Po Guardiolovi nedával žiadny tréner veľa šancí hráčom z La Masie. Dôvera v našu akadémiu za posledné roky pohasla. Ernesto Valverde však siahol do Barcy B podstatne viac ako jeho nedávni predchodcovia.

Svoj podiel na tom má určite aj Éric Abidal, ktorý preferuje mladých hráčov pred rozhadzovaním astronomických súm, na rozdiel od jeho predchodcu Roberta Fernándeza. Návrat slávnej La Masie sa môže uskutočniť práve budúcu sezónu, pričom až traja odchovanci môžu byť povýšení do prvého tímu.

Riqui Puig

Prvým hráčom na tomto zozname nemôže byť nik iný ako Riqui Puig. Víťaz mládežníckej Ligy majstrov preukázal túto sezónu obrovský potenciál so svojou neuveriteľnou kontrolou lopty charakterizujúcou barcelonskú DNA. Výkon 19-ročného záložníka proti Huesce bol pastvou pre oči. Príchod Frenkieho de Jonga by mu však mohol cestu za jeho snom značne skomplikovať. Špekuluje sa síce o odchode Ivana Rakitiča a Arturo Vidal či Sergio Busquets už majú svoj vek, je však nepravdepodobné, že by mu tréner dal prednosť pred týmito skúsenými veteránmi. Nezabudnime ani na až prekvapujúco úspešný začiatok Arthura. Na čakacej listine sa ešte pred ním nachádza aj Carles Aleñá. V zálohe Blaugrana teda nastáva značný pretlak a bude zaujímavé sledovať, ako sa s ním vedenie Barcelony vysporiada.

Abel Ruiz

Druhým v poradí je Abel Ruiz. Aktuálne nemá starnúci Luis Suárez za seba adekvátnu náhradu okrem Kevina Princa Boatenga, ktorý sa však po sezóne vracia späť do Sassuola. Príchod Griezmanna sa stáva viac a viac nepravdepodobným. Ďalším hráčom na zozname bol Luka Jovič, ten sa ale bude s najväčšou pravdepodobnosťou sťahovať na Bernabéu. Keď teda vedenie neprivedie kvalitného hroťáka ku Suárezovi, žolíkom sa zrejme stane práve Abel. Svoju kvalitu ukázal už v predsezónnej príprave a fanúšikov dal do pozoru najmä po jeho výkone v poslednom zápase La Ligy. Ruizovi to síce až tak často v Béčku do siete nepadá, v mládežníckych kategóriách španielskej reprezentácie má však úžasné gólové štatistiky.

Carles Pérez

Našim tretím hráčom sa stáva Carles Pérez. S kľudným svedomím môžeme povedať, že to bol práve Pérez, ktorý sa túto sezónu stal lídrom nášho Béčka. 21-ročný krídelník strelil v 26 zápasoch 9 gólov a na 4 prihral. V poslednom zápase La Ligy proti Eibaru absolvoval svoj debut v prvom tíme Kataláncov. S potenciálnym odchodom Coutinha, ktorý síce nie je krídlo, ale hráva tam, by na tejto pozícii Barcelona nemala veľa možností. Carles by tak mohol v budúcej sezóne dostať svoju šancu.

Ďalším hráčmi z Béčka by mohli byť aj Álex Collado či Juan Miranda, ktorý už túto sezónu debutoval v A-tíme. Vyššie uvedená trojica má však na to najväčšie predpoklady.

zdroj: evyrithingbarca.com
foto: fcbarcelona.com

michal11

14
2019-05-25 14:46:34

Talentu je určite veľa v tých hráčoch ale vieme ako to dopadne. Tréner bude hrať s svojou obľúbenou zostavou 90% zápasov bez zmienky o nich, ani Alenha nedostáva pravidelnú dávku hoc aspoň 12 alebo 20 min. v zápasoch. Nemá to zmysel a vysedávaním sa nikdy nič nenaučia a ani nezlepšia. Mňa tiež zaujíma čo bude s nimi a dúfam že neskončia zle, hlavne Puig má obrovský talent. Nehejtujem iba konštatujem, jednoducho je to tak a musi asi osvietiť Valverdeho aby sa odvážil dať na druhú koľaj svojich vyvolených.

Martypipo

1
2019-05-25 15:03:15

Jak dneska sledovat zapas? V TV jsem nikde nenasel... Nejakej kvalitni stream? Diky

michal11

10
2019-05-25 15:05:21

Mimochodom sa mi ten Ruiz strašne páčil. Hrá technický, nesplašený a hrá aj celkom s prehľadom. Veľmi pekne našiel Messi-ho ak sa dobre pamätám pätičkou v pokutovom území a boli tam ešte asi dva momenty. Ak by dostával šance ako za čias Guardiolu systematicky tak by sa mohol presadiť.

Vladinko

5
2019-05-25 15:46:41

Zaujímavé talenty ktoré ale nedostanú šancu a za pár rokov si na nich nikto nespomenie

singo1

7
2019-05-25 16:08:52

Ta už mala byt vlani

emiliano

7
2019-05-25 17:10:07

Puig Nie je menší talent, ako sú Sancho, Foden, Arnold, ktorý hrali viac ako cca 25 zápasov za áčko. Riqui hral 2 zápasy, ale aj to preto, že nosáč postavil takmer béčko, aby si oddýchlo áčko. Je to po rokoch skutočný talent, ale doplatí na zbabelého nosáča. Nemám slov.

BayernMunchen

9
2019-05-25 19:19:58

Potrat valverde tu napacha tolko skod ze ich budeme musiet roky odstranovat

BartFart

9
2019-05-25 20:16:08

Můj názor je takový, že v každém top klubu se mladí z jejich akademie prosazují hůř, než když si kupujete supertalent který hraje celou sezónu v Dortmundu,Ajaxu a jiných klubech kde vyloženě stavějí na akademii. Ty klouby jsou odvážnější protože nemají takový kapitál nato aby kupovali hotové hráče. Pepek v Barceloně dal příležitost obrovskému počtu hráčů s la messie, ale je to hlavně i tím že těm hráčům věřil, jelikož je vedl několik let v béčku. Kolik hráčů tak vytáhl v Bayernu nebo v MC? Fakt je takový že fanoušci jsou nelítostní a chtějí hned všechno. Jenže nejde budovat mladý tým jako je např Ajax a čekat že to bude hned top. Takový tým chce čas. Viz Dortmund,Lyon, Monako kde je vykoupí a pak to zas nějaký čas budují. Nedokážu si představit situaci kdy by jsme rok dva nic nevyhráli a stavěli na mladých. To by bylo zase špíny na vedení trenéry a všechny okolo. A myslím že je dost nefér hejtit Valverdeho že nedává šanci mladým, když oni samy na něj pějí jenom chválu . Nechápu... tohle si myslím že dělá dobře. Má svoje mouchy ale tohle bych mu připsal spíš k dobru.

PEKKI

-2
2019-05-25 23:03:54

toto haraburdie??? ,...Barcelona s valverdem pojde uz len dole to je jednoznacne,...cudujjem sa len hracom ze ho obhajuju a ze sa im chce hrat hadzanu ,...a jedno jje velka pravda z odchovancov tam nema nikto ani na nizsiu sutaz ,..je to proste odpad

apolar

-1
2019-05-26 18:36:53

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.