Tlač píše o tom, že časť vedenia Barcelony je za uvoľnenie Ernesta Valverdeho z pozície trénera prvého tímu. V súvislosti s tým sa objavili aj informácie o tom, kto by súčasného kormidelníka Blaugranas mohol nahradiť.

V Barcelone sú názoru, že Liga Majstrov je nad sily Ernesta Valverdeho. Zápas s Liverpoolom mu rozhodne nepridal na povesti, keď po zahanbujúcom vypadnutí z uplynulo ročnej edície Ligy Majstrov v Ríme, sa Barcelona pod jeho vedením rozlúčila s Ligou Majstrov v Liverpoole. Na tom by samozrejme nebolo nič prekvapujúce, veď Liverpool je nesmierne silný tím, ale ide o to, akým spôsobom Barcelona vypadla.

Fox Sports píše, že prezident FC Barcelona zvažuje Valverdeho nahradiť. Súčasnému trénerovi Blaugranas zrejme nepomôže ani víťazstvo v La Lige či prípadné víťazstvo v domácom pohári. Podľa správ tlače má Barcelona zoznam trénerov, ktorých sleduje a ktorí majú šancu bývalého trénera Athletic Club Bilbao na Camp Nou nahradiť.

Veľmi vysoko na zozname je súčasný tréner Ajaxu Amsterdam Erik ten Hag. S mladíkmi Ajaxu spravil kus poriadne roboty a dostal ich až pred brány finále. Bohužiaľ, včera Ajax po hroznom druhom polčase nakoniec z turnaja vypadol. Chalani každopádne bojovali do poslednej chvíle. Katalánci sa však okrem trénera pokúsia do svojich radov získať aj Matthijsa de Ligta. Ak sa ten Hag pripojí k Barcelone, existuje predpoklad, že si s hráčmi a aj štýlom Blaugranas sadne, veď Ajax vyznáva podobnú filozofiu ako klub z metropoly Katalánska.

Ďalšími trénermi, ktorých mená sa v klubových kanceláriách berú do úvahy sú niekdajší tréner PSG Laurent Blanc či tréner Betisu Sevilla Quique Setien. Médiá v prípade Blanca písali, že o jeho služby mal záujem napríklad Real Madrid, no stále platí, že od roku 2016 je bez práce. Setien zas obdivuje prácu Pepa Guardiolu a svoju stopu zanechal v Betise.

zdroj: everythingbarca.com
foto: fcbarcelona.com

adriano

11
2019-05-09 08:36:44

Žiadny Blanc setien možno ten hag alebo rovno xavi ale o ňom písali na marce že pokym bude vo vedení ten šašo barto trénovanie barcu je málo pravdepodobné nemá dobré vzťahy stimto vedením.

el_dominiko

32
2019-05-09 08:37:08

Konečne, len nech sa to poriadne rozhýbe. Až na toho Blanca zaujímavé mená. Uvidíme ako to dopadne, ale zmenu potrebujeme.

jokerito

top komentár
40
2019-05-09 08:39:08

Ak by sme kupili De Jonga a De ligta asi by bol ten trener Ajaxu vyhodou. Urcite by im daval sance a vedel ako s nimi pracovat a zapracovat ich do muzstva. Popravde, ak je len mala sanca ziskat Kloppa hned by som ho bral, ale ten bude asi v Liverpoole nova modla, nieco ako Ferguson pre United.

Majkl10

24
2019-05-09 08:39:50

Ať už přijde kdokoliv, ať je to prosím někdo jako treba klopp nebo pochettino, prostě trenér kterej očividně žije klubem a fotbalem a neboji se hlavně projevit emoce a namotivovat poradne ty hrace to je to co mě na valverdem nejvíce sralo. Občas mi přišlo že jakoby mu to bylo jedno ja vím že to tak není ale prostě trenér kterej když se to sere sklopí hlavu a je zamyslenej není nic dobryho. Musí to být hlavně pořádnej srdcar.

maros1

21
2019-05-09 08:48:09

Dobre výmena trénera je jedna vec, no ja si myslím, že vyhrať ligu majstrov je nad sily súčasnej hráčskej konfigurácie - máme jednoducho prestarnutý tím a žiadnu lavičku

andros23

18
2019-05-09 09:53:42

Tym je prestarnuty to sa zhodneme avsak na vitazstvo si myslim mali aj stymto tymom,keby k zapasu pristupili s inou bojovnostou tak vitazstvo s Totenhamom neverim ze by uslo...

MIO10

8
2019-05-09 10:13:57

Je smutné, že i s tímto týmem se to mělo vyhrát. Ale pro budoucnost je asi lepší, že to dopadlo takto....

T0mIO

-8
2019-05-09 08:52:54

Bude to setien, už poznám naše vedenie. Zaujímavý by bol ten holanďan, ale ja by som chcel niekoho kto má skúsenosti s guardiolovskym systémom hry, pozná klub, jazyk, kultúru. Skúsil by som mikela artetu, aj keď neviem či by to fungovalo.

adriano

3
2019-05-09 08:55:43

https://www.sport.es/...

Ortiz

12
2019-05-09 09:02:13

Dulezite a tezke zapasy nezvlada, ligu jsme vyhravali kazdy rok i bez neho se kterymkoliv trenerem. Sem musi prijit nekdo, kdo bude mit koule tohle cely prekopat, dat tymu nejakej novej herni rad ..

Ortiz

11
2019-05-09 09:04:37

Bohuzel nam De Jong s De Ligtem nestaci. My potrebujem jeste 2 hrace do utoku ..

jokerito

12
2019-05-09 09:10:18

Za predpokladu ze by Dembele konecne zacal naplnat svoj potencial by stacil jeden.

MIO10

0
2019-05-09 10:02:12

Potřebujeme omladit a rozhýbat zálohu. Frenkie je na tento úkol asi málo. Buď se Couts chytne v záloze a nebo ať opravdu jde. Na křídle se mu nedaří... A my potřebujeme záložníka.

jokerito

4
2019-05-09 13:49:06

My mame zaloznika. Puig! Ja by som jednoznacne siel do neho. Na to ako malo hral za acko hra vzdy kvalitne. Ma neskutocny talent.

StephenHawking

2
2019-05-09 09:08:34

David Neres nevyzera zle na kridle

gabo

18
2019-05-09 09:10:35

Mame vsetko na vitazstvo v LM,len nie trenera,pisal som to tu hned po jeho nastupe,zabil Barcu.Pisal som,my chceme divadlo,koncert,tak ako za Pepa,nie Valvrde je fajn,ma vysledky,nevedeli si vynachvalit ini. Bol by som radsej keby neprislo na moje slova, ale zial,prislo

Nalim

2
2019-05-09 09:18:06

De Ligt: je mi jedno, či ho kúpia, alebo nie. Včera som ho sledoval. Bohužial ukázal aj na svoje mínusové veci, dosť podstatné. Počiatočný štart šprintu slabší, obratnosť priemerná ( viď Pique) pri hre súpera po zemi. Nie je vodcovský typ. Nie je výnimočný, snáď preňho hovorí vek, ale to je veľká neznáma. Dosť podobný typ ako Škriniar (Ajax a Inter sú v Európe na rovnakej úrovni). Mal prsty v dvoch góloch. Pozor má masívnu postavu, rýchly nikdy nebude. Jeho cena je premrštená. Maximálne 60 melónov. Ale podstatná vec, neviem či sa dostane do zostavy. Stálica Pique (2 roky určite), Todibo veľmi dobre sa ukazujúci, bojovník Lenglet, a nevyspytateľný Umtiti, nepovedal posledné slovo. Nech tu nikoho nemýli tohtoročný úspech Ajaxu. Terajší stopéri Barci sa nevzdajú svojich len tak ľahko svojich pozícii. Má čo zveľaďovať na svojej úrovni. Neuľahčí mu to ani holandsky tréner v Barci, lebo u nás sa rátajú len úspechy! K vôli nemu nebude nikto riskovať svoju pozíciu. Ak ho vidíte inak, je to Váš pohľad. Do Barci by mali ísť jasné persóny s technickými, atletickými a dirigentským schopnosťami. De Jong je iná mašina s jasnými štruktúrami, nemám o ňom pochybnosti !

mikimi122

6
2019-05-09 10:40:05

De Ligt možno včera nezahral svoj najlepší zápas, ale každý môže mať slabšie chvíľky. Nestačí si s ním pozrieť jeden zápas, aby si si o ňom urobil názor.

Zubizareta

5
2019-05-09 09:35:21

Aj keď Klopp z Liverpoolu v blízkej dobe neodíde, bolo by dobré byť s ním v kontakte, lebo o dva tri roky by sa to mohlo podariť. To, čo urobil z priemerného mužstva je neuveriteľné. Inak aj 3 spomínané mená v článku by boli lepšie ako Valverde. Podľa mňa naj problém Barcy je prechod do útoku. Dnes sa už hrá jednoduchšie a priamočiarejšie, takže by bolo treba angažovať trénera, ktorý toto forsíruje. Na Slovensku je taký typ Guľa, ale to spomínam len ako príklad, lebo je to nereálne. V Nemecku, Holandsku alebo Francúzsku je viac takých trénerov. Mne sa veľmi páčila hra Monaca pod Jardimom tri roky dozadu.

LaBrie

8
2019-05-09 10:00:45

S tym nasim prechodom do utoku je to hrozne, namiesto rychlej akcie sa utok v polovici ihriska zastavi, nasleduju prihravky naspat az na Ter Stegena, pockame kym sa superovi hraci nevratia naspat a potom zacneme jalovu hadzanu okolo sestnastky. No hroza v dnesnej dobe takto hrat....na drzanie lopty sa dnes uz nevyhrava.....a dalsi nas velky problem je, ze pri vysokom napadani supera sme prakticky neschopni zalozit utok, ktory znemoznuje aj mnozstvo nepresnych prihravok, alebo prihravok na nahodu....pri nakopavanych vysokych loptach brankarom, nevyhrame jeden vzdusny suboj a zase sa vali utok supera na nasu branu....atd. atd.

emiliano

5
2019-05-09 13:28:07

LaBrie, presne si trafil obe hrozné nedostatky. Áno, súper presuje a my sa neviem dostať od ter Stegena, nakoniec je on nútený nakopnúť to dopredu a sme bez lopzy zakmer vždy. S tým Valverde nič neurobil a ani nemohol. Lebo keď je zaťažený na Busiho a Rakiho, tak to nejde. Oni totiž musia sa ponúkať obrancom a brankárovi na prihrávku, a to znamená behať, čo oni nevedia. A tak sa rozohráva donekonečna na trase brankár, stopér. krajný obranca, stopér a späť brankár. A protiútok? Vždy to isté, keď sa to nedá Leovi, lebo je obsadený, tak v strede Busi a Raki to zastavia. Videli ste už Busiho bežať šprintom s loptou, aj keď má v strede priestor? Ja nie, hneď sa snaží zbaviť sa jej, zastaví a rozohrá. To isté Raki. A to ešte nepoviem o slalome a la Inesta, či Xavi. Tak musí sa vrátiť Leo, keď to nejde, oni mu to prenechajú a on loptu vyvezie dopredu sám, či pomocou naražačiek. Tak to u nás funguje. Valverde. Od času, keď som zbadal jeho návyky, slepotu, opatrnosť, ignorovanie mladých, strach so zmien, som tu jeho najväčší kritik. A to je už takmer dva roky a užil som si mínusiek. Nedávno to napísali špan. noviny - jeho známe striedania, vždy tie isté sú: vymeniť Arthua za Vidala, či naopak a stiahnúť krídelníka a poslať Semeda a Roberta posunúť do stredu. Vymeniť Busiho, či Rakiho, keď vidí, že cez stred nám behá súper, ako chce, to má zakázané. On vystrieda Vidala, to vedel už doma. On nečíta hru, on nevidí, čo treba zmeniť, on len zmení vždy to isté.

PETERKRIZAN

-29
2019-05-09 09:36:24

Semedo podľa mňa by mal isť,wague ak dostane šancu je lepsi od neho i sergiho,ktory je vsak univerzal nech by som wague-sergi,pigue,lenglet,todibo,de light jednoznacne-jordi zo sergim robertom,podla mna vystacia,zaloha prec rafinha,denis suarez i andre gomeyz,rakitic ,busquets dole s platom inač prec---de jong,vidal,arthur,alena a coutinho,mozno rabiot by nebol marny,dembele prec---messi,rashford ,suarez,malcolm aja by som aj o jamesovi rodrigezovi uvazoval ,coutinho sa trapi len preto ze busquets s rakiticom nestihaju v dolezitych zapasoch a coutinho toto nema ako nahradit,presne pretoto ide aj artur dole vodou,to nie su typy ako vidal,ktory drie ako somaravalverde ho vymeni a posle artura za stavu 30 kedy to nie je futbal ale boj

Fishinko

22
2019-05-09 10:03:02

peter zas si si vypil ci si nedal prasky?

BayernMunchen

14
2019-05-09 09:52:33

Nech uz bude novym trenerom ktokolvek vzdy to bude lepsie ako saso co da dookola tu istu zostavu s tymi istymi striedaniami. A hra "vsetko na messiho". A ked messi nahodou oddychuje tak nam naklada aj 16. Villareal

PETERKRIZAN

-2
2019-05-09 09:52:35

profesorsky futbal busquetsa a rakitica nevedie k nicomu,to je zakladny problem barcy v dolezitych zapasoch,ti sice skvelo vyplnaju priestory ale netvoria hru,lebo nestihaju kondicne ani rychlostne tym padom,draho platene primadony,potom bojovnik vidal toto sice scasti zakryje ale chciet od neho tvorit hru to moze len valverde,presne to som napisal pred sezonou a to sa aj potvrdilo,v la lige to staci ale v lm ani zdaleka a dembele na silnych superov absolutne nema kombinacne shchopnosti,čopre barcu je priznacne,skladba muzstva pre ligu majstrov je smiešna,tam messi sam nevyhra

PETERKRIZAN

-17
2019-05-09 09:59:00

podla mna tieto barcelonske primadony potrebuju mourinha ,ktory toho kto sa flaka smelo posadi na striedačku,united je najlepsim prikladom,ked nie trener ale hraci mali ist preč,bol to jediny,kto s tym muzstvom to myslel dobre a barca momentalne potrebuje presne taky typ,lenivcov rozhybať,nikto nema v zostave miestio iste

LaBrie

19
2019-05-09 10:03:33

Toho Murinha hadam nemyslis vazne, to mame zacat este viac betonovat...to by muselo vedenie kupit este jeden sluzobny autobus......

PETERKRIZAN

-5
2019-05-09 11:59:57

a co sme v zapasoch s lfc robili,betonovali aj bez murinha,este k tomu zle,murinho ma tu vyhodu ze on vie usit taktiku na hracov ktorych ma,nebojim sa ze bue pod nim barca branit,ale obranu taktiku bude mat daleko lepsiu,ved nebyt mesiho,tak v tekto sezone by nevyhrala v la lige polovicu zapasov

Camp_Nou

8
2019-05-09 10:07:51

Konečne správny nadpis tohoto článku !

MIO10

5
2019-05-09 10:13:08

Nechci malovt čerta na zeď, ale trenéra podle mě neprospustí. Pokud ano, tak očekávám náhradu ve stylu Setien a bohužel to bude druhý Tata. Bez velkého jména nemůžeš trénovat Barcu. By´t jsi vyznavač útočného stylu, tak tohle změnit bude potřebovat oběti v podobě skladby mužstva a výsledky se stanou důležitější. Na to vsadil Ernesto, že pokud se vyhraje LM, tak na hru se zapomene. Nevyšlo a byť jsem ho hájil, protože jsem mysle, že to vyjde, tak teď říkám , že musí jít. Problém vidím v náhradě. Já bych tam dal Xaviho. Není na co řekat...Bohužel se bude muset dost proměnit i kádr. Chce to dravost, rychlost, sprint, důraz, presink, techniku a kontrolu míče. Z toho na Poolu nezbylo nic.

BayernMunchen

17
2019-05-09 10:21:31

Xavi nie je riesenie. Myslis ze Xavi necha sediet trageda busquetsa ktory bol 10 rokov jeho spoluhrac? My potrebujeme niekoho s tvrdou rukou. Kto vrati kondiciu tym rozmaznanym chodcom. Futbal je sport. Hraci ostatnych timov su kondicne aj fyzicky namakani. Ked sa pozriem na vypaseneho suareza alebo vychudnuteho busquetsa, ani by ma nenapadlo ze robia sport

naqiria

5
2019-05-09 12:17:43

jak mozes vobec uvazovat nad xavim, ved to je trenerske ucho, ktory este len ukoncil aktivnu karieru. ved nema odtrenovane ani makke F. Valverde sa musi pakovat, ale uvazovanie nad xavim je vysmech

LaBrie

3
2019-05-09 10:17:32

Najviac ma stve, ze na oficialnej stranke Barcelony sa zapasu s Liverpoolom venuju len jednym clankom o zapase. A co ma sere najviac, pisu, ze to moze byt excelentna sezona, ak vyhrame double.....ked neprsi, aspon kvapka...aby sa takyto klub moze uspokojit v podstate len jednym ozajstnym titulom? Normalne si zelam, aby sme ani finale Kr. pohara nevyhrali, aby sa uz konecne vo vedeni spamatali......

BayernMunchen

3
2019-05-09 10:32:33

Neboj, budeme mat problem ho vyhrat. Valnencia je vo forme a my hrame vacsinu zapasu 11 vs 9 lebo tragedi suarez s coutinhom su skor na obtiaz

bulldozer

-8
2019-05-09 10:36:11

normalny clovek si po prehre zanadava a na druhy den si zije dalej, vyplata chodi nacas a prichadzaju nove vyzvy. to len slabsie jedince su z toho v soku este niekolko dni. :)

BayernMunchen

4
2019-05-09 11:12:47

Lenze noemalny clovek po prehre urobi nieco aby sa prehra nezopakovala. Lenze v tomto sibnutom klube urobime 2x tu istu chybu a este sme aj spokojni so sasom ktory ju urobil. O co sa stavime ze vo finale pohara bude uzasna zostava rob-piq-len-alb vid-rak-busq mes-sua-cou?

bulldozer

2
2019-05-09 11:22:10

ved si pockaj, nemozu ho hned vyhodit, najprv musia vybavit ineho trenera. Erik ten Hag este bojuje v lige, takze mu zavolaju mozno az tyzden.

naqiria

2
2019-05-09 12:22:12

no pokial postavi tu istu zostavu ma asi trafi. normalne by ma kleplo z tej demencie. Pokial chce barca uvazovat nad LM buduci rok prvy kto sa musi lucit je Busquets. to je hrac , ktory sa absolutne nevie prisposobit modernemu futbalu.( vlastne ani nemoze lebo je to neskutocne pomaly, neobratny babrak). Semedo musi hravat STALE na RB, roberto je tam totalne jalovy. a konecne musi hrat barca na rychle kridla, kolko krat messi isiel vyvazat loptu z vlastnej polovice a v predu suarez a nikto viac. coutinho by mal takisto odist, tolko sanci kolko dostaval a pravidelne jeden z najslabsich na ihrisku

LaBrie

2
2019-05-09 10:18:16

...ako...

freerider22

3
2019-05-09 12:23:58

Mame najväčšie výdavky na platy ... tak malo by to byt vidieť

emiliano

3
2019-05-09 13:40:03

Valverdeho nechajú do konca sezóny, aj to uvítam. Nedávno predlžil a bude mu treba zaplatiť ešte dva roky, ak nemá svedomie a neponúkne sám svoj post. Ale aspoň bude zažehnaný stav, ktorého som sa obával - že tu bude dovtedy, kým jeho staré klusácke kone budú ešte vládať aspoň chodiť po trávniku a mladí budú sedieť.

Proggy

2
2019-05-09 16:29:30

Dobry trener je aj Massimiliano Allegri.Ten by ich dal do laty.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.