Hlavný kormideník uruguajského reprezentačného tímu Oscar Tabaréz je presvedčený o tom, že opora jeho ekipy Luis Suárez bude do Copa América v Brazílii fit. Manažér to vyriekol v rámci tlačovej konferencie. 

Luis Suárez, ktorý počas súčasného ročníka zaznamenal dvadsaťpäť presných zásahov, nenastúpil do finálového stretnutia Španielskeho kráľovského pohára, pretože medzičasom absolvoval operáciu kolena. Hviezdny juhoamerický útočník bol pre blaugranas v ostatných týždňoch citeľnou stratou, keďže Barcelončania za tohto špílmachra márne hľadajú náhradu prakticky už dva roky. 

Zákrok, ktorý podstúpil Suárez, vyvolal tiež diskusie o tom, či Suárez stihne nadchádzajúce Copa América. Prestížny turnaj reprezentačných družstiev z Latinskej Ameriky, ktorý sa tento rok uskutoční v Brazílii, odštartujú Uruguajčania šestnásteho júna zápasom proti mančaftu Ekvádoru. Lucho však podľa všetkého do tohto termínu bude pripravený. 

"Nemôžem vám poskytnúť žiadne detaily, avšak Suárez nás o svojom stave informuje každý deň prostredníctvom fotografií a videí. Pracuje tvrdo na svojej rekonvalescencii a ja dobre viem, ako Luis k takýmto veciam pristupuje. Som presvedčený o tom, že zo seba vydá všetko, aby bol na začiatok turnaja pripravený. Nič, samozrejme, nechceme urýchliť, ku každému zraneniu treba pristúpiť individuálne, ale Suárezova myseľ je nastavená jedine na rýchly návrat. Je to tvrdý profesionál a má všetky predpoklady na to, aby to stihol. Cítime veľkú nádej, že nášmu tímu pomôže, pretože je pre nás mimoriadne dôležitý," komentoval Oscar Tabárez.

Uruguaj medzitým začal prípravy, pričom skúsený lodivod mal na prvom tréningu k dispozícii siedmich hráčov svojho družstva. Menovite išlo o Diega Godína, Josého María Giméneza, Federica Valverdeho, Maximiliana Gómeza, Jonathana Rodrígueza, Martína Silvu a Gastóna Pereiru, pričom oficiálne zdroje potvrdili, že od pondelka by sa mali pripojiť i ďalší. 

Suárezova družina pred ôsmimi rokmi na Copa América triumfovala, pričom útočník blaugranas patril medzi najväčšie hviezdy celého turnaja, skórujúc celkovo hneď štyri razy. V súčasnom ročníku narazia The Sky Blue vo svojej skupine C na výber Ekvádora, úradujúcich majstrov z Čile a Japoncov.

Zdroj: goal
Foto: goal

kaspec22

4
2019-05-27 14:53:54

Snad to Luis neuspěchá.

BayernMunchen

-9
2019-05-27 15:07:09

Ked sa zrani, tak vedenie bude konecne nutene najst adekvatnu nahradu

Peter223

3
2019-05-27 15:50:32

Co robia na Copa Amerika Japonci ?

Peter223

4
2019-05-27 16:15:11

Zistil som, že aj Katar. Na Majstrovstvách Europy by mohlo hrať Burundi a aj Srí lanka.

Oleguer23Legend

3
2019-05-28 01:07:41

len tak pre zaujímavosť pár Suarézovych čísel z celej klubovej kariéry - 576 zápasov: 385 gólov a 218 asistencií... ktorý iný hrotový útočník má alebo mal tolko asistencií?... k tomuto pridal ešte 55 gólov za Uruguay čiže dokopy dal v 682 zápasoch 440 gólov.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.