Ronaldo Luís Nazário de Lima možno v Barcelone strávil iba jednu sezónu, ale direktíva katalánskeho veľkoklubu vynaložila enormné úsilie, aby tomu bolo vôbec tak. Priblížme si spolu mimoriadne zaujímavý príbeh toho, ako sa dostal tento fenomenálny futbalista na Camp Nou. 

Štyridsaťdvaročný Ronaldo strávil v prvom tíme FC Barcelone výlučne jeden rok, a to konkrétne sezónu 1996/97. Brazílsky ikonický futbalista za sebou avšak zanechal nezmazateľnú stopu, keď odohral štyridsaťdeväť oficiálnych súbojov a zaznamenal neuveriteľných štyridsaťsedem presných zásahov. 

Legendárny útočník bol kľúčom úspechu blaugranas pri zisku Španielskeho kráľovského pohára, Pohára víťazov pohárov i Španielskeho superpohára, aby však nečakane už po jednom ročníku putoval do Interu Miláno. Nech už, každopádne, viedli jeho nasledujúce kroky kamkoľvek, bývalý barcelonský prezident Joan Gaspart prezradil, čo vlastne obnášal jeho zisk a kúpa.

Rozprávajúc sa s kanálom portálu YouTube Idolos, sedemdesiatštyriročný španielsky biznismen a podnikateľ prezradil, že najprv odletel do Miami, obliekol sa ako čašník a vnikol do brazílskeho tréningového kempu, aby sa mohol porozprávať s dvojnásobným víťazom Copa América a majstrom sveta z roku 2002. 

"Ronaldova kúpa bola ako z nejakého filmu. Hlavný problém spočíval v tom, že predstavitelia PSV nám ho odmietali predať a do zmluvy mu dali klauzulu, ktorá hovorila o tom, že ak sa nám neupíše do nejakého konkrétneho dátumu, celý prestup nebude možný," spomínal Gaspart. 

"Dni plynuli ďalej a s Ronaldom sa nám nedarilo uzavrieť kontrakt, a tak ma poslal Josep Lluís Núñez (predchodca Gasparta vo funkcii klubového prezidenta, pozn. red.) do Miami, kde sa práve nechádzal s brazílskym tímom, aby som ho podpísal. Prišiel som tam, no s Ronaldom sa nebolo také ľahké stretnúť. Pred jeho hotelovými dverami boli nejakí bodyguardi, a tí mali jasný pokyn nikoho nevpustiť dnu. Nemohol som sa snažiť vyzvať na súboj dvojmetrových ochrankárov, no dostal som výborný nápad. Podarilo sa mi spojiť sa s hotelovým čašníkom, ktorý mi požičal svoju uniformu a vozík s nápojmi. Vyšiel som hore a bodyguardom som povedal, že Ronaldovi nesiem niečo na pitie, načo ma pustili dnu," pokračoval. 

"Predstavil som sa Ronaldovi, no on zavolal svojmu agentovi a povedal mu, že je chytený. Ja som na to reagoval slovami, že ak sa rozhodne neupísať sa nám, budeme sa sťažovať, a tak sa napokon iba všetko urýchlilo. Objali sme sa na jeho hotelovej posteli a doriešili posledné detaily," dodal.

Neuveriteľné!

Zdroj: sportbible
Foto: sporbible

Lupa84

1
2019-05-19 12:41:14

Plagát s jeho dresom z Barcelony mám stále vo svojej detskej izbe v rodičovskom dome....

zajo6991

4
2019-05-19 14:25:27

Ten zaver clanku je nejaky divny , ked volal agentovi ze je chyteny a ta vyhrazka, ze ak sa rozhodne neupisat sa barce, tak sa budu stazovat ? To on bol u nas nasilu alebo ako to chapat ? A preco vlastne po roku odisiel ked mal v podstate uspesnu sezonu ? A potom neskor zas prestup do RM ?

Anonym657

2
2019-05-20 08:07:29

Možná právě proto... Dává to smysl..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.