Bývalý legendárny futbalista FC Barcelona Dani Alves v rozhovore pre ESPN hovoril o období, keď sa upísal prvému tímu blaugranas

Ikonický krajný obranca Dani Alves, ktorý tvoril jadro ekipy Pepa Guardiolu, prezradil, že mohol poľahky skončiť v Reale Madrid. "Dohoda o mojom prestupe bola spečatená na 95%. Môj vtedajší prezident José María del Nido je, každopádne, naozaj tvrdý chlapík, začal rokovať aj s Chelsea a veci sa skomplikovali," komentoval pre ESPN.

"Transferu do Madridu som bol nesmierne blízko, ale napokon to osud zariadil tak, že to nevyšlo. Nakoniec som sa rozhodol, že moja budúca zastávka bude Barcelona, presne tak, ako som si to v detstve vysníval. Som vďačný za to, že som sa rozhodol práve takto, pretože v Barcelone to bolo neuveriteľné. Zmenili sme jej klubovú históriu," pokračoval. 

Dani odohral celkovo počas svojho pôsobenia na Camp Nou neuveriteľných tristodeväťdesiatjeden oficiálnych stretnutí, v ktorých strelil dvadsaťjeden gólov. Ba čo viac, rodák z Bahíe získal na Camp Nou dvadsaťtri trofejí, pričom do svojej bohatej zbierky pridal i tri tituly z Ligy majstrov a šesť ráz triumfoval na ligovej scéne. Počas najúspešnejšieho obdobia ho koučoval Josep Guardiola. "Nemôžem sa na neho absolútnym spôsobom sťažovať, možno sme mali nejakú výmenu názorov, ale všetko sme si vyrozprávali a je to v úplnom poriadku," vysvetľoval. 

Od blaugranas Brazílčan putoval do Juventusu, kde sa však zdržal iba jednu sezónu, aby pred dvomi rokmi posilnil prvý tím parížskeho Saint-Germain. "V Juventuse to nebola najlepšia skúsenosť, a tak som sa rozhodol pre prestup, ktorý bol najvhodnejší pre moju rodinu."

No a napokon Dani prehovoril aj o potenciálnom návrate Neymara do Barcy. "Myslím si, že to je mimoriadne komplikované. Ľudia v Barcelone si nebudú ochotní priznať, čo naozaj potrebujú, a to je problém, pretože je chyba riadiť sa svojím egom. Akonáhle človek dopustí, aby jeho život diktovalo ego, dopúšťa sa veľkého omylu, a to je prípad Barcelony. Ktorý tím nepotrebuje Neya? Neya potrebujú úplne všetci," dodal. 

Zdroj: md
Foto: md

2sjr

36
2019-05-25 09:04:05

No treba dodať že práve Neymarove ego ho dostalo do Parížskeho klubu v ktorom nič nedokáže

ximpp

12
2019-05-25 10:37:48

Tomu nerozumím, Ney odešel sám, protože byli s fotříkem nenažraní a jestli mluví o tom, že jej nechce Barca zpět, tak to je asi něco čemu sám nerozumí, to je hrdost!

dwdk14

1
2019-05-26 06:56:17

Ako hovoriť o egu v prípade Neymar je trochu čudné keď on sám sa tak rozhodol zapredať tak neviem nehovorím že nemá kvalitu ale u neho majú peniaze hlavnú rolu preto vlastne šiel do PSG kde mal byť hlavná hviezda no zatiaľ je tam väčšia hviezda Mbappe

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.