v priebehu šiestich dní si vybrali svoju daň a v tomto smere má Barcelona rozhodne výhodu.

Väčšina hráčov Blaugranas je oddýchnutá a tak sa musia postarať o to, aby Liverpool nemal loptu. Môžeme očakávať, že Barcelona sa bude snažiť prevziať kontrolu nad zápasom, skutočným problémom pre hostí bude vysoký presing od zverencov Jurgena Kloppa. Možno je to ten jediný spôsob, ako môže Liverpool v tejto odvete uspieť - to však už teraz unavených hráčov The Reds ešte viac vyžmýka. Pre Kloppa ide o poriadnu dilemu. A pre Barcelonu je to možnosť svojho súpera postupne unaviť a dokráčať k postupu do finále.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: fcbarcelona.com

Milan87

21
2019-05-07 18:02:18

Iba jedna vec: skórovat, keď dáme prvý gól, oni sa zosipu

BayernMunchen

27
2019-05-07 18:03:55

Alebo skor zosypu ;)

bulldozer

19
2019-05-07 18:10:39

alebo poseru a mas istotu. :D

Barca_kingL10M

8
2019-05-07 18:37:19

Treba ich dať su oslabení treba to využiť n nepodceniť dnes môžeme po dlhých rokoch splniť znovu krasnu sezónu

Pader

7
2019-05-07 18:38:37

podľa mňa stačí dať gól

loptajegulata

3
2019-05-07 19:10:49

dva góly a je to určite

Tecumseh

6
2019-05-07 19:02:28

Veru dať jeden gól a psychicky padnú, neverím že nám dajú 5 kusov.. budú nervózni, frustrovaní a hlavne unavení..

parto

5
2019-05-07 19:13:53

Ake tri veci staci ked dostaneme menej ako tri goly :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.