V šatni, kde sa nachádzajú hráči ako Messi, Suarez či Piqué je pre trénera veľmi ťažké presadiť svoj vplyv. Hovoriť by o tom vedel Luis Enrique, ktorý sa na začiatku svojho pôsobenia v Barcelone snažil vládnuť železnou rukou, čo ho takmer stálo krk len pár mesiacov po príchode na Camp Nou. V podobnej pozícii sa ocitol aj Ernesto Valverde.

Madridský denník Marca píše, že hráči Barcelony boli doteraz spokojní s tým ako tréner spravoval šatňu. Bývalý tréner Athletic Club mal so svojimi zverencami dobré vzťahy a má tendenciu rešpektovať ich hierarchiu v tíme. Niektorí hráči sú však názoru, že tréner postupne stratil kontrolu nad tímom. Podľa madridského denníka sa problémom stal nedostatok disciplíny a nedostatok rázneho prístupu pri riešení niektorých menších kríz.

Prílišná zhovievavosť sa tak môže obrátiť proti Valverdemu. Viacero hráčov je názoru, že šatňa by sa mala prevetrať a je potrebné vymeniť trénera za takého, ktorý s tímom bude pracovať inak. Efekt však bude rovnaký, pretože najdôležitejší hráči Barcelony sa disciplíne nepodvolia rovnako aj ostatní. Txingurri v niektorých prípadoch umožnil to, aby sa hráči rozhodli podľa seba, čo postupom času je považované za jeho slabinu. Klasický príklad situácie - dáte prst, chcú celú ruku.

V súvislosti s tým sa pozícia Ernesta Valverdeho v tíme oslabila. Pokiaľ tím dosahoval dobré výsledky, všetci boli pripravení v tejto dynamike pokračovať. Situácia sa páčila predovšetkým hráčom, ktorí mali veľkú slobodu. V súčasnosti však Valverdeho zotrvanie v pozícii hlavného trénera preferujú ľudia zodpovední za riadenie športovej oblasti klubu. Na vyšších úrovniach však panuje presvedčenie, že je potrebné urobiť viaceré zmeny, nielen v prípade trénera.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

BayernMunchen

top komentár
54
2019-05-12 12:42:23

Presne o tom hovorim. Potrebujeme razneho trenera ktory bude mat gule posadit drevakov na lavicku a ked sa im nebude pacit tak aj na tribunu

fantomas

-13
2019-05-12 12:47:31

A to by mal byť kto? Kto by vedel povedať, že nie Leo, nie Gerard, teraz bude hrať zostava, ktorú poviem ja a nie tento tvoj kamarát. Musel by to byť tréner, ktorý je väčší ako tí hráči. A to je len Guardiola. No a ten sem nepríde. Bohužiaľ. :)

Zubizareta

8
2019-05-12 12:50:25

Najtvrdčí tréner je Capello. Z hviezdami vie komunikovať aj Ancelotti.

Jhonys

2
2019-05-12 13:36:31

oba trénovali Real, navíc Capello už skončil...

Tomaga

31
2019-05-12 12:45:16

Potrebujeme trénera čo má gule... Nový impulz, zmenu. Zmeniť zaužívaný štýl, ktorý pozná každý v La Lige a už aj v Európe. Ďakujeme Ernesto za všetko ale je čas odísť. Visca el Barca!

Zubizareta

21
2019-05-12 12:46:36

Byť trénerom v Barcelone je veľmi ťažké. Mám rád Messiho, ale asi on aj má vplyv na nezdravých pomeroch, ktoré v klube vládnu. Bolo by dobré, keby Suaréz odišiel z klubu, lebo ako Messiho kamarát bude mať silné miesto, aj keď jeho výkony nie sú dobré. Jediné kritérium preto, či niekto hrá alebo je na lavičke, musí byť kvalita a nie kamarátšafty. Dembelému, keď nevyšiel zápas, tak v ďalšom sedel na lavičke. Suaréz hrá vzáklade bez ohľadu na to, či má formu alebo nie. Jovič, Piatek alebo iní útočníci by odohrali to isté čo on a za oveľa menej peňazí. Tréner, ktorí to s hviezdami vie je Ancelotti len neviem, či by sa typovo hodil do Barcy. Ak nerozhoduje kvalita hráčov, potom to klub poškodzuje.

michal11

15
2019-05-12 12:49:45

Treba robiť poriadky a nastoliť rád ako to spravil Guardiola. Bez tohto môžme zabudnúť na LM a aj na La Ligu. Real sa určite pozviecha, nebudú do nekonečna len panákom ktorý je dobrý iba na kopanec do zadku. Podľa mňa ak sa nič nezmení alebo skôr aspoň určitá nemalá časť dopadne to tak že môžme zabudnúť na tituly a to všeobecne. Predsa nemôžu vládnuť hráči v kabíne, rešpektovať názor Messiho alebo Piqueho je samozrejmé ale nie sa mu podraďovať. Guardiola počúva aj hráčov ale robí vlastné rozhodnutia a sám berie na seba zodpovednosť. Náš tréner keď nemá na to udržať v kabíne poriadok, tak nech aspoň odstúpi sám. Potápa nás takýmto prístupom, nikto ho za to nebude viniť lebo je to ozaj nevďačná situácia.

2sjr

12
2019-05-12 13:14:44

Denníku MARCA by som v tomto moc neveril. Hľadajú len špinu na svojho rivala keďže ich obľúbenci dopadli jak dopadli. A vlastne to skôr v Madride to takto nejak bolo keďže boss Ronaldo odišiel zo šatne. Myslím že Valverde není idiot a keby tam bol na začiatku tento problém sám by stoho vycúval .

adriano

7
2019-05-12 13:18:41

Aj pretoto treba zmeny.Za puyola a xaviho by takéto veci neboli lebo mali rešpekt pred trénerom a ich aj ostatný rešpektovali boli také pojivko tréner hráči.A samozrejme tam bol quardiola ktorý si vedel nastoliť veci v kabíne.A nemusel ani odísť nebyť vedenia ktoré mu neumožnilo robiť zásadné rozhodnutia ako napríklad pri fabregasovi kroreho chcel poslať preč ale zasiahlo vedenie ktoré mu to zatrhlo a bolo mnoho iných veci ktoré chcel ako tréner robiť tuším sa to týkalo aj piqeho.Ale kde nieje súhra vedenie tréner hráči tak to fungovať nebude.A v Barcelone si hráči zvykli v poslednej dobe že na komfort že hrajú stále ty istý majú ppredlzovane zmluvy a navýšenie platy a že sa im nič nemôže stať. A feel to bude viesť len k jednému katastrofe športovej.

Babuca

5
2019-05-12 16:47:26

Ak by tento článok bo pravdivý tak je to najhoršia správa do najbližších sezón. Ja len dúfam , že to tak nie je. Ak ale áno ta by musela prísť veľká revolúcia v klube !!! Zistiť kto sú tí ,, vládcovia kabíny “ a povyhadzovať. Ja by som si tipol šéfov kabíny: Messi Busquets Pique Rakitič či Suarez. Prakticky všetko sú to 30-roční hráči. Bez milosti VYHODIŤ aspoň 2-3 najzodpovednejších. Hoci by to mal byť aj Leo! Som jeho obrovským fanúšikom ale šéfom je tréner a hráči MUSIA poslúchať !!! Ja len dúfam že tento článok sa nezakladá na pravde aj keď zažil som už všeličo

Zubizareta

-3
2019-05-12 14:15:11

Ja mám pocit, že jeden z dôvodov,prečo odišiel Guardiola bola táto nadvláda hráčov. Niekde som čítal, že zakázal hráčom piť sladené nápoje a vtedy si pred ním Messi demonštratívne upil z Coca coly, aby mu ukázal, kto je tu šéf. Guardiola zrejme cítil, že klub nejde správnym smerom. Výsledkom je terajšia stagnácia.

adriano

0
2019-05-12 16:52:07

Možno že bola nadvláda hráčov ale smerodajné v jeho odchode bol prezident fcb ktorý nechcel ani počuť predať cesca fabregasa.A v hre boli aj iné mená bol v Tom aj piqe.Azase si nemyslím že Messi riadi klub z vnútra aj keď je naj hráč je to len človek a keď už to takto funguje v fcb tak je to choré od vedenia a trénera že toto dopustia.Jeden človek nemôže riadiť celý klub.

Cafu

6
2019-05-12 14:39:56

Tak prečo asi sa Guardiola vyjadril, že do Barcelony sa už nikdy ako tréner nevráti ,lebo to by sa musel z klubu možno pakovat aj samotný Messi a v tedy by to nerozchodil ani on sám,len by si narobil veľa nepriateľov a odporcov.

Jestper9

-5
2019-05-12 14:47:06

Ja verim tomu, ze messi velmi kafre do trenerovej prace. Inak bu pique a jeho formou v prvej polke sezonu tazko hrl a ro iste suarez a busquets.. A presne pripad LE... Messi podla mna nie je tak tichucjy a dobrucky pokorny chlapec ako vypada. Ale takto ked sa dari je boh a ked nie, tak su na chybe vsetci ostatni...

BW000

8
2019-05-12 17:39:10

Táto vaša zaujatosť voči Messimu je už trápna... xy hráčov aj veľkých mien, ktorí už klub opustili ( ibra, alves, xavi... ) už x-krát povedali, že messi nikdy do výberu hráčov a ani do práce trénerov nehovoril... messi sám to už 100x poprel a považuje to za urážku samotných hráčov, trénerov aj seba... luis enrique bol tvrdohlavý a nenechal si určite skákať po hlave ani od hviezd, velvedere má iný prístup, skôr založený na rešpekte, ale pochybujem, že si nechá od hráčov kefrať do práce... a denníku marca už vôbec netreba veriť... zaujimalo by ma, odkiaľ má práve denník najväčšieho rivala takéto informácie zo šatne...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.