Brazílsky krídelník blaugranas Malcom sa ocitol v hľadáčiku viacerých európskych veľkoklubov z Premier League, Serie A i nemeckej Bundesligy. Všetko však nasvedčuje tomu, že najvýraznejší záujem o neho prejavili zástupcovia Tottenhamu Hotspur, ktorí medzičasom kontaktovali barcelonskú direktívu, aby začali rokovať o jeho kúpe. 

Tottenham Hotspur sa v týchto okamihoch plne koncentruje na prípravy na finálové stretnutie najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Ligy majstrov, v ktorom nastúpia proti Liverpoolu, avšak jeho vedenie už začalo rozmýšľať i nad posilami do nasledujúceho ročníka. Využívajúc kontakty, ktoré nadviazalo s FC Barcelona pri rokovaniach o portugalskom stredopoliarovi André Gomesovi, kohúti Kataláncom dali na známosť, že by do nasledujúceho ročníka chceli získať aj Malcoma

Skutočnosť, že dvadsaťjedenročný mladík plánuje opustiť Camp Nou už počas nadchádzajúceho prestupového obdobia, nie je pritom žiadnym tajomstvom. Futbalista dostával počas ročníka od trénera Valverdeho iba minimum príležitostí, a tak by rád zavítal do celku, kde by mu opäť patrila rola protagonistu.

Krídelníka úradujúci španielski šampióni kúpili z Burdeos za štyridsať miliónov eur, aby sa klubu upísal do roku 2023. Azulgranas pritom, samozrejme, hráča za nižšiu čiastku, ako ho získali, predať neplánujú, hoci to by nemuselo byť vôbec jednoduché. Malcom celkovo nastúpil iba do devätnástich súťažných súbojov, v ktorých sa do základnej jedenástky dostal len osem ráz. O záujemcov núdzu nemá, no je otázkou, či bude niektorý z nich pripravený vyplatiť spomínanú čiastku. 

Okrem Tottenhamu sa čoraz viac v súvislosti s talentovaným špílmachrom skloňujú i londýnsky Arsenal, AC Miláno, no aj Inter či AS Rím. Po celku z Premier League je, každopádne, azda najvážnejším kandidátom vestfálska Borussia Dortmund, kde si ho vyhliadol sám technický sekretár Michael Zorc. Je pritom zaujímavé poznamenať, že tento funkcionár Malcoma sleduje od čias, keď Brazílčan pôsobil v Girondins de Burdeos, usilujúc sa o jeho transfer už vtedy, aby úspešnejšie z prestupovej bitky vyšli práve zástupcovia Barcy. 

Zdroj: sport
Foto: sport

emiliano

21
2019-05-22 11:55:02

Ďalšia obeť Valverdého a jeho láske k jednej zostave. Hral minimum, vždy na konci a potom sa povie, že sa neosvedčil. Pritom je výborný na lopte, je rýchly, vie 1na1, len potrebuje hrať a získať istotu a sebavedomie.

mikimi122

3
2019-05-22 12:28:39

Dortmund by bol že vraj ochotný dať za neho aj tých 40 M. Keby sa to ešte trochu navýšilo na sumu 50 a vyššie, tak by to bol dobrý predaj.

Vladinko

3
2019-05-22 18:47:45

Kúpiš za 40-----> necháš rok sedieť na lavičke ------> chces 50?

A Dortmund už kúpil na krídla hazarda a brandta (dokopy za menej akoby si ty chcel za jedného malcoma), čiže si myslím, že bvb môžme vyškrtnúť

Reekwon

13
2019-05-22 12:40:31

Chudák kluk, přitom by na to měl. Ale chápu, není mu 30 a nemá zkušenosti, tak s ním nebude Valverde ztrácet čas. Kdyby Dembélé nebyl druhý nejdražší hráč v historii klubu, tak by ho podle mě čekal stejný osud.

sid1

3
2019-05-22 14:32:07

lenze otazka je ci sa Malcolm hodi k nasemu stylu, zase povedzme si na rovinu, ze tam potrebujeme hraca co nielen hra 1 na 1 ale vie aj cosi vymysliet. Neymar to mal, Dembele to podla mna ma tiez a u Malcolma som si neni az tak isty.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.