Všetko nasvedčuje tomu, že pred sebou máme leto, v ktorom sa toho bude diať omnoho viac, ako ktokoľvek ešte pred niekoľkými týždňami očakával. Krutá porážka z Anfield rezultuje v potrebu prestavby barcelonského tímu a všetko sa začína už medzi tromi žrďami. Aktuálna gólmanská dvojka Jasper Cillessen požiadala direktívu o odchod a svetové periodiká uvádzajú, že Holanďan sa medzičasom dohodol s Benfikou.

Po tom, čo si to barcelonská direktíva poctivo rozanalyzovala, je zrejmé, že úradujúci španielski majstri vynaložia počas nasledujúceho prestupového obdobia úsilie získať do svojho prvého tímu ďalšieho brankára. Vedenie sa malo medzičasom dohodnúť na tom, že pôjde o brankára s reprezentačnými skúsenosťami, avšak podmienkou je nepremrštená, rozumná cena, a tak majú na Camp Nou podľa všetkého už len dvoch výrazných kandidátov. V oboch prípacoch ide o futbalistov nemeckej Bundesligy, menovite Koena Caastelsa z Wolfsburgu a Yanna Sommera z Borussie Mönchengladbach

V Barce si mimoriadnym spôsobom pochvaľujú Jaspera Cillessena, holandského internacionála, ktorý bude hájiť barcelonskú svätyňu vo finále Španielskeho kráľovského pohára proti Valencii. Tento brankár sa počas svojho pôsobenia na Camp Nou zakaždým prezentoval neuveriteľnou profesionalitou, ale všetky strany pochopili, že ak chce hrávať na pravidenej báze, nutnosťou je jeho odchod. Rodák z Amsterdamu, ktorý nerobil v šatni blaugranas nikdy žiadne problémy, sa už o svojej budúcnosti rozhodol a má jasno v tom, že Katalánsko čoskoro opustí. Funkcionári tak hľadajú nástupcov. 

Kandidátom číslo jeden je pre FCB Koen Casteels, ktorý sa ocitol v hľadáčiku celku už počas minulého roka. Operácia jeho kúpy bola prakticky spečatená, no napokon sa rozhodol Cillessen zotrvať, a tak, pochopiteľne, padla. Cena za tohto gólmana by sa mala pohybovať v rozmedzí desiatich až dvanástich miliónov eur. 

Azulgranas, každopádne, čoraz intenzívnejšie zvažujú i príchod iného hráča nemeckej Bundesligy, Yann Sommer hviezdi v drese Mönchengladbachu a jeho výkupná klauzula má nízku hodnotu, ide len o jedenásť miliónov. Brankár mal navyše údajne dať Barce svoj prísľub. Nuž, zdá sa, že o kvalitnú dvojku máme postarané, nech už to dopadne akokoľvek.

Zdroj: sport
Foto: sport

David777

16
2019-05-24 11:08:46

Sommer za 10 miliónov bude fakt dobrý nákup. Až nečakane dobrý na Barcelonu.

Kubo11

-4
2019-05-24 11:42:30

Škoda, že keď sa kupoval Jasper sme nedokázali dotiahnuť príchod Diega Alvesa z Valencie. Je od neho starší, ten by sa skôr uspokojil s pozíciou dvojky v Barcelone a pamätám si ho ako špecialistu pri pokutových kopoch.

erdzo

6
2019-05-24 11:52:26

Všade sa píše o tom koľko hráčov barcelona kúpi ale nikde sa nehovorí o odchode hráčov. Napríklad v zálohe máme až 10 hráčov na 3 pozície a to extrémne veľa a je logické že viacerý nebudú hrať. Je viac ako isté že odíde D. Suaréz a Rafina. Ale i tak treba predať niekoho s ostatných 8 hráčov (Coutinho, Rakitič, Busquests, Vidal, Arthur, Aleňa, De Jong, Roberto). Je logické že De Jong neodíde. Ďalším hráčom je Coutinho, ktorý viacej hráva na krídle a ja osobne by som ho nepredával, aj keď mal teraz hroznú sezónu (ako hrával keď prišiel, na Barcelonu má). Roberto je univerzál, ktorý vie kvalitne zahrať aj na LB aj v zálohe. Aleňa je hráč, ktorý vôbec nehráva preto sa javí ako ďalšia voľba na odchod (Aj keď mne sa v polovici sezóny, keď hrával pravidelne jeho výkony páčili ale nie je tu preňho miesto). Artur je mladý hráč, ktorý hrával pred zranením perfektne a famózne. Vidal je netypický hráč do Barcelony ale túto sezónu patril medzi našich najlepších záložníkov. Busquets je hráč, ktorý dokázal v Barcelone extrémne veľa a bol jedným za najlepších DM v histórí futbalu ale už nemá rýchlosť na to aby hral proti týmom ako Liverpool, MC (výrazne sa to ukázalo v dvojzápase proti Liverpoolu, jeho inteligencia už na to nestačí). Rakitič je hráč, ktorý robí extrémne veľa čiernej roboty a môžme mu byť vďačný za poslednú výhru v LM ale vek nezastavíš a tiež to už nie je ono. Najlogickejšia voľba na odchod je Aleňa a jeden z dvojice Busquets/Rakitič. A i tak bude veľa záložníkov.

BayernMunchen

4
2019-05-24 12:31:22

Odpalit Rafinhu, Denisa, jedneho z dvojice Rakitic/Busq, a ja by som predal aj Coutinha. Ide to s nim dolu vodou a ani naznaky zlepsenia. Keby sa mu nedarilo ale bol by tu progres v bojovnosti a pristupe k zapasom, poviem si OK, ale on na to vyslovene serie. Ak nebojoval v semi LM kedy cce na ihrisku nechat dusu? A svojim debilnym gestom si to posral u divakov, takze jedina sanca je odchod, kory je lepsi pre neho a aj pre nas aby sme zachranili aspon cast tych 160 melonov. Za neho kupit Saneho, ktory by sa na tu stranu hodil ako rit na serbel a bol by 90% nahrada Neymara

erdzo

3
2019-05-24 15:30:25

Ja by som sa nesťažoval keby odíde aj Rakitič aj Busquets (ale o toho neviem či má niekto záujem, pri jeho plate a výkonoch, pochybujem). Coutinha by som nechal a ak by došiel nový tréner mohol by to byť pre neho impulz a mohol by ho dokázať namotivovať a dostať z neho to najlepšie. Bol by som rád keby už konečne dôjde do Barcelony tréner, ktorý už má meno v osvetovom futbale a skúsenosti s trénovaným top mužstiev, nie zas niekto neznámy. Mne to príde ako keby sa Coutinho pozrie na spoluhráčov vedľa seba a vidí že oni nebehajú tak načo budem aj ja. Príde mi ako keby to je hráč, ktorý zahrá to čo zahrá tým ale nepotiahne ho, nebude sa snažiť viac ako ostatný.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.