V poslednom ligovom zápase sezóny v La Lige si premiérový štart v drese Blaugranas na konto pripísal Carles Pérez. V tejto sezóne pod vedením Ernesta Valverde v prvom tíme debutovalo až 8 hráčov. Útočník z Granollers v zápase proti Eibaru v 73. minúte nahradil na trávniku Malcoma.

Premiérový štart v drese Blaugranas

"Som veľmi šťastný, debut v Barcelone je snom každého dieťaťa a dnes som si ho splnil. Keď som videl, že Barcelona B cestuje na zápas s Castellonom bezo mňa, pomyslel som si, že určite budem povolaný do prvého tímu. Ale nevedel som, že si aj zahrám."

Rady od Carlesa Aleñu

"Už niekoľko rokov sa kamarátim s Carlesom Aleñom. Pred odchodom mi dal niekoľko rád a odporučil mi, aby som bol pokojný. Valverde mi preukázal svoju dôveru a povedal, aby som bol odvážny a pýtal si loptu. Som veľmi vďačný klubu, že verí v hráčov druhého tímu. Je to pozitívna správa pre všetkých, ktorí prichádzajú do prvého tímu."

Pozícia na trávniku

"Nie som zvyknutí hrávať na ľavej strane, no cítil som sa dobre. Snažil som sa dať zo seba všetko. Bol to nezabudnuteľný zážitok."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

marke7

6
2019-05-20 09:36:43

Klasika od něj, vše jen tak na oko. Dá jim čuchnout, aby se říkalo, že dává šanci odchovancům a pak už je nikdo pomalu neuvidí. Nic nevypovídající věc.

michal11

6
2019-05-20 10:27:17

Presne tak. V dnešnej dobe je blbý trend hodnotiť podľa štatistík v športe. Ja som odporca toho lebo štatistika ti neukáže to čo oči, predsa aj Xavi to povedal v rozhovore. Valverde nedôveruje mladým a je to doslova cítiť. Guardiola dal šancu mladým aj v lige počas sezóny kedy sme nemali istotu víťazstva, bez strachu a vyhrávali sme lebo prispôsobil hru aj úlohy mladým. Treba mať len tvorivého ducha a nebáť sa.

ladisf

8
2019-05-20 10:50:55

Nevím za co dostáváte minuska, je to 100% pravda. Za Pepa dostávalo šanci spoustu odchovancu dokonce i v LM. Kde Cuenca i Tello nastupovali do těžkých zápasu a nehráli zas tak zle ( v dnešním měřítku co někteří naši hrací předvádějí teď). Pep na to ale měl koule a ta hra bavila, tam neslo o množství gólů ale o tu krásu jak se hrálo i za stavu 4:0. Když jsme prohráli tak se cti po odmakanem zápase, kdy si člověk řekl paní sice jsme prohráli ale to byl výkon. Za to teď ať prohravame nebo vyhravame tak z toho akorát bolí oci

mexes

4
2019-05-20 11:46:51

voľakedy aj tá tráva bola zelenšia...

Anakin

6
2019-05-20 12:33:47

Lenže Pep najprv trénoval B - tím Barcelony a sám tam niektorých hráčov aj pripravil a nastavil tam svoj systém. Cuencu a Tella asi nie, ale títo hráči mali v sebe niečo viac a aj napriek tomu na Barcelonu úplne nemali. A v posledných rokoch je to s B - tímom ešte horšie. Veď si nezaslúžia ani postup do 2. ligy. Takíto hráči rozhodne nemajú na hranie v A - tíme, nedajbože ligu majstrov. Po zbabranej prehre s Liverpoolom už kopete do Valverdeho na zemi. Nebol som jeho fanúšik ani pred odvetou z Liverpoolom, ale rozhodne nemôže za všetko zlé v klube. Problémov tu je viac a asi najväčším je naša akadémia. Za posledných 5 rokov aká najväčšia hviezda z nej vzišla? Možno Deulofeu? Aj ten bol u nás katastrofálny a možno to už je aj viac ako 5 rokov...

ladisf

3
2019-05-20 13:43:39

Třeba Puig, Alena kdyby dostávali víc příležitosti by na to měli. B-týmu se moc nedaří ale určitě by se tam dalo vybrat a nebyly by o nic horší jako Suarez a Busi. Luise i busiho mám moc rad ale není možné aby hráli jen za zásluhy a brali minuty pravé mladikum, který by se pravé měli zahravat. A pokud se nepletu sestavy připravuje pravé trenér.

ladisf

2
2019-05-20 13:50:41

Samozřejmě se omlouvám pokud hodně kritizují Valverdeho protože stejný podíl viny nese i naše vedení. Protože není možné, ze nevidí jak hrozny fotbal hrajeme a přitom se furt odkazují na minulost a tradice, chudák cruyff. A druhá věc co nemůžu pochopit jak můžou přivést hráče, který nesedí do trenérovi koncepce a ten ho pak nebude nasazovat.

ladisf

3
2019-05-20 13:57:34

Navíc do teď nemůžu prekousnout Malcoma, který když dostával ze začátku prilezisti teda jednou za čas, vždycky ji chytil za pacesy viz zapas s Realem a interem. A pak stejně pokaždé dobu sedel. Skoro celou sezónu prosedel na lavičce a pak se všichni diví, ze včera proto eibaru byl nejslabší. Ono když celou dobu prosedi není se čemu divit, ze není rozehrany a nehraje dobre.

mexes

2
2019-05-20 14:15:17

tento prestuo som ani ja doteraz nepochopil. akoby ho Valverde do timu ani nepotreboval. a zda sa mi, ze mu viac sedela prava strana, ked moze ako lavak zbiehat na stred, vcera bol vsak nalavo.

MAESTROOO

6
2019-05-20 12:26:56

Neviem v čom má Valverde problém ? To čo píšete s Pepom je pravda ale má to aj svoj dôvod prečo to Pepovi fungovalo.
1) Potrobne sledoval rezervu a tých hračov poznal ako hráčov A-tímu, takže presne vedel kto mu do koncepcie sedí a kto dosahuje potrebnú úroveň na to aby naskočil do A-tímu.
2) Hráčov zapracovaval postupne a s rozumom. Zo začiatku Tello tiež nehral v zapasoch ktore sme potrebovali vyhrať na 100% ale hral za stavu 5:0, 4:0, 3:1, 2:1 a postupne to šlo dole a keď videl že ten chalan je pripravený tak ho nasadzoval pravidelne, a poviem pravdu,bol to jeden z mojich najoblúbenejších hračov vtedajšej Barcy. Valverde si myslí že keď prerotuje kompletne celú jedenástku vyskladanú z hráčov s vekovým priemerom 21 rokov tak vyhráme vonku zápas ? No asi ťažko. Stratia sa zbytočné body ktoré nám skomplikujú ďalšiu cestu za titulom, mladíci stratia dôveru u Valverdeho a aj u fanúšikov. A kto z toho odíde ako víťaz ? Valverde ! Lebo dal šancu hráčom z B- tímu a debutovalo už XY hráčov, čo v konečnom dôsledku môže byť jedno lebo žiaden z nich sa v A-tíme neudrží lebo on si donesie na hosťovanie Murilla, Boatenga a podobné vykopávky, prípadne nakupujeme Gomésov, a podobné predražené "pseudoklenoty" keď nám La Masia vyprodukuje 10x lepších hráčov a čo je hlavné ZADARMO, čo je v dnešnej dobe obrovské plus ! Niekedy si prídem že buď vedenie Barcelony nevie čo robí že to takto nevidí, alebo mám ja nejaký divný pohľad na futbal.

mexes

1
2019-05-20 12:40:54

Murillo, Boatenga, a Gomesa uz vobec, si nedoviedol Valverde, to mu doviedli kompetentni v klube, lebo potreboval 4. stopera a alternativu za Luisa a vyhodnotili, ze z B-timu na to nikto vhodny nie je. ekonomicky vysli tieto hostovania lacnejsie, pri sucasnych cenach hracov na prestup.

MAESTROOO

11
2019-05-20 12:51:53

Toľko čo odohral Boateng by odohral hociaky hráč B-tímu. Jeho minutáž a celkový prínos pre tím bol nulový.

A čo sa týka Murilla, tak určite je Todibo lepší, mladší, talentovanejší a do budúcna lepší hráč.

mexes

2
2019-05-20 12:58:27

suhlasim.

kluc

3
2019-05-20 13:40:50

Ja verím že ak by dostávali šancu Abel Ruiz a Carles Perez tak by sa mohol aspoň jeden chytiť a byť zatiaľ 2. útočník najbližšie 2-3 roky.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.