Barcelončankám to nevyšlo, i napriek tomu, že preukázali obrovskú snahu, hráčky Olympique de Lyon ich objektívne výrazným spôsobom prehrali a zaslúžene štvrtýkrát v rade vyhrali Ligu majstrov. Hoci je však táto porážka v týchto okamihoch tvrdá, blaugranas sa vzhľadom na celú sezónu rozhodne nemajú za čo hanbiť. 

Tváre futbalistiek FC Barcelona ešte pred tým, ako vybehli na trávnik, hovorili za všetko. Boli to nervy. Zhruba dvadsaťtisíc priaznivcov na budapeštianskom štadióne Ferencváros, obrovské slávnosti, bájna trofej Champions League priamo pred ich zrakom. Jednoducho povedané bol to tlak až príliš veľký na to, aby ho blaugranas uniesli. 

Katalánky sa ani nestihli spamätať a obrovský finálový favorit už viedol, keď po necelých piatich minútach hry výhodu nariadeného pokutového kopu využila Marozsanová. Lyon si zápas užíval a v rozpätí šestnástich minút svoju dominanciu delarovala hetrikom Hegerbergová, hráčka celého stretnutia. Na ekipe okolo Martensovej sa prejavili neskúsenosti z podobne veľkého fóra a skutočnosť, že nechávali obrovské voľné miesta medzi líniami. Je zaujímavé poznamenať, že denník SPORT napísal, že Barcu pochovala jej neoblomná snaha prezentovať sa svojou vlastnou hrou, čo jednoducho proti podobne kvalitnému súperovi nebolo možné. 

Nech už bolo skóre po prvom polčase akékoľvek, zverenkyne Lluísa Cortésa sa nevzdali a svojich fanúšikov potešili úsilím i po zmene strán. Odmenou za ofenzívne ťaženie bol aspoň čestný zásah, ktorý sa podarilo zaznamenať Oshoalovej po ideálnej gólovej prihrávke hviezdnej Martensovej. Dievčatám to dnes síce nevyšlo, ale my sme na ne za ich výkon a prácu počas celého ročníka mimoriadne hrdí!

Olympique Lyon 4 - 1 FC Barcelona

Olympique Lyon: Bouhaddi; Bronze, M'Bock, Renard, Majri; Henry, Fishlock (Kumagai, 72'); Van de Sanden (Cascarino, 63'), Marozsan, Le Sommer (Bacha, 83') a Hegerberg.

FC Barcelona: Paños; Torrejón, Pereira (Van der Gragt, 81'), Mapi León, Leila; Aitana Bonmatí (Andressa Alves, 69'), Vicky Losada, Alexia; Mariona, Duggan (Oshoala, 69') a Lieke Martens.

Góly: 1-0 5': Marozsan. 2-0 14': Hegerberg. 3-0 19': Hegerberg. 4-0 30': Hegerberg. 4-1 89': Oshoala.

Zdroj: sport
Foto: sport

Lupa84

17
2019-05-18 21:49:58

Gratulujem úspechu ktorý dievčatá dosiahli... Síce nevyhrali, ale ak kupujete časopis ProFootball tak v aktuálnom čísle je TOP 15 futbalistiek a možno polovica z toho zoznamu hráva za Lyon..... Môžeme byť hrdí nato, ako reprezentujú značku FC Barcelona.

Zmazaný užívateľ

14
2019-05-18 21:57:34

urcite za to moze trener. a mozno aj Valverde...

Kapo610

-5
2019-05-18 23:52:35

Akurat som sa vratil, a musim povedat, so vsetkou uctou. Ze to co Barca zeny hrali bolo nieco otrasne, ani prihravky ani zakoncenie, ani nic, velmi slabo velmi pripravene, nechapem ako moze byt rozdiel taky v zenskom futbale. A k Lyonu, super futbal, je to uplne nieco ine, samozrejme ze s muzmi by nemali sancu ale keby sa nehra nejak fyzicky silno na oberacky a podobne, tak by mozno s tretoligistom slovenskym uhrali remizu. Je to proste velky rozdiel ale je to perfektne, zmena dobra

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.