Prehru Barcelony na Anfield Road 4:0 a vypadnutie z Ligy Majstrov na tlačovej konferencii komentoval aj tréner Blaugranas Ernesto Valverde.

Ako vyzeral zápas z tvojho pohľadu?

"Súper začal veľmi agresívne a vysoko, tak ako sme očakávali. Prvý gól strelili už na začiatku zápasu, ale dokázali sme sa dostať do zápasu. V prvom polčase sme mali príležitosť na strelenie gólu. Druhý gól bol pre nás úder, pretože hneď na to padol aj tretí. Liverpool hral dobre, s veľkou agresivitou a my sme nevyužili svoje príležitosti. Výsledok je vysoký, ale pri prehre 4:0 neexistujú výhovorky. Súper bol lepší a musíme to akceptovať."

Čo si povedal hráčom v priebehu zápasu?

"Poukázal som na to, že presingom ľavého obrancu sme boli dezorganizovaní. V prvom polčase sme mali príležitosti, ale nepodarilo sa nám streliť gól a v druhom polčase sme nedokázali vydržať presing súpera."

Čo si myslíš o štvrtom góle?

"Prekvapilo ma to. Všetky góly padajú po nejakých chybách. Ak sa pozrieme na góly, ktoré sme dostali, vidíte chyby. Tak isto ak sa pozrieme na góly, ktoré sme strelili my v posledných zápasoch, vidíte chyby súperov. Ten gól som nevidel poriadne. Pripúšťam, že sme sa nepozerali, súper bol šikovný a vystrelil."

Myslíš si, že Liverpool bol výrazne lepší?

"Nemôžeme myslieť na to, či sme boli na podobnej úrovni alebo nie. Ak súper vyhrá alebo sa postará o obrat, veľa výhovoriek neexistuje. Ak by sme využili hoci len jednu šancu, postúpili by sme do finále. Neposkytli sme takú odpoveď, akú sme chceli."

Ako ťa ovplyvní táto prehra?

"Neviem. Nemal som možnosť o tom popremýšľať. Tréneri by mali niesť zodpovednosť."

Očakával si, že sa Rím zopakuje?

"Najbolestnejšie je zopakovať históriu z Ríma. To isté sa nám stalo minulý rok. Boli to rozdielne zápasy, Liverpool mal drvivý štart a inkasovali sme prvý gól. Vzchopili sme sa a v prvom polčase sme mali svoje šance. Okolo pokutového územia súpera sme vytvárali nebezpečenstvo. Jeden gól by nám zaručil postup. Nepodarilo sa nám ho streliť a pocítili sme ďalšiu dvojicu inkasovaných gólov. Liverpool je silný, hral dobre a za tento dvojzápas mu musíme pogratulovať. Táto prehra bolí. Druhý rok v rade súper otočil takýto výsledok. Neočakávali sme to, chceli sme sa veľmi koncentrovať, ale opäť sme vypadli."

Ako to vysvetlíš z futbalového hľadiska?

"Súper nasadil veľmi vysoký presing a veľmi riskoval. Keď súper vytvára tlak vysoko a získava lopty pred pokutovým územím, získava aj nadšenie. Pokúšali sme sa ich potrestať, ale nestrelili sme gól. Z pohľadu postoja sa Liverpool živil pozitívnymi dojmami. Dva góly v rade mu dodali impulz do ďalších útokov. Museli sme získať pôdu pod nohami vďaka striedaniam, ale padol úžasný štvrtý gól."

Čo môžeš povedať hráčom?

"Keď dostanete takúto ranu, ďalšie dni sú hrozné. Hráči cez to musia prejsť, podobne ako všetci naši ľudia. Počas toho času, ktorý nám zostal, musíme opäť povstať, aby sme sezónu zakončili ďalším titulom. V súčasnosti sa nás to dotklo."

Čo povieš fanúšikom?

"Je nám to veľmi ľúto. Všetko čo robíme a čo hráme je vždy zamerané s cieľom uspokojiť fanúšikov, aby boli hrdí na hráčov. Vo futbale chce vyhrávať každý a niekedy sa prehrá. Doteraz sme neprehrali a teraz sme vypadli. V tejto situácii sme všetci spolu."

Striedanie Vidala

"Arturo sa v prvom polčase prezentoval veľmi dobre, držal nás v zápase. To sme od neho čakali. Bol unavený, pretože zo seba dal všetko, málo participoval na hre a uznal som, že potrebujeme iné riešenie."

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

BayernMunchen

-5
2019-05-08 01:03:00

Prac sa mi z oci ty saso! Nenavidim ta ako nikoho! Uz sa nesmie opakovat rim a to preto ze ty uz nebudes na lavicke! Ak neskoncis, budeme cakat na LM o rok dlhsie

Zmazaný užívateľ

-6
2019-05-08 09:42:30

ak si vcera nahodou nepozeral, kritiku si zasluzia ti co odohrali zapas, nie trener, odohrat takyto zapas s nasadenim ake bolo to sa len tak nevidi

Pedagog

9
2019-05-08 10:21:26

To, čo sa včera (opakovane) stalo je neakceptovatelné. A je za to v plnej miere zodpovedný tréner. Vieš si predstaviť, že by Atléti pod Simeonem v takto dôležitom zápase zahrali ako naši hráči? Reds v Barcelone prehrali 3:0, ale podali skvelý výkon...Valverde by na lavičke vo finále Copa del Rey určite už sedieť nemal.

BayernMunchen

23
2019-05-08 01:06:37

Idiot bez stipky futbaloveho rozumu. Minuly zapas som vyhral s touto zostavou tak ju dam znova. A toto je tu celu sezonu. Preto malcom zhnil na lavicke. Lebo saso pozna len jednu zostavu, len 11 hracov ktori budu hrat az do dochodku aj ked si s nimi nejaky wijnaldum robi dobry den

Andrejomus

28
2019-05-08 01:24:38

Najhlucnejsi ľudia sú väčšinou vždy aj najväčší idioti. To, bohužiaľ, platí aj pre teba. Je mi ta ľúto... Mal by si skočiť k lekárovi a posťažovat sa mu, dá ti tabletky a nebude to už také zlé všetko... Myslím to v dobrom... Hej, bolo to dnes strašné, všetci sme z toho znechutení, ale zasa, všetko má svoje hranice.... Tak sa už upokoj, lebo nedopadnes dobre....

BayernMunchen

8
2019-05-08 01:30:57

Potrebujem sa z toho hnusu vyventilovat. A zda sa mi ze napr klopp je hlucny dost a ze by bol hlupak, to sa mi podla toho ako nas vyradil nezda

Mecik

-7
2019-05-08 07:00:16

Tak sis mel vyhonit bokem a ne se tady hned vystrikat do sucha, vole. Jinak bejt hlucny je ok, kdyz vis jak se chovat, ale tohle co tu predvadis - je mi stydno za tebe. Az ti to vsechno dojde, tak si vzpomen, ze obdobnou ostudu sis tu delal sam, dobrovolne, a ze uz to nejde vratit zpatky, tak pokracuj, at se mas cim pochlubit detem, jakou hodnotou si obohacoval zdejsi forum.
Ventil vypusten, dustojnost zachovana, pochopili jsme?
Vzdyt se to neda cist, nejsi tu sam...
Jo a barca? Co ti budu, vsechno vis lip...

BayernMunchen

2
2019-05-08 10:14:52

A ty si kto? Mas vobec vlastny nazor lebo som ho do teraz ani raz nevidel. A ktitizujes mna? Ja co celu sezonu tvrdim ze valverde sa ma pratat, ze roberto nepatri do obrany a rakitic s busquetsom mali byt davno v dochodku? Teraz to uz spolu so mnou vidi cely svet, desiatky minusiek sa zmenili na desiatky plusiek. Isli ste sa tu posrat ked som po 1. Zapase hovoril ze sme hrali hovno, ze liverpool bol lepsi a ze sme este nevyhrali. A tu to je!!!!! A su sekundy kedy ma vcerajsia prehra nemrzi lebo si spomeniem na teba alebo milanka ktori dookola obhajuju totalnych luzrov ktori v barcelone nikdy nemali co hladat. Ja len dufam ze sa konecne urobia zmeny inak buduci rok telku s barcelonou nezapnem

Pedagog

-1
2019-05-08 11:38:17

Názor je jedna vec a na jeho vyjadrenie toto fórum práve je. Ale z teba čeéče (okrem názorov) vyteká celú dobu aj jedovatá žlč a celé to tu zamoruje. A v pohode si tú telku už nezapni. Nebudeš jej chýbať.

BayernMunchen

1
2019-05-08 12:21:03

A co by vytekalo z teba ked nosaty imbecil robi tu istu chybu zapas co zapas a niektori na cele s prezidentom klubu ho za to este chvalia! Ved to je na porazenie

Mecik

1
2019-05-08 12:57:42

Inu, az se budes chtit bavit vylucne vecne, treba i sarkasticky, proc ne, jen prosim bez te histerie a dalsich forem extremismu, a prestanes si cucat z prstu, ze zastavam jakousi pomyslnou opozici, kde, jednoduse receno, hajim vse, proti cemu ty tak zarpurtile bojujes, tak te treba zacnu brat vazne a prestanu si z tebe delat prdel.
Neskutecny je i to, jak si vzdy upravis argumentaci a doplnis ji o sezonni nazorovost vetsiny, jako kdybychom nebrali v potaz kaskadu tvych, mnohdy schizofrennich prispevku, ktere stejne zakladas jen na tom, aby to bylo uderne, libive, a vetsinove prijatelne, byt irelevantni v kontextu toho, co za hlavni faktor tyto promenne v zapasech maze a naopak spousti. Tomu neprikladas vubec zadnou dramaticnost, coz je k nepochopeni, kdyz uvazis s jakou vasni prskas na to okolo, nebo jak mam formu tveho prednesu nazvat. Jak hodnotne...

Jinak, ze prisel EV, ze Robert stale hraje WB, ze Busi hraje tak jak hraje, ze Raketa nemel do tymu vubec chodit, natoz hrat jeste vcera, ze Sua obetavosti tesi, ale fotbalovosti po vetsinou trapi, je vposledku pravda jiz nekolik let trvajici, zadne novinky. Co nam ale za dekadu nejvice pomohlo, je i to, co nam v poslednich letech ublizilo nejvice - Messi. Neni v tom pochopitelne sam, ale lvi podil je v jeho rukou, at uz se ti nezda ten napravo, veprostred, nebo vepredu.
Proc, bylo napriklad vcera evidentni jiz od branky na 3:0...

Abych ti to ucelil, shrnul - tam kde ty vidis problemy, tam problemy trvaji uz jakou dobu, v tom mas pravdu, to nemuzu poprit, ale jsou uz kolik let natolik povrchni, ze si nelze nevsimnout, jak moc banalni a vedlejsi vuci nasemu kardinalnimu problemu jsou, tim spise kdyz si uvedomis, jak dobre vyse zmineni preci jen dokazi naplnit potencial, ktery se od nich v top zapasech pozaduje. Jenze uz z principu to nezalezi predevsim na nich, ale na vedomi tymu, ktere at chces nebo nechces, prednastavuje Leo.

Tak uz nebud s tou tvoji demagogii votravnej, nech si ty neustaly vylevy, vulgarnost a podobny pseudofanouskovstvi, ktery to ostatnim akorat znechuti...

Navic, fakt nevim, kdes vzal dojem, ze jsem vylucne proti tobe. Ale budiz, tvoje vec, jen me sere, stejne jako zdejsi, co ses schopnej vytvorit za atmosferu jenom proto, ze na beku nehraje ten, podle tebe lepsi...

“Co” od tebe vesmes beru, ale flakni si ji zleva zprava za to “jak”.

rominho

1
2019-05-08 01:30:20

Dnes tu budeme diskutovať len my.. Ťažká prehra, ale zasluzena, naozaj si to o gól zaslúžili. My sme valverde, všetkým to stačí, zabudnime, mame double asi.. Kľúčové momenty zvladli lepšie, zdravšie, pohotovejsie. Poďte teraz ako sú najlepší bussy, raketa, suarez.. To sú tahuni...

barcelonista29

37
2019-05-08 01:31:37

Stačí si všimnúť, že hovorí len o jednom góle, ktorý by zaručil postup. A to je pekná blbosť. Na tejto situácii sa dá dobre pochopiť jeho futbalové zmýšľanie, ktoré je nehodné Barcelony.

Maximus80

18
2019-05-08 01:40:35

bohužel je to tak.Zklamal mě,udělal opět po roce chybu.

Kingmarek92

7
2019-05-08 08:07:52

No bohuzel chlapi on neudelal chybu jednu a po roce , on to stejne delal celou sezonu. Je to spatny trener pro barcu , vyborny pro tym ktery nema potencial a potrebuje vytezit cimkoliv cokoliv z nuly. On se celou sezonu systematicky blizil k tomuhle bodu.stejna hra , stejni hraci , stejna bezduchost a prazdnota , jen souperi jako real , man utd nestacili na messiho a ter stegena. To co se stalo bylo neodvratne potrestani pristupu tohohle slouhy naseho prezidenta. On ho ma rad protoze neodmlouva jako Pep. Vzit sem tohohle Mourinha a dat ho k Messimu je urazka zivota. My zazili genia a on ho udusi....to je hrich jak prase..........Barca je krasa a ne hnus ktery sveti prostredky.

BayernMunchen

19
2019-05-08 01:44:31

Presne. Kontrola nad hrou sa uplne vytratila. Staci vyhrat o gol. To nie je barcelonske, to je mourinhovske

BayernMunchen

25
2019-05-08 02:00:30

Naozaj sa obavam aby Messi tento rok neukoncil karieru. Po tomto strasidelnom zavere sezony ho este caka fail na copa america s bandou priemerakov z argentiny. Nebudem sa cudovat jeho frustracii. Ja som z toho uz teraz na prasky

BayernMunchen

14
2019-05-08 02:08:23

A este posledna vec dneska. Ak niekto z barcelony este niekedy na tlacovkach povie, ze sa z niecoho poucili, alebo ze kazdy dalsi zapas je pre nas finale tak mu treba poriadne prijebat. Lebo v barcelone sa nevedia poucit nikdy z nicoho

Malloy

17
2019-05-08 03:43:44

mne je tak luto messiho,....

xdiko

14
2019-05-08 06:22:37

Miesto tychto kecov uz mala na stole lezat jeho rezignacia. Od zaciatku vravim, ze to nieje dobry trener a ak ani po tomto nevypadne z Barci, tak uz fakt neviem, co este musi skazit a komu dosrat karieru. Aj ked v smutku, ale zaroven sa tu smejem vsetkym jeho zastancom, co ho tu obhajovali, prave vam naplul do tvare...

PETERKRIZAN

-8
2019-05-08 06:40:00

Jednoducho nuzstvo he pomale,tam je hlavna pricina vybuchov,artur,busqets,rakitic,vidak,sergi,lenglet,pique,coutinho ryc j lostne nestihaju,je to prilis vela pomakych hracov v time,potom ci sa hra 4:4:3 akebo 4:4:2 ,je nepodstatne,ptestupy coutinha a dembeleho za 250 melonov vyzeraju cim dalej viac ako obrovske nepodarky,rakitic s busqetsom jednoducho nrmozu obaja byt na ihrisku v takychto zapaso h,lebo absolutne nestihaju,Artur je hrac bez napadov, elu sezonu nrvyprodukoval nejaku fakt golovu prihravku,myslilm ze sa trrba rozlucit s robertom,semedom,umtitim,rakticom,busqetsom,dembelem i coutinhom

sagradarambla

1
2019-05-08 08:13:58

Pri tom 4:4:3 si dal Stegena do zalohy alebo do utoku? ????

PETERKRIZAN

6
2019-05-08 06:58:37

Ked niekto tvrdohlavo velu sezonu drzi v zalohe arura,ktory neda jednu golovu priihravku,kred niekto tvrdohlavo drzi tvoriveho coutinha na kridle kde mu to viditelne nejde,ked niekro tvrdohlavo necha zhnit na lavicke sikovneho malcolma,ked niekto spomaleneho busquetsa drzi nekonecme na ihrisku len preto,ze vidal bojuje za dvoch,ked niekto toleruje mnozsvo vybuchov obrany v sezone,ktore hasi ter stegen,potom sa ten niekto nestaci cudovat,ako bolo v rime,tak aj na anfielde,ak super bojuje na maximum,my ideme hrat profesorsky futbal,len nam chyba rychlost i priamociarosr a utapame sa v kombinaciach,alba namiesto golu ide prihravat dozadu mesimu,suarez mamiesro ob vyklej petelice vystreli ako ziacik,pique cely zapas v krajine nikoho o vzdusnych subojoch nehovorim,lebo v kazdom nam chyba polkroka k lopteked nestihame,cgudak mesi tym padom ma na sebe tro h hracov,ako je mozne ze liverpool nabeha o 10 km viac,ved tym padom oni hrali o jedneho hraca viac

jokerito

15
2019-05-08 07:36:21

Ernesto . Ďakujem za dva španielske tituly . No nastal čas odísť . Tvoj systemsklamal a lm nám nepriniesol . Potrebujeme získať opäť srdce a hlad vyhrávať ...

Gabrieloo

11
2019-05-08 07:36:54

LFC si postup po takychto dvoch zapasoch zasluzil ale LEO si to nezasluzil. Taky hrac a to co urobil pre Barcu si zasluzi lepsie muzstvo okolo seba. Mal by byt jediny 30+ v muzstve iba on si udrzal uroven. Ostatni uz nie au to co boli. Skoda. Velmi velmi som mu to prial aby po tom vsetkom co pre Barcu urobil vyhral LM ako kapitan.

Marian

15
2019-05-08 07:42:44

Táto ťažká porážka potvrdila, že Valverdeho herná koncepcia je zlá.
Jediné riešenie je nový tréner.
Nový tréner, ktorý dá minúty mladším hráčom. Treba otvoriť oči a pozrieť sa na Ajax, ktorý hrá ako my Cruyffovu školu. My so starými, oni s mladými.

milos970

3
2019-05-08 07:45:25

Aj ty by si mal akceptovat ze tu uz nemas co robit a ak mas v sebe stipku hrdosti a aspon trochu ti zalezi na zdravi fanusikov klubu tak odides co najskor.

Marian

13
2019-05-08 07:48:25

A Bartomeu? Ten bude predlžovať zmluvy všetkým tridsiatnikom o 5 rokov a ešte im zdvihne plat...

milos970

3
2019-05-08 07:51:18

Toho sa ty neboj ze ten odide, on este podrzi tohto chuja lebo mu to tak vyhovuje

fofo112

7
2019-05-08 09:01:38

Ved to je jasné, že Bartovi tento chujko vyhovuje len pri ňom si môže prelievať prachy , pri nákupoch druhotriednych hráčov. Oni zvysoka kašlú na FCB, prachy sú prachy.

Michal21

1
2019-05-08 08:18:25

Keby všetci ako Vidal mali v sebe bojovníka tak to by vyzeralo úplne inak ale včera obrana 0Bodov a Tér Stegen nemôže chytiť úplne všetko potrebuje pomoc obrany a ta ho včera nechala samého záloha Raketa úplne zbytočný hráč a Coutinho sa radšej nebudem vyjadrovať iba budem rad keď príde clanok Oficiálne Coutinho odchádza a vtedy budem rad prajem mu všetko dobre v inom klube u nás už skončil!

emiliano

16
2019-05-08 08:47:17

Musel striedať Vidala, lebo bol unavený držal nás v zápase. Rakih a Busiho striedať nemusel, oni neboli unavení, šetrili sa, poklusávali. Keby sme vraj dali gól, tak postúpime? Ale keby Liverp. dal z tých tútoviek u nás gól, tak niet o čom. Potrebovali sme dať gól a nosáč namiesto Coutinha poslal obrancu, na lavičke mal Malcoma. To sú jeho inštinkty, obrana, obrana. Problém je inde, tam, kde na to poukazujem dva roky, lebo nezaslepia má výsledky v lige. Ligu sme vyhrali vďaka mizérií Realu, nevyrovnanosti Atletica a ostatných. Hrali sme tiež mizerne, ale vždy to Leo zachránil, veď dal takmer 40% našich gólov. Na ihrisku je nosáčov obľúbený tím, ktorému je v priemere (bez brankára) vyše 29,5 roka. V zálohe má Raki 31, Busi čoskoro 31 a Vidal 32, aj keď on behá za obidvoch. Takže vek. Skladba tímu: Roberto, Busi, Raki, všetko hráči s ťažkými nohami, pozične hrajúci, bez presingu, bez kľučky a prieniku, nestíhajúci. Včera to bolo zasa vidno, cez zálohu mladí z Lverp. prebehli, akoby tam nik nebol. Naša záloha je len na rozohrávanie lôpt bez pohybu, stojac. Videli ste prevziať loptu Busiho alebo Rakiho v plnom behu? Ja nie, oni len stojac alebo v kluse.V útoku jediný hráč Suarez, má 32 r., tu a tam dá gól, viaže obrancov, ale neudrží loptu, prehráva súboje dolu i hore, stráca lopty, simuluje. Cou skončil, to je jasné, hral doma a opäť nič. Padá, stráca lopty, mal tutovku a opäť tá jeho obaľovačka vnútrajškom, slabá. Namiesto trafenia lopty do ťažiska on vždy obaľovačka. Tím potrebuje prestavbu, ale nie je v silách nosáča, zbabelca a alibistu vynechať zo zostavy týchto hráčov. Musí odísť a musí prísť niekto, kto nie je s nimi zviazaní. Nemôže to byť asi ani Xavi, hral s nimi a nie je jednoduché odstaviť spoluhráčov. Tak to bolo niekedy v AC Milano, kde Ancelloti sa nevedel rozlúčiť so starými kamarátmi, potom odišiel a bolo treba budovať nový tím a dodnes sa z toho nevyhrabali. Zažili sme to v Barci, keď tím upadal, ale Rijkard bol lojálny k ním. Prišiel Pep, ktorý s nimi nič nemal a prekopal to od základu, hviezda, nehviezda. Všimnite si vyjadrenia nosáča, všetko také alibistické, akože stáva sa, je to šport. Popisuje, čo sa stalo, ale príčinu nepovie, lebo je slepý a nevidí ju. To, že nás drvili, to nie je v prístupe hráčov, oni jednoducho nemajú naviac, ak súper sa nás nebojí a neustupuje (kde my si rozohrávame bago), a začne hrať agresívne a rýchlo, nestíhame. Nedávno sme to zažili s Levante, keď sa osmelili, nepustili nás od 16-ky. Bude čoraz viac tímov, ktoré prišli na to, že netreba žiadne autobusy pred svojou bránou, že treba do nás naplno, lebo majú proti sebe pomalé a staré mužstvo. Včera mi to pripadalo ako dostihy mladých pretekárskych koní so starými, alebo súboj mladých s veteránmi. Nevyhrali sme súboj, všade ich bolo viac, dokázali zdvojovať, Lea strojovať a napriek tomu sa vrátili včas tam, kde chýbali a to robili celý zápas, úžasná kondícia. Je to asi najlepší tím sveta a je radosť sa dívať, ako vytvárajú vlnu za vlnou, ktorá sa valí

Pader

3
2019-05-08 09:42:30

Valverde: Súper bol lepší, musíme to akceptovať.
No bol, ale len kvôli tej tvojej priposratej taktike

PEKKI

5
2019-05-08 09:58:38

VALVERDE MA UZ HADAM POBALENE,CI CHCU CAKAT NA BUDUCI ROK NA TO ISTE??? ,...MOZE HADZANU TRENOVAT UBOZIAK ,...HNUSNY NUDNY FUTBAL HRAJU ZA NEHO ,..FANDIL SOM ALE AK NEMIENIA ZMENIT TRENERA ,UZ VERU NIE ,...NEBAVIA MA

Ortiz

4
2019-05-08 11:11:08

Ty bud soudnej, sbal se a jdi. Nemas tymu co dat, nehrajes hezkej fotbal a po vcerejsku ani ucinnej. Muzeme dekovat slabym souperum v letosni PD a Messimu.

kacejik

2
2019-05-08 11:34:01

Je mi neskutočne ľúto Messiho, strašne chcel tento rok vyhrať Ligu Majstrov a robil preto všetko čo sa len dalo. Verím že na rok získame Treble aj pre Messiho. VISCA EL BARCA.

ace67

0
2019-05-08 11:50:46

No podľa mňa včera ani Messi nerobil pre výhru v LM všetko čo mohol,takisto ako to nerobil ani v Ríme!Mohol robiť omnoho viac,možno by bolo stačilo nepostávať na polke ale pomôcť spoluhráčom brániť keď už do predu to nešlo.

jamalgaucho1

3
2019-05-08 11:59:15

my akceptujeme radšej tvoju rezignáciu

Xavi86

3
2019-05-08 15:14:05

Valverde vypadni z klubu ,takáto blamaž sa Ti nemôže prepiect 2.rok po sebe...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.