Xavi Hernández počas uplynulého týždňa prezradil, že táto sezóna je pre neho v pozícii profesionálneho futbalistu posledná. Po viac ako pätnástich rokoch aktívnej kariéry s povesťou jedného z najlepších hráčov celej španielskej histórie sa vydáva na dráhu koučovania. 

Aktuálny kapitán katarského Al Sadd vo vyhlásení pre svoj klub hovoril o svojich ideách, ktorými sa plánuje riadiť ako budúci kouč. "Moja filozofia v pozícii trénera bude odrážať štýl, ktorý sme počas mnohých rokov rozvíjali pod vplyvom Johana Cruyffa a La Masíe, ktorý má najväčší potenciál mať úspech v Barcelone. Veľmi sa mi páčia tímy, ktoré vedia prevziať iniciatívu, mám rád útočný futbal a prezentovanie sa hrou, ktorú všetci už od detstva milujeme, futbal s loptou na kopačke," komentoval. 

Vo vyhlásení následne Xavi dodal, že štrnásteho júna ukončí kurz, po ktorom získa oprávnenie koučovať tímy najvyššej, elitnej kategórie. Toto školenie sa koná v Madride a spoločnosť mu robí okrem iného aj jeho bývalý spoluhráč Víctor Valdés, pričom po tom, čo ho absolvuje, sa do Barcelony v žiadnom prípade ešte nechystá. Stredopoliar trvá na tom, že ostáva v Katare, a to minimálne do roku 2022, keď sa ta uskutoční Svetový šampionát.

Zdroj: md
Foto: md

xdiko

5
2019-05-11 16:57:36

Tesim sa na den, kedy sa tento velikan vrati na Camp Nou.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.