Bývalý futbalista Frank Leboeuf, ktorý počas svojej bohatej kariéry hájil farby viacerých známych klubov vrátane londýnskej Chelsea, Olympique de Marseille či Štrasburgu, v nedávnom rozhovore tvrdo kritizoval Luisa Suáreza. Útočníkovi FC Barcelona vyčítal hneď niekoľko skutočností. 

FC Barcelona si z úvodného duelu semifinálového dvojzápasu najprestížnejšej pohárovej súťaže Ligy majstrov proti Liverpoolu odniesla na Anfield pohodlné trojgólové vedenie. Katalánci avšak v stretnutí proti ekipe Jürgena Kloppa vybuchli a po dvoch presných zásahoch Divocka Origiho a Giorginia Wijnalduma odchádzali z Ostrovov zahanbujúco ako porazení, a to tesne pred bránami vytúženého madridského finále. 

Jednou z ústredných postáv celého zápolenia bol i útočník úradujúceho španielskeho šampióna Luis Suárez, ktorý nechýbal v základnej jedenástke v oboch dueloch. Zatiaľ čo v tom prvom sa prezentoval dôležitým gólom, na pôde Liverpoolu za sebou príliš pozitívnu stopu nezanechal. Uruguajčana prívetivo neprijali domáci fanúšikovia, hoci v drese The Reds odohral temer stopäťdesiat duelov, a ten reagoval tvrdou hrou, viacerými nedovolenými zákrokmi a prejavmi na hranici fair-play. 

"Som fanúšikom Barcelony, ale na druhej strane sa teším, že v stredu vypadla. Dôvodom je Luis Suárez, pre ktorého nemám ako pre futbalistu absolútne žiadny rešpekt," povedal v nedávnom rozhovore pre RMC Sport bývalý futbalista Frank Leboeuf. 

"Je to podvodník a ja neznášam spôsob jeho hry. Pokiaľ by som mu čelil na trávniku, urobil by som všetko pre to, aby som ho z neho dostal," pokračoval päťdesiatjedenročný rodák z Marseille, ktorý získal s francúzskym národným tímom v roku 1998 zlatú medailu z Majstrovstiev sveta.

"Spomeňte si len na to, čo urobil na Svetovom šampionáte proti Ghane, pohrýzol svojich protihráčov, a to hneď dvakrát. Deťom ide príšerným príkladom," dodal. 

Leboeuf následne už len poznamenal, že El Pistolero v súboji s Liverpoolom kopol ľavého krajného orancu Andrewa Robertsona, ktorého následne musel vystriedať po polčasovej prestávke Wijnaldum. Pre Barcu to však malo zhodou náhod zničujúce následky, keďže práve Wijnaldum svojimi dvomi gólmi rozhodol o postupe družstva z Premier League.

Zdroj: foxsport
Foto: archív, foxsport

Lionelko

25
2019-05-12 09:17:04

Aj jeho vyjadrenie ide deťom príšerným priskaldom - Ak by som proti nemu hral urobil by som všetko možné, aby som ho z ihriska dostal...

2sjr

13
2019-05-12 09:48:50

Presne toto ma zarazilo v jeho vyjadrení. Suaréz to podľa mňa tiež niekedy preháňa hlavne s filmovaním no pán bývalý futbalista asi nevidel pána Neymara a jeho prah bolesti. Zase ďalší čo si chce kopnúť do Barcy

Teo07

7
2019-05-12 10:42:11

No, myslím, že Suarez už Neymara v simulovaní predbehol. Suarez, Neymar, Ronaldo. Vysoká škola simulovania. Najviac sa mi páči, keď sa za ohromného vresku a skrivenej tváre strepe na zem a tak trepe tou rúčkou. To je veľmi zábavné.:-)

Cafu

2
2019-05-12 14:54:14

Já by som mu dal ránu z milosti aby sa už tak netrápil.

Camp_Nou

19
2019-05-12 09:24:24

Vyťahovať staré hriechy, spájať ich s posledným faulom a že zlý priklad pre deti ? Fotbalisti faulujú a dostávajú karty. Zákerného Suáreza nepoznám. Skôr teatrálne padajúceho. Blbá kritika a blbý článok.

dektiv

6
2019-05-12 09:56:51

Odhliadnuc od tých hryzancov, ktoré boli už dávno má tento človek pravdu. Suarez je svojim správaním na ihrisku velmi zlý príklad a veľmi zle sa naňho pozerá. Neustála snaha o simuláciu (až nechutným spôsobom), gestikulácie rukami a sťažovanie sa u rozhodcu pri každej možnej situácii...teším sa keď budem môcť pozerať zápasy Barcelony bez neho...

Messiking10

-13
2019-05-12 10:04:40

Ma pravdu vo všetkom

FCBarcelona2018

-1
2019-05-12 10:32:50

Idiot, ktorý vo svojej kariére nič významné nedokázal. Aj jeho vyjadrovanie svedčí o jeho IQ, húpajúceho koníka.

dektiv

9
2019-05-12 11:39:38

Zas až takto by som Suareza nedehonestoval...

frkmrk

5
2019-05-12 10:45:37

Len zabudol spomenut hlavicku Zidaneho v zapase proti Taliansku,kde faulovany hrac Zidane umyselne fauloval protihraca do hrudi,mam to pred ocami aj teraz, ako ide proti superovi a zakarne ho fauluje,k tomu este priklad pre deti-ulicka slavi,vyjadrenia na Barcu aa naslo ba sa toho viacej, no ale aj to ja Francuz.

Anonym657

-1
2019-05-12 11:50:02

Asi mi něco uniklo, ale proč tady řešíš Zidana?

Reekwon

9
2019-05-12 10:50:16

Tady ať se vám to líbí nebo ne, tak Suáre je opravdu jeden z těch nejhorších příkladů pro děti. Hráč co v minulosti udělal věci, které si lidi budou vždy pamatovat, protože je to tak neobvyklé, že to nikdo nezapomene. Především jde ale o jeho chování na hřišti momentálně, kdy i mě občas zvedne ze židle, protože simuluje, neustale se váli po zemi po lehčím kontaktu, furt diskutuje a hlavně, když se snad špatně vyspí, tak furt rozhazuje rukama, když nedostane míč nebo když někdo zahodí velkou šanci, tak se rozčiluje. Tedy kromě Messiho, na něj si to nedovolí. Takže Suárez opravdu není vhodný příklad pro děti.

michal11

6
2019-05-12 11:00:26

A to je ďalší príklad toho že tréner sa buď bojí ničo povedať ohľadom jeho simulovania, druha možnosť je že to trénerovi nevadí, čo je podľa mňa to najhoršie čo sa môže stať. Náš tréner to nezvláda ako z herneho prejavu mužstva tak aj z povahového smeru. Jednoducho sa uňho kopy jeden problém na druhý miestami a on nieje schopný ich riešiť, bohužiaľ všetko nasvedčuje tomu.

Didalop

-1
2019-05-12 16:12:55

Vsetko co o nom povedal sedi. Do bodky. Suarez je uplny a milionovy priklad toho, ze simulacie treba zacat trestat totalne na tvrdo. To, co predvadzal v Liverpoole bola absolutna fraska a totalne dno. Len provokoval, hadzal sa o zem ako postihnuty a ked mal tutovku, tak ju zahodil a zas len maval tymi rukami. A robi to zapas co zapas. Pri nom su aj Ronaldo s Neymarom amateri.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.