Futbalisti Eibaru v zápase posledného, tridsiateho ôsmeho kola La Ligy Santander ukončili hrôzostrašnú sériu ôsmich porážok proti FC Barcelona v rade. Baskovia na Ipirue uhrali s majstrom, ktorého sužovali obrovské problémy spôsobené množstvom zranených hráčov, cennú remízu po rezultáte pomerom 2:2. Po zápase, samozrejme, pred novinárov predstúpil tréner José Luis Mendilibar, ktorý bol spokojný. 

Výsledok

"Získali sme bod, čo sa nám nepodarilo nikdy predtým a okrem toho sa nám podarilo zaznamenať dva presné zásahy, čo sme v zápase s Barcou nedokázali nikdy taktiež. Mohli sme vyhrať, mali sme dobré šance, ale sme spokojní aj s remízou."

Barca

"Pokiaľ nie ste v dostatočnej pohode, súper proti vám môže poľahky skórovať. Zdalo sa, že sme mali všetko pod kontrolou, viedli sme, ale v krátkom časovom slede nám dali dva góly. Barca je tímom, ktorý dokáže vyhrávať, hoci práve nehrá dobre, zatiaľ čo my musíme byť koncentrovaní počas celého stretnutia."

Messi

"Človeku sa už zdá, že je neprítomný, ale zrazu sa z ničoho nič zjaví a je autorom nezastaviteľnej akcie, s ktorou si nikto z nás nie je schopný poradiť."

Hodnotenie sezóny, ktorú ukončil Eibar so štyridsiatimi siedmimi bodmi na dvanástej priečke

"Dávam nám známku dva, a to predovšetkým kvôli našej hre. I napriek tomu, že v predchádzajúcich rokoch sme získali bodov viac, sa rozhodne nemáme za čo hanbiť.  Získali sme dvadsaťdva bodov v prvej a dvadsaťpäť bodov v druhej polovici sezóny. Boli sme pomerne konzistentní. Vyskytli sa síce série, keď sme nedokázali vyhrať tri či štyri razy po sebe, avšak to je v tíme, akým sme my, úplne normálne. Čo sa týka výsledkov, mať nejakú istotu je veľmi náročné. Chcel by som vyzdvihnúť, že sme nemali počas ročníka žiadne výraznejšie výkyvy a držali sme sa štandardne s dostatočným odstupom nad zónou zostupu. Zároveň, každopádne, treba dodať, že Eibar je ekipou, ktorá je v istom ohrození vypadnutia zakaždým a inak tomu nebude ani o rok."

Zmluva

"O všetkom by ste sa mali dozvedieť, dúfam, už počas nasledujúceho týždňa."

Zdroj: marca, md
Foto: marca, md

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.