V súčasnej sezóne dostalo pod hlavným manažérom prvého tímu FC Barcelona príležitosť na debut v áčku hneď osem mladíkov z La Masíe. Posledným, kto sa pridal na tento zoznam, je Carles Pérez, a to proti Eibaru, na štadióne ktorého nastúpil do poslednej štvťhodiny.

Po tom, čo v poslednom, tridsiatom ôsmom kole španielskej La Ligy Santander šampióni z Barcy remizovali na Ipurue proti domácemu výberu SD Eibar, Katalánci ukončili ročník s osemdesiatimi siedmimi bodmi, majúc jedenásťbodový náskok na druhé Atlético. To však ani zďaleka nie je pre culés jediný dôvod na radosť, veľké množstvo šancí totiž počas celej sezóny dostávala mládež, pýcha celého klubu. Svoj debut zaznamenal i Abel Ruiz, a to pri výhre 2-0 proti Getafe, pričom len niekoľko týždňov predtým premiéru v áčku zažili Moussa Wagué a Alex Collado. Waguého sme videli v dueli s Huescou v rámci Primery División, zatiaľ čo Collado si zahral na Balaídos proti Celte. Na scéne Copa del Rey v dvojzápase s Cultural Leonesa zase debutovali Chumi, Jorge Cuenca, Miranda a Riqui Puig, no vôbec posledným futbalistom béčka, ktorému sa to podarilo, je Carles Pérez.

"Som neuveriteľne šťastný. Splnil som si sen, na ktorom som počas celých tých dlhých rokov pracoval," komentoval dvadsaťjedenročný útočník v rozhovore pre oficiálnu klubovú stanicu Barca TV.

"Moji rodičia mi okamžite gratulovali a povedali mi, že sú neuveriteľne hrdí na to, že ich syn hrá za prvý barcelonský tím. Fandí mi celá moja rodina. Všetky deti snívajú o tom, že si jedného dňa zahrajú s Messim a mne sa to teraz podarilo, no všetko je, samozrejme, ešte len predo mnou," pokračoval.

Rodák z katalánskeho mesta Granollers sa stal súčasťou inštitúcie FC Barcelona ako malý chlapec, pričom bol zaradený do kategórie U14. V aktuálnom ročníku odohral za béčko dvadsaťšesť oficiálnych duelov, v ktorých deväť ráz skóroval a pripísal si štyri asistencie. "Chcem sa poďakovať klubu a všetkým svojim trénerom, vďaka ktorým bol môj debut možný," zakončil Pérez. 

Zdroj: fcb
Foto: fcb

Miklaella

-8
2019-05-23 23:02:23

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

BayernMunchen

0
2019-05-24 07:56:11

Prvy a posledny zapas. Pod sasom si uz nezahras

emiliano

0
2019-05-24 08:38:29

Veľmi neobjektívny článok. Vraj 8 hráčov dostalo príležitosť v áčku. A kedy? Keď nebolo koho postaviť alebo áčko odpočívalo pre LM. A potom tá správa napovedá, že Valverde miluje mladých hráčov.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.