Ernesto Valverde sa zúčastnil tlačovej konferencie pred posledným zápasom La Ligy v tejto sezóne. Tréner Blaugranas komentoval zápas proti Eibaru, finále Copa del Rey či hodnotil prebiehajúcu sezónu.

Podpora od prezidenta

"Už sme o tom hovorili. Keď sa prehrá dôležitý zápas, na všetkých padne kritika a tá najväčšia na trénera. Neskôr napätie postupne opadne. Teraz musíme myslieť na to, čo môžeme vyhrať."

Griezmann do Barcelony?

"Vždy opakujem to isté. Hrá v inom tíme a je skvelým hráčom. Alebo je to nejaká anketa medzi trénermi? Či nakoniec príde do Barcelony, to uvidíme. Neviem, je to len odhad. Môže prísť, nemusí, to sa ukáže."

Ktoré pozície vyžadujú posily?

"Neviem, koľko prestupov urobíme, ale je to interná vec klubu. Chceme vytvoriť čo najlepší tím na budúcu sezónu a musíme do úvahy brať posily, ale aj ťažkosti, ktoré máme."

Rotácia proti Eibaru?

"Chceme zostať aktívni. Nechceme nastúpiť na finále Copa del Rey bez zápasového rytmu. Išlo by o najhoršie riešenie. Zajtra viac menej zahrajú tí hráči, ktorí nastúpia aj vo finále."

Hodnotenie sezóny

"Je to veľmi dobrá sezóna. Pred 15 dňami by som povedal, že výborná. Po vypadnutí z Ligy Majstrov sa dojem trochu pokazil, ale vyhrali sme La Ligu, vyhrali sme Španielsky superpohár a môžeme aj Copa del Rey. Začiatkom mája sme mali šancu vyhrať všetky súťaže. Keď sme začínali sezónu, taký bol náš cieľ."

Aký vplyv bude mať zápas s Eibarom na finále pohára?

"Je to iný zápas, než proti Getafe, pretože súper vtedy bojoval o Ligu Majstrov a Eibar teraz nehrá o nič, no vždy ide o veľmi intenzívne zápasy. Musíme zabojovať, takého zápasy máme radi. Pôjde o dobrý test, aj keď hrá iným štýlom ako Valencia. Eibar má veľmi vysoký, úžasný rytmus a niekedy súperovi neumožní vyjsť z vlastnej polovice."

Aká je morálka v šatni?

"Hráči sa každým dňom cítia lepšie. Dni po vypadnutí z turnaja sú vždy ťažké, zvlášť pre tím, ktorý prehráva zriedkavo a zriedkavo je vyradený. Mužstvo sa obnoví a Leo Messi sa cíti tak ako ostatní."

Ako hodnotíš prvú sezónu s VAR?

"Okolo VAR je stále polemika. Niektorí majú záujem na tom, aby táto polemika nevymizla, ale hra je spravodlivejšia, pretože sa znížil počet chýb. Chcel by som, aby VAR v menšej miere narúšal rytmus hry. Tie prestávky majú vplyv na plynulosť zápasov. Systém však napriek všetkému funguje dobre."

zdroj: as.com
foto: facebook

Reekwon

12
2019-05-18 18:31:19

Trochu pokazil.. Jako pane Valverde, mě se kvůli Vám všichni smáli a když jsem jim řekl, že máme možnost vyhrát double, tak se smáli ještě víc, takže trochu pokazil? :D

ombre

13
2019-05-18 18:34:57

Nevidim rozdiel ci brankarovi prihravaju nezohrani hraci alebo ti co hraju pravidelne..

Chleba123

6
2019-05-18 18:54:42

Nechceme nastúpiť na finále Copa del Rey bez zápasového rytmu. Išlo by o najhoršie riešenie.
Ale před Liverpoolem messi a další nehráli bez pořádnýho rytmu skoro 14 dní... to nebyl důležitý zápas? Valverde si trošku sere do huby...

Kingmarek92

2
2019-05-19 10:17:56

Valverde sere do huby i nam a my na to cumime a nekterym to i chutna.......fajnsmekri... :-)

BayernMunchen

17
2019-05-18 20:39:07

Valverdeout!

Andrejomus

2
2019-05-18 23:54:58

Omg... Este ta to neprešlo?

Kingmarek92

0
2019-05-19 10:17:08

Nikoho nas to neprejde , kdyz nekso neco neumi nenel by to delat , to je snad logicky ne?

emiliano

4
2019-05-18 21:33:47

Mužstvo sa cíti lepšie a on tiež, posratý bol kým mu Bartolomeu nepovedal, že ostáva. Lebo keby ho vykopli, je dlho bez práce. Ostáva mi veriť, že Leo ho v CdR nezachráni a aj tak ho vykopnú.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.