Dvadsaťjedenročný stredopoliar zavíta do prvého tímu FC Barcelona už na konci sezóny, avšak jeho legendárny krajan si myslí, že typovo sa skôr podobá na manažéra Realu Madrid. 

Ruud Gullit, legenda holandského i svetového futbalu, tvrí, že Frenkie de Jong za posledné dva roky zaznamenal enormné zlepšenie a prirovnáva ho ku legendárnemu Zinedinemu Zidanovi. Dvadsaťjedenročný záložník hviezdi v drese Ajaxu Amsterdam a momentálne je považovaný za mladíkov s najväčším potenciálom v celej Európe. Ba čo viac, už sa o neho stihla strhnúť aj nemalá na bitka na prestupovom trhu, ktorej víťazom sa stali predstavitelia FC Barcelona, ktorí sa dohodli na jeho kúpe za sedemdesiatpäť miliónov eur. De Jong definitívne zavíta na Camp Nou na začiatku tohto leta. 

"Frenkie de Jong je čistou dušou, vo všetkých smeroch ide až na hranicu. Ako súper je pre vás nesmiernou výzvou," komentoval Gullit v rozhovore pre portál Goal na akcii futbalovej ceremónie beIN Sports

"Všetko mimoriadnym spôsobom zjednoušuje aj svojim spoluhráčom, pretože málokedy stráca loptu a neustále si ju pýta. Je to teda futbalista, ak ho už chceme s niekým porovnať, ktorý sa tak trochu podobá na Zidana. Stále chce loptu, nemá problém presvišťať okolo súperov a podobne. Spôsob, akým hrá, sa mi nesmierne páči, a to je stále veľmi mladý. Za dva roky, ktoré odohral v Ajaxe, sa neuveriteľným spôsobom vypracoval. Vidieť ho v Barcelone bude nesmierne príjemné," dodal.

De Jongov Ajax sa v aktuálnom ročníku prebojoval v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži Lige majstrov až do semifinále, kde napokon vypadol s Tottenhamom. Ďalšou z hviezd amsterdamskej ekipy bol Donny van de Beek, ktorý v úvodnom súboji dvojzápasu proti Kohútom dokonca skóroval. "Pracoval som s ním pred rokom, keď som pôsobil v národnom mužstve po boku Dicka Advocaata. Bol stále veľmi mladý a musel byť trochu trpezlivý, no páči sa mi na ňom, ako to má v hlave usporiadané. Je veľmi zrelý, berúc do úvahy, že je stále v podstate chlapec. Vie, čo chce, a tvrdo pracuje na tom, aby to dosiahol," dodal.

Zdroj: goal
Foto: goal

BayernMunchen

-21
2019-05-11 13:39:46

Dufam ze sa z neho nestane arogantny bastard ako z toho s kym ho porovnavaju

Madridreal7

21
2019-05-11 14:44:55

Arogantny b4st4rd? Futbalovu ikonu nazyvas takymto pomenovanim? a este toto dieta dostane pluska? ano vidite dobre som fanusikom madridu ale nikdy by som si ja osobne nedovolil napisat taketo slova na niekoh iba koli tomu ze mal nieco spolocne s Barcelonou alebo madridom. Akoze ja chapem ze aj deti maju pravo registrovat sa na tuto stranku ale ocenil by som keby taketo arogantne vyjadrenia boli zmazane... vsetci tu napriklad viete ze ako suarez simuluje ale ani za to ho ja nikdy nebudem urazat pretoze kazdy ma svoj herny styl a zaroven aj to treba vediet pretoze to tiez neni take jednoduche ako to vyzera ze? kludne mi dajte aj 100 minusiek je mi to uplne jedno prave som sa registroval lebo taketo urazky na futbalove ikony by sa internetom nemali sirit a hlevne nie beztrestne...toto len kazi dojem zo samotnej webstranky. chodim na vasu stranku uz velmi dlho a viem ze bayern je aky je ale neverim ze aj Vam osobne fanusikom Barcelony to nevadi... Predsa ti chcem polozit otazku ze preco si to napisal?

Danny

9
2019-05-11 14:55:31

Suhlas :) bayern je kapitola sama o sebe

Madridreal7

6
2019-05-11 15:12:10

Hej no dik za suhlas ja vlastne nemam proti nemu nic len ved vies co je vela to je vela...

BayernMunchen

-14
2019-05-11 15:01:42

Ty ubohy madridsky debilko. Mam ti tu skopirovat co sa pise na madridskej stranke o hracoch barcelony? Naozaj si tak tupy ze tu vyplakavas pricom vy nasim hracom nadavate 100x horsie?

A ano zidane je pre mna to co som povedal. Ako hraca som ho uznaval ale ako trener porusil dlhorocnu tradiciu o ulicke slavy a tym u mnq klesol na najnizsie dno. Uz chapes debilko?

Madridreal7

6
2019-05-11 15:09:25

ok uz chapem ty ked nepouzijen nadavku tak sa ti vlastne nerata den :) usmevne :) dobre necham ta tak to bude asi najlepsie...ja viem ze sa tam nadva na Vasich hracov a tiez sa mi to nepaci pretoze futbal sa nehra preto aby sme niekoho nenavideli ale preto aby sme sa nim bavili a obdivovali. Len neviem o nikom kto by na nasej stranke vzdy len urazal rivalov, kazdemu niekedy nieco ujde z ust alebo klavesnice ale PS. dufam ze sa ti ulavilo a netrap sa tym ved v kazdej rodine sa najde tzv. cierna ovecka :) prajem pekny zvysok vikendu :)

BayernMunchen

-8
2019-05-11 15:27:25

Ale o tom ze zakazal urobit ulicku slavy nic nepovies ze? Typicka madridska slepota.

BayernMunchen

-12
2019-05-11 15:30:12

A ano budem nadavat kazdemu madridiotovi ktory sem napise co len ciarku. Vsetci ste zaslepeni debilkovia takze rozdiel robit nebudem. Skor ci neskor tu zacnes trepat tie sracky ktorymi vam vymyvaju mozgy na madridskych strankach

Madridreal7

9
2019-05-11 15:43:36

:D hej hej takychto presne milujem ked sem napisem 2 clanky a ty uz presne vie aky som charakter a co budem pisat...pozri ja neviem preco to zidan spravil viem len tolko ze su len dve moznosti:1. bud to bral tak ze vy ste to porusili prvy s cim ja osobne nsuhlasim pretoze sa sem ratala vzdy len La LIga alebo: 2. urobil to preto ze ho to len tak napadlo co si zasa nemyslim pretoze aj ty a aj ja ho pozname uz neaky ten cas a vieme aky je to clovek aspon co sa futbalu tyka. nech uz to bolo akokolvek to ti nedava pravo sa takto vyjadrovat ale to je len moj nazor. Pozri som madridista ale aj pre mna je najlepsi hrac na svete uz dlhodobo Messi a nebudem sa tym tajit dokonca viem ze keby sa zlata lopta vyhravala futbalovou genialitou tak on by ich mal uz minimalne 10 a kdokonalosti v modernom futbale mu chyba len jedna jedina vec. Ja to viem priznat a viem aj to ze barcelona by bez madridu neexistovala a takisto madrid by neexistoval bez barcelony sme na sebe zavisli a aj ked si to necheme nikto priznat tak si vlastne v tichosti pomahame aby sme vybudovali jednu z najlepsich lig na svete.

ladisf

4
2019-05-11 16:12:14

Mě Zidane nejvíc zklamal těmi vyjádřeními teď na jaře jak schazoval výhru titulu barcy jak řikal jak jich ma Real 33 atd. Samozřejmě, že ho nebudu urážet a neznám ho osobně ale to jak zmiňuje Bayern (nechci ho nějak obhajovat) že neudělali uličku slávy a tyto vyjadření to už něco o jeho charakteru svědčí.

BayernMunchen

-1
2019-05-11 17:01:07

Ladisf, dakujem za dalsi argument. Uz som si presne nepamatal ako nas zidane na tlacovkach urazil a vdaka tebe som si spomenul. Toto normalny clovek nna tlacovke nepovie. Iba zakomplexovany madridiot

Madridreal7

3
2019-05-11 16:22:18

vsteci mame svoje chyby a ako vravim tiez sa mi nepacilo ze neurobili ulicku slavy ja len vravim ze to neni dovod pomenovat ho takym tvrdym slovom ako ( b4stard) to je vsetko.a hej s tou historiou to mozno prehnal treba vsak brat do uvahy aj to ze je to trener realu a ako kazdy trener obhajoval svoj team a ked uz nemas ako obhajovat tak vytiahnez historiu :) asi tak to beriem ja pretoze nic nas tuto sezonu nezdobilo bohuzial:( v jednom vsak s tebou nemozem suhlasit a to je to ze on nezhadzoval vas titul on Vam dokonca aj zagratuloval ale tu na vasej stranke sa to vynechalo a neviem preco...ked si najdes ten rozhovor niekde inde tak to uvidis.A uz ked sme pritom tak CG aj odomna aj ked neskoro

ladisf

6
2019-05-11 16:26:39

Přesně jak říkaš každý máme své chyby :) Samozřejmě já Zidana uznávam jako hráče i jako trenéra odvedl kus skvělé práce. Kolega Bayern má ve spoustě věcí pravdu (nemyslím jen tuto diskuzi) ale bohužel by to chtělo aby volil lepší slova a vyhnul se vulgaritám :)

BayernMunchen

-2
2019-05-11 17:07:57

Budem si koho chcem nazyvat ako chcem. Zidane, maradona ci pele boli skvelymi hracmi ale su to spina charaktery. Za to ze im uspechy barcelony a messiho lezia v zuboch vypustaju z huby dristy za ktore by sa normalni ludia hanbili. Za to ako sa spravaju po konci hracskej kariery si nezasluzia ziadny respekt

Madridreal7

1
2019-05-11 17:42:09

inak smiem sa spytat preco mas nick bayern munchen ked si fanusikom fcb?

Assassin11

6
2019-05-11 18:14:31

bruno neni fanúšik nikoho, on je len obyčajný trol, čo nemá asi čo robiť a furt tu vypisovať negatívne chujoviny každú chvíľku skoro v každom článku a každému nadávať a to je psychiatria jak vyšitá, ale tomu už ani to nepomôže :)

BayernMunchen

-1
2019-05-11 20:04:40

Takze mam tu onanovat od stastia nad tym ze tento tym je uplna sracka aj napriek tomu ze mame najdrahsi kader ktory zaraba najviac na svete? Ja si barcelonu predstavujem inak a nebojim sa to povedat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.