Tréner Valencie Marcelino na tlačovej konferencii pred finále Kráľovského pohára proti Barcelone vystríhal pred súperom, hoci Kataláncom bude na Benito Villamarin chýbať niekoľko hráčov základnej zostavy.

Ideálny čas hrať proti Barcelone?

"Je to ideálny moment, pretože hráme vo finále, ktoré hrá nehrá často. Možnože Barcelona hráva finále často a Valencia v závislosti od doby častejšie alebo zriedkavejšie. To, že my sme skončili v lige štvrtí a Barcelona vypadla z Ligy Majstrov, nebude rozhodujúce. Barcelone by som chcel pogratulovať k titulu. My do finále nastúpime s odvahou a nádejou, aby sme vyhrali a našim fanúšikom dopriali radosť."

Je Valencia schopná prekvapiť?

"Obe mužstvá majú podobnú štruktúru. Prekvapenie sa môže prihodiť vďaka individuálnemu talentu hráčov. Vieme ako hrá Barcelona, a ona vie ako hráme my. Neočakávam prekvapenia."

Rozhodnú maličkosti?

"Ak všetko pôjde podľa predpokladov, tak áno. Zápasy sa rozhodujú v pokutovom území. Ak Barcelona bude mať viac situácií, bude to normálne. My si ich musíme vytvoriť dostatočne veľa na to, aby sme vyhrali. Dúfam, že v pokutovom území budeme solídni a v tom súperom efektívni. A že vyhráme."

Ako zastaviť Messiho?

"Je to ťažké. My tréneri to zvyčajne nevieme. Pokúsime sa však postarať to, aby nemal veľký podiel na hre v nebezpečnom priestore. Messi je človek a môže sa stať, že nebude mať svoj najlepší deň. Dúfame, že to tak bude."

Od zápasu proti Liverpoolu Barcelona nebojovala o nič a teraz hrá finále

"Nemyslím si, že práve to bude rozhodujúce. Odvtedy vyhrala jeden zápas a druhý remizovala. Je to víťaz posledných 4 edícií. O titule rozhodne 90 minút a budeme musieť pracovať, aby sme vyhrali."

Vplyv absencie Luisa Suareza

"Messi vytvára situácie pre seba. Nemyslím si, že by sme sa mali sústrediť na iné zápasy, v ktorých nehral Suarez. Messi je stále schopný narobiť problémy prihrávkou, strelou či riešením akcií."

Aký útok Barcelony očakávaš?

"Uvidíme. Bez ohľadu na hráčov na trávniku má Barcelona špecifický štýl. Hráč, ktorý ponúka iný variant je Ousmane Dembélé, ale ten nebude hrať. Máme teda jeden problém z krku. Ak ide o Suareza, Barcelona pohľadá alternatívu. Má veľmi dobrých hráčov s tým najlepším na svete."

zdroj: as.com
foto: facebook

BayernMunchen

1
2019-05-25 10:36:36

3-1 pre valenciu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.