V rozhovore pre madridský denník AS bývalý záložník Valencie David Albelda komentoval finále Copa del Rey medzi Barcelona a Los Che.

Mužstvo Valencie

"Myslím si, že je to solídny tím. Tréner má jasnú predstavu o hre. Valencia bola v prvej časti sezóny nevyrovnaná a neuspela. Druhá časť súťaže však bola veľmi dobrá. Valencia bola a je štvrtým najlepším tímom v La Lige, ale nedokázala to až do posledného kola."

Má Valencia šancu vo finále proti Barcelone?

"Samozrejme. Ak existuje nejaký tím vzhľadom na štýl hry, ktorý je schopný poraziť Barcelonu, tak je to práve Valencia. Charakteristika Barcelony nie je pre tím Marcelina zlá. Valencia v tejto sezóne s Barcelonou neprehrala. Rozdiel je v tom, že Barcelona má Messiho, čo Valenciu núti prezentovať svoju najlepšiu verziu v defenzíve. Barcelona však bude hrať svojim štýlom, čiže nechá veľa priestoru, čo môžu využiť rýchli hráči ako Rodrigo, Mina, Guedes, Gameiro alebo Soler. Som si istý, že Valencia bude mať svoje momenty."

Rady pre Valenciu

"Hráči Valencie už dokázali, že v stresujúcich situáciách si vedia poradiť. Proti Barcelone budú bojovať po mnohých 'finále' v La Lige, pohári či Európskej lige. Valencia má špecifické črty a mala by sa snažiť ich čo najlepšie využiť. Hráči sa musia sústrediť na zápas a pracovať tak ako vždy. Majú nejaké zaužívané schémy, ktorých sa musia držať od začiatku do konca."

Kľúčové aspekty finále

"Budú 2. Valencia musí v defenzíve prezentovať svoju najlepšiu verziu a keď bude mať príležitosť na útok, bez váhania sa musí snažiť streliť gól. Valencia musí na súpera útočiť v plnej rýchlosti. Všetci si myslíme, že by to mohol byť zápas, v ktorom Barcelona vyhľadá vysoký presing, aby sa udržala pri lopte. Je pre mňa ťažké uveriť, že bude 0:0 a rozhodnú pokutové kopy. To znamená, že Valencia bude musieť streliť gól."

Bude mať na Barcelonu vplyv prehra s Liverpoolom?

"Nie. Nestane sa tak ani v tíme Barcelony po prehre s Liverpoolom a ani v tíme Valencie po prehre s Arsenalom. Je to finále a obe mužstvá majú veľmi špecifický štýl."

zdroj: as.com
foto: facebook

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.