Ousmane Dembélé má za sebou mimoriadne rozporuplnú sezónu, plnú kladov i záporov. Dvadsaťdvaročný krídelník sužovaný mnohými zraneniami a ďalšími problémami hľadal iba márne konzistenciu, hoci sa viac ráz prezentoval fantastickými výkonmi, vo všeobecnosti obrie očakávania, ktoré do neho vkladajú culés, napĺňať nedokázal. 

Ousmana Dembélého, futbalistu FC Barcelona, najnovšie kritizovali aj v jeho vlastnej krajine. Magazín France Football, ktorý od roku 1956 udeľuje najprestížnejšie individuálne ocenenie Zlatá lopta, vo svojom najvyššom vydaní venoval tomuto hráčovi osobitný stĺpček. Títo novinári spochybňujú najmä jeho správanie a prístup. "Dembélého neuveriteľný talent sa nedá spochybniť, avšak svojimi výkonmi nenapĺňa očakávania, ktoré sa do neho vkladajú. Aj napriek tomu, že častokrát predvedie fantastický počin, strelí fantastický gól či ukáže parádnu fintičku, niečo mu na absolútny vrchol chýba. Profesionalita a tvrdá práca?" položili si žurnalisti rečnícku otázku.

Ousmane, ktorý sa aktuálne zotavuje zo svojho posledného zranenia, zakončil súčasný ročník vskutku ambivalentne. Na jednej strane zaznamenal v štyridsiatich dvoch oficiálnych stretnutiach štrnásť presných zásahov a pripísal si deväť gólových prihrávok, pričom bol viackrát kľúčovým hráčom, ktorý napríklad rozhodol o triumfe v Španielskom superpohári, no taktiež sa mu nevyhýbali menšie škandály. Bývalý hráč Borussie Dortmund napríklad nedorazil včas na tréning.

O nutnosti nadobudnúť väčšiu profesionalitu, koniec koncov, hovoril ešte pred rokom aj jeho reprezentačný manažér Didier Deschamps. "Jeho škandály sa už stali zvykom. Dobre jeho výhovorky poznám, samozrejme, nie je jediný, kto sa niečoho dopustí, ale musí pochopiť, že je nutné, aby sa zmenil. Čím skôr tomu porozumie, tým lepšie pre neho. Keď si uvedomí, že na tom musí popracovať, odľahne klubu a bude to pozitívne pre neho," tvrdil vtedy. 

Na druhej strane sú tu však i takí, ktorí sa Francúza zastávajú. Spomeňme napríklad Hatema Ben Arfu, ktorý povedal nasledovné: "Ousmane má všetko na to, aby sa z neho stala najväčšia hviezda. Je to génius, reprezentuje futbal, ktorý ja milujem, je spontánny, nebojí sa riskovať, výborný v súbojoch jeden na jeden. Má neuveriteľný inštinkt, tak trochu mi pripomína Neymara. Keď má loptu, len málokto vie, čo bude nasledovať. Niekedy to netuší možno ani on sám," dodával. 

Zdroj: md
Foto: md

Alirael

-24
2019-05-22 21:16:48

v com je Dembele lepsi ako 40m Malcom?

Ladinho10

22
2019-05-22 21:24:52

To vážně? Sledoval jsi někdy nějaký zápas ve kterém hrál Dembele nebo Malcom?

Alirael

0
2019-05-22 22:40:19

Jo sledoval, mozme mi to prosim rozviest ked to je tak jasne? Dembele zas polku sezony stravil zraneny, dalsiu polku nahana formu. Par zapasov mu vyslo. Jedine preco neni povazovany za flop je ze stalo 150

mikimi122

-1
2019-05-22 21:38:43

Myslím, že to teraz nie je namieste kritizovať Dembeleho. Skoro v každý zápas kde hral podal dobrý výkon, ale za tie zranenia on nemôže. Zranenie s Lyonom ide na Valverdeho, ktorý ho tam dal hrať, ja keď tam to bolo potrebné, lebo sme už tam boli krôčik od vypadnutia. Dúfajme, že to cez leto dolieči a v budúcej sezóne to bude bez zranenia.

Reekwon

13
2019-05-22 21:49:15

Nesouhlasím s tím, že v každém zápase co hrál, podal dobrý výkon. Měl zápasy, kdy by člověk neřekl, že Barcelonu stál tolik peněz. Jeho talent je nezpochybnitelný a za svá zranění pravděpodobně nemůže, alespoň ne v plné míře (všichni vědí o jeho špatné životosprávě), ale ještě musí hodně, hodně moc ukázat, že stál za ty peníze, za které přišel.

mikimi122

4
2019-05-22 21:58:55

V dobe keď nebol dlho zranení tak hral skvelo, ale po zraneniach mal slabšie zápasy, čo je pochopiteľné vzhľadom na to, že bol zranení. Nemôžeš očakávať, že hneď po zranení naberie skvelú formu. Od doby, čo meškal na tréningy a boli s ním problémy urobil dobre, že ´´odbočil´´ na tú dobrú cestu a dal si poradiť. Verím, že budúca sezóna už bude z jeho pohľadu perfektná.

Sudruh_Zincica

-11
2019-05-22 21:58:04

Ty si uz ako Fico. Ten tiez stale hovori, ze za vsetko moze Radicovej vlada:) V Barcelone moze za vsetko zle samozrejme Valverde.

BayernMunchen

9
2019-05-22 22:17:36

Nie nemoze. Posielat na ihrisko prestarnutych pomalych hracov, nechavat hracov zhnit na lavicke, pripadne davat hracov mimo pozicie nuti valverdeho santa claus. On za vsetko moze!

Milci

8
2019-05-22 22:38:46

Presne tak !!!!deschamps a france magaizn to krasne vystihli a potvrdili moju verziu toho co je dembele zač!!!z e nieje profesional!!!!he to flakač a presne tak ako odflakol sancu proti liverpoolu zv 90min za stavu 3:0pre barcu tak je to stale to ze 150m. Hrač zahraje 4-8zapasou dobre to neznamena že je hrač ktoreho potrebuje barca !!!moj nazor že pedro bol vzdy platnejsi ako Dembele!!!zly nakup predali neymara a zazmatkovali a kupili dembeleho!!!

BayernMunchen

6
2019-05-22 23:03:01

Dembele zahodil 1 sancu ale to ze na anfield dosli vsetci okrem vidala na vylet ti nevadi? A taktiez ti nevadi ze vtedy nemal zapasovu prax lebo ho valverde dal zraneneho proti lyonu lebo bol dosraty ze vypadneme uz v 1/8 finale?

bulldozer

3
2019-05-22 23:48:07

rovnake sance mal i Cou, i dalsi a tiez nedali. a to su vsetko rozohrani hraci.

Milci

10
2019-05-23 00:50:04

Ja neviem čo vam je dembele za rodinu???ked si to stale zastavate!!!odflakol.to sam bol na 11tke a dal to alisonovi do ruk (koša)otrasne zakoncene ako jeho laxny pristup.!!!!!

Messiah1018

8
2019-05-23 08:42:43

jedna vec je Dembeleho zakonceni, vec druha vsak je, ze i kdyby sme vyhrali 4 nebo 5:0 ten vecer, tak za tejden dostanem 5 nebo 6, protoze ten kdo chtel vyhrat, byl LFC, ne Barca s tim odchozenym a prokaucovanym zapasem.. my si postup nezaslouzili, protoze aji v prvnim zapase nas LFC prehraval a to ve vsem, jenom nedal goly.. doma zopakoval minimalne ten stejnej dobrej vykon, akorat s golama.. no a to byl hlavni rozdil mezi LFC a Barcou, ne, ze nejakej Dembele nedal na 4:0

Nalim

1
2019-05-23 12:37:38

Milci, Dembele je bratranec Bayerna Munchen, bulldozera, môj a stovky dalších, ktorí vedia ohodnotiť umenie hráča. Malcom je asi Tvoj bratranec. Malcom je bežný futbalista, so slušnou rýchlosťou, ale nevie čo s loptou, keď ju dostane. Zamyka sa nad ňou, a vráti tomu istému hráčovi. To je veľmi malo, čo Barca potrebuje. Hra teda alibi futbal. Nevie vniknúť do spleti hráčov pred pokutovým územím a riskovať, čo robí Ney, Dembele a samozrejme veľký Leo. Hra len vtedy, keď sú zranení, aby vyplnil miesto. A Francúzky tréner miluje Girouda, ktorý len čaká v 16 ke. Ten hra na úkor Demba. A Malcom je jednonohy, splašený a zahadzuje šance. Valverde ho odhadol a ako sa prejavil v posledných zápasoch, nijako !!!

jokerito

0
2019-05-23 10:03:50

Najhorsie je, ze s nimi vo vsetkom suhlasim. Dufam, ze buducu sezonu zo seba da ovela viac ...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.