Bývalý hráč FC Barcelona Yaya Touré po skončení súčasnej sezóny definitívne ukončí hráčsku kariéru. Novinárom to prezradil jeho zástupca Dimitry Seluk.

Kým ešte v apríli novinárov ubezpečoval, že má pred sebou ešte niekoľko rokov aktívneho športu, dnes je všetko inak. Tridsaťpäťročný Yaya Touré, s ktorým jeho posledný zamestnávateľ Olympiakos po neúspešnom polroku rozviazal v decembri kontrakt, tvrdil, že je pripravený profesionálne sa futbalu venovať minimálne ďalšie dva roky. 

Tourého agent Dimitry Seluk, každopádne, v rozhovore pre ruskú televíznu stanicu Sport 24 oznámil, že Touré zavesí kopačky na klinec už po skončení súčasného ročníka. "Chcem začať tým, že Yaya končí svoju kariéru ako šampión. Rozlúčkový zápas s Manchestrom City bol jeho hráčskym koncom, a to nie iba v tomto klube, ale všeobecne. Yaya patrí medzi najlepších afrických futbalistov a má za sebou jednu z najúspešnejších kariér africkej histórie. Zaslúži si, aby sa s futbalom rozlúčil na úrovni, kým je na vrchole. Iste, všetci hráči chcú hrať čo najdlhšie, a čo sa týka kondičnej pripravenosti, Yaya by mohol byť profesionálom pokojne ďalších päť rokov. Dospeli sme však k záveru, že už by nikdy nedosiahol úroveň, ktorou sa prezentoval v Barcelona či Manchestri City a Yaya svoju latku znižovať nechce," komentoval. 

"Hráčov, ktorí pokračujú vo svojich kariérach aj vo vyššom veku, je veľa, a to je chvályhodné. Yaya a ja sme sa ale rozhodli pre inú cestu, odísť ako šampión a začať v živote novú etapu, vydať sa dráhou trénerstva. Som si istý, že sa mu z pozície kouča bude dariť podobne ako hráčovi. V Premier League zatiaľ žiadni africkí manažéri nie sú," dodal. 

Rodák z Pobrežia slonoviny má za sebou úspešnú kariéru, počas ktorej vyčnievali pôsobenia v Barce a Manchestri City. Stredopoliar na svoje konto získal mnoho trofejí, spomedzi ktorých spomeňme výhru Ligy majstrov s blaugranas zo sezóny 2008/09, Africký pohár národov 2015, ale i dva ligové tituly zo Španielska a tri trofeje z Primery División.

Zdroj: md, talksport
Foto: md

Didalop

11
2019-05-11 13:00:51

Pekna kariera dobreho hraca. Nech sa dari v dalsej kariere.

JURITO

10
2019-05-11 13:22:42

Vtedy jak dosiel Guardiola a robil cistky v time som nechapal preco Toure bol vyradeny. Bol to top box to box zaloznik

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.