Ak v kádri FC Barcelona existuje nejaký hráč, pre ktorého víkendové finále Copa del Rey znamená niečo viac, tak je to určite Jasper Cillessen. Je takmer isté, že pôjde o posledný zápas Holanďana v drese Blaugranas a v súťaži, ktorá sa v posledných rokoch stala jeho domovskou.

Holanďan však Camp Nou opustí s hlavou vysokou vztýčenou. Určite si je vedomý toho, že patril medzi najlepších brankárov, ktorí v metropole Katalánska v posledných rokoch pôsobili. V ceste na vrchol mu stál jedine Marc-André ter Stegen. Nie je to však len subjektívny dojem - vyhlásenie potvrdzujú aj štatistiky. Za posledných 20 rokov má druhý najlepší priemer inkasovaných gólov na zápas a Kráľovský pohár vyhral každý rok.

Poráža ho len Claudio Bravo

Je to trochu zaujímavé, pretože hoci Ter Stegen je v bránke jednotkou, má horší priemer inkasovaných gólov na zápas ako jeho náhradník. Nemec inkasuje 0,9 gólu na zápas, kým Cillessen 0,74. Vysvetlenie samozrejme nájdeme v súťažiach, v ktorých chytá ter Stegen oproti Cillessenovi.

V tejto štatistike však dominuje Claudio Bravo, ktorý je za posledných 20 rokov najspoľahlivejším brankárom Blaugranas. Čiľan dosiahol priemer len 0,58 inkasovaného gólu na zápas - je to číslo, ktoré sa dá poraziť len veľmi ťažko. Dlhoročná jednotka Blaugranas Victor Valdes dostal v priemere 0,82 gólu na zápas. Cillessenovi však skvelé štatistiky či vynikajúce zákroky počas zápasov nestačili na to, aby posadil ter Stegena na lavičku. Svoje fantastické výkony však môže využiť pri rokovaní o zmluve s novým klubom.

Na odchode

Keď Cillessen pred nejakým časom verejne oznámil svoj záujem opustiť Camp Nou, veci sa dali do pohybu. O služby brankára prejavili záujem kluby ako Benfica či Porto, no spomínajú sa aj také kluby ako Manchester United, ktorý počas leta môže prísť o Davida De Geu. Do úvahy môžeme vziať aj Arsenal, kde končí Petr Čech. Ďalšími možnosťami pre Cillessena sú Juventus či Paris Saing-Germain.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com marca.com

2sjr

16
2019-05-23 10:55:04

Zaslúži si top klub a hlavne vyhrať pohár tak mu to prajme a nechcime prehru len kôli Valverdeho vyhadzovu. Sme Barcelona sme najlepší klub sveta či sa to súperom páči alebo nie.

Vladinko

1
2019-05-23 16:32:34

Liverpoolu a rimu sa to určite páčilo :)

Tieto sračky, že najlepší klub sveta si zrejme hovorí aj vedenie Barcelony a preto to vyzerá ako to vyzerá..

Miklaella

-1
2019-05-23 23:05:04

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.