Xabi Prieto, rodák zo San Sebastiánu, minulý rok ako legenda Realu Sociedad zavesil kopačky na klinec. Hráč, ktorý strávil celú svoju kariéru v jednom družstve, pričom svoj posledný súboj odohral na Camp Nou, si sadol za okrúhly stôl s denníkom SPORT, s ktorým sa zhováral o Antoinovi Griezmannovi. Francúz bol jeho spoluhráčom v sezóne 2009/10. 

Ako na Vás zapôsobil Griezmann, keď debutoval v drese Realu Sociedad?

"Mimoriadnym spôsobom, bol síce debutantom, ale už vtedy bol rozdielový. Hral s obrovskou ľahkosťou, všetkých nás nesmierne udivoval a patril medzi hlavné dôvody, prečo sa nám podarilo postúpiť do najvyššej španielskej ligy. Bol veľmi prirodzený, a to ako na trávniku, tak i mimo neho."

Na akej pozícii hrával počas svojich začiatkov?

"Nastupoval na ľavej strane, pričom jeho úlohou bolo operovať výlučne na kraji. Postupne sme si však uvedomili, že má výnimočné kvality, a tak dostával viac a viac priestoru. Mohol sa pohybovať, kde len chcel, ale je fakt, že jeho post bol v porovnaní s dneškom viac spätý s krídlom."

Bolo od začiatku zrejmé, že z neho bude hráč najvyššej svetovej kvality?

"Má skvelé predpoklady a mohol si robiť, čo sa mu zachcelo. V Atléticu bol nútený robiť činnosti, ktoré boli príznačné pre tímovú taktiku, ale je nesmierne inteligentný a schopný prispôsobiť sa úplne všetkému."

Boli ste známy tým, že vás považovali za špecialistu na penalty. Učili ste ho, ako na to?

"To nie, každý má svoj vlastný štýl a on nie je výnimkou. Pravdou ale je, že v tejto činnosti vyniká."

Vyzdvihli ste jeho prirodzenosť, no môžete nám priblížiť jeho charakter bližšie?

"Je to veselý človek, ktorému, každopádne, nechýba rešpekt. Je to dobrý chlapec s ohromných charakterom, ktorý neznáša prehry. Má síce tváričku anjelika, no je to diabol."

V prípade, že by sa upísal Barce, myslíte si, že by zapadol do systému s Messim a Luisom Suárezom?

"Bez najmenších pochýb áno, všetko to je ten typ futbalistov, ktorí si rozumejú už len keď sa na seba pozrú. Niečo podobné sme videli pre Neymarovi, ich spolupráca fungovala od úplného začiatku. Nemali by žiaden problém a prispôsobili by sa navzájom dokonale."

Zdroj: sport
Foto: sport

BayernMunchen

-5
2019-05-20 11:11:39

Ma len 28 rokov. To je pre valverdeho este mlladik ktory sa musi ucit sedenim na lavicke

BayernMunchen

-9
2019-05-20 11:11:39

Ma len 28 rokov. To je pre valverdeho este mlladik ktory sa musi ucit sedenim na lavicke

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.