Arturo Vidal bol hosťom v programe Relatos de Vidal, ktorý vysiela čilská televízia DirecTV. Stredopoliar prezradil svoje plány týkajúce sa ukončenia kariéry a takisto komentoval blížiaci sa turnaj Copa America, na ktorom Čile obhajuje víťazstvo z roku 2016.

Koniec kariéry

"Chcem hrať do 40tky, preto trénujem a starám sa o seba. Kariéru by som chcel ukončiť v Rodelindo a dúfam, že vtedy bude hrať v Primera Division. Ak nie, tak v Colo Colo. Je to mužstvo, ktoré zbožňujem. Keď skončím kariéru, tak budem hrávať na farme."

Vidal trénerom?

"V súčasnej dobre ma to pobláznilo. Neviem, či moje zanietenie časom porastie, či sa mi tento úmysel bude aj naďalej pozdávať. Takisto rád jazdím na koni a chcel by som sa tomu venovať."

Spomienky z iných klubov

"Z Colo Colo mám šťastné spomienky, pretože som spoznal pocit radosti z majstrovského titulu na profesionálnej úrovni a takisto pocit utrpenia, keď sme prehrali Copa Sudamericana. V Bayere Leverkusen som sa rozvíjal a bol som spokojný. Pracoval som tvrdšie, než ostatní, aby som sa Nemcom vyrovnal v sile a rýchlosti. V Taliansku som sa naučil taktiku a počúvať najvyššie autority. V Bayerne som sa pripojil k najlepším hráčom na svete."

Školské roky

"Vždy som postúpil do vyššieho ročníka, ale mojim snom bolo stať sa futbalistom. Školu som však nemohol opustiť. Snažil som sa, ale nemal som taký talent ako do futbalu."

Copa America

"Uvedomujem si, že sme vyhrali Copa America. Videá si niekedy pozerám na Youtube. Videl som ich mnohokrát a zakaždým plačem. V tento tím mám pred ďalším turnajom veľkú vieru. Som spokojný s tým, čo sa deje. Máme mladých hráčov s veľkým talentom, ktorý nám pomôžu udržať to, čo sme v posledných rokoch získali."

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Camp_Nou

17
2019-05-09 18:25:56

Ak budú všetci hráči tréneri, tak tu bude pomaly viac trénerov ako hráčov.

Pader

-16
2019-05-09 18:47:47

Len to nie, prosím!

mexes

24
2019-05-09 21:33:39

tak už je tu, ľady sa konečne pohli, dávam to tu pre istotu celé:

!!! ŠOKUJÚCE ! RADIKÁLNE ZMENY V ŠTRUKTÚRACH FC BARCELONA !
Nečakané vypadnutie katalánskeho veľkoklubu v semifinále tohtoročnej edície prestížnej Ligy Majstrov nezostalo bez následkov. Svoj podiel na spustení lavíny nespokojnosti medzi rozhodujúcimi zložkami v klube umocnilo do veľkej miery to, že sa prakticky zopakovalo ich zlyhanie z minuej sezóny LM, keď "blaugranas" po výhre 4:1 v 1.zápase štvrťfinále
svoj náskok v odvete v Ríme neudržalo a šokujúco miestnemu AS podľahlo 0:3 a so súťažou sa predčasne rozlúčilo.
O to väčšie sklamanie nastalo medzi miliónmi fanúšikov slávneho FC Barcelona, keď ich miláčikovia sa z minuloročného kolapsu nepoučili a svoj náskok z prvého zápasu aj tentokrát stratilia zo súťaže vypadli už pred bránami madridského finále.
Tentokrát však odozva sklamania výrazne zasiahla aj prezidenta klubu Josepa Mariu Bartomeua, ktorý sa rozhodol pristúpiť k naozaj radikálnym krokom. S okamžitou platnosťou v klubu končí vo funkcii hlavného trénera Ernesto Valverde a s ním sa rozhodol rezignovať aj celý realizačný tím, vrátane asistenta Jona Aspiazu, kondičných trénerov, trénerov B-tímu, aj tímu do 19 rokov.
Zmeny však nastanú aj v najvyššom vedení klubu. Po sezóne skončí výkonný riaditeľ Oscar Grau, generálny manažér Pep Segura aj športoví riaditeia Eric Abidal a Ramon Planes.
Celkom nečakané a vo futbalovom prostredí veľmi inovatívne je personálne obsadenie uvoľnených pozícii. Stanú sa nimi totiž vo futbalovom svete úplne neznáme tváre, ktoré prichádzajú z radov nespokojných fanúšikov združených okolo portálu Forcabarca.sk.
Ako k tomu došlo? Bartomeu: " Po tom nešťastnom zápase na Anfield Road nás všetkých zasiahol najmä spôsob, ako sme druhýkrát za sebou v odvetách stratili výrazný náskok z prvých zápasov a v najvyššom vedení jednoducho prevládol názor, že je treba tentokrát konať radikálne. Nespokojnosť fanúšikov je oprávnená a zaslúžia si byť vypočutí. Veľmi odvážne, nemilosrdné, pritom však veľmi inšpiratívne názory prichádzali z jednej strany spektra fanúšikov a to práve tej slovensko-českej. Tieto krajiny síce vo futbalom svete už veľa neznamenajú, ale ich fanúšikovia futbalu rozumejú predsa len najlepšie... " Prezident klubu tento nápad predniesol v kruhu najvyššieho vedenia klubu a všetci viceprezidenti uznali pravdivosť v ostrých slovách na diskusiách Forcabarca.sk. "Nekládu si títo chalani servítky pred ústa, chyby vo vedení klubu však vedia pomenovať najlepšie.", vyjadril sa Guillermo Amor, riaditeľ komunikácie. Vedenie klubu sa teda rozhodlo týchto zanietených odborníkov kontaktovať a požiadať o spoluprácu pri riadení klubu. "Najťažšie bolo vybrať hlavného trénera, tam bolo skvelých kandidátov naozaj veľa.", tešil sa Amor. "Oslovíme však 5 najlepších, ktorých v najbližších dňoch pozveme na stretnutie tu v Barcelone." Najlepší diskutéri obsadia aj pozície trénerov, športových riaditeľov, asistentov, mládežnických trénerov, zmení sa aj spôsob skatingu

mexes

11
2019-05-09 21:34:27

"Tam ušetríme aj ekonomicky, títo naši budúci skauti majú neuveriteľný prehľad, vedia prakticky o každom hráčovi európskych klubov všetko, nie je treba už nikoho
dlhodobo sledovať, ako tomu bolo v minulosti" konštatoval viceprezident Cardoner. Najväčší dopyt nastal v Katalánsku po kvalitných tlmočníkoch zo slovenčiny, bola len šťastná náhoda, že sekretariát klubu mal v svojom tím aj rodenú slovenku Z., ktorá prezidenta klubu na portál Forcabarca.sk upozornila. Prišlo aj ku kurióznym zisteniam po tom, čo sa začalo so zisťovaním kontaktných informácii a preverovaním ich kariérnej dostupnosti. "Sme radi, títo odborníci sú vďakabohu okamžite voľní, niektorí sú ešte neplnoletí, niektorí sú na dôchodku a zvyšných ich súčasní zamestnávartelia boli ochotní hneď uvoľniť, za čo im ďakujeme.", usmieval sa spokojný Bartomeu.
Menej spokojnosti je však medzi hráčmi aktuálneho majstra ligovej súťaže. Rakitič, ktorý vďaka jazykovej blízkosti prvý pochopil, čo ho čaká, sa po rozhovore s manželkou sťahuje do Milána, Sergio Busquets prvýkrát mení dres a odchádza pokračovať v kariére do USA, v klube tiež končí Suarez, Coutinho, Sergi Roberto, pravdepodobne aj Dembele a očividne znepokojený Messi sa rozhodol navrhnúť vedeniu klubu zníženie svoho platu na štvrtinu.
Iné záležitosti však teraz riešia diskutéri portálu Forcabarca.sk. Tí teraz čelia záplave mailov s ponukami práce, žiadosťami o taktické rady, názory na odporúčané nákupy a pod. Situáciu nervózne pozorujú aj rivali FC Barcelona, hlavne tí madridskí, parížski, turínski a anglickí... Nastala nová futbalová revolúcia?

zdroj: footballhotnews.com

Camp_Nou

3
2019-05-09 22:38:03

A čo píšeš ???

Camp_Nou

8
2019-05-09 22:43:38

Chcel som sa spýtať čo piješ ???

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.