Ronald Aruajo, uruguajský stredný obranca v službách rezervy FC Barcelona, sa stal súčasťou inštitúcie blaugranas počas predchádzajúceho leta ako odchovanec Boston River. Dvadsaťročný futbalista s odstupom istého času hodnotil svoj prvý ročník v Katalánsku a prezradil, že jeho najväčším idolom je Gerard Piqué. 

Ronald Aruajo, jeden z hráčov, ktorí patrili v predchádzajúcom ročníku medzi najdôležitejších hráčov barcelonského béčka, hodnotil v rozhovore pre novinára Enzu Olivera svoje pôsobenie u azulgranas"Bolo to mimoriadne príjemné, keďže som odohral väčšinu zápasov a nesmierne veľa som sa toho naučil. Naozaj som si to fantastickým spôsobom užil," komentoval zadák. 

Referenčným bodom Aruaja je jeden z kapitánov prvého tímu úradujúcich španielskych šampiónov. "Vždy sa pozerám na Piquého, sledujem, ako sa pohybuje. Bez toho, aby bol nejako špeciálne rýchlym obrancom, je jeho timing prakticky dokonalý, čím si všetko dokáže vykompenzovať. Je navyše vskutku pokojný s loptou na svojich kopačkách, čo sú všetko veci, ktoré zatiaľ mne chýbajú, a tak je mojím obrovským idolom. Páči sa mi však aj Van Dijk z Liverpoolu. V súbojoch jeden na jeden to s ním majú súperi veľmi ťažké, ide o nesmierne kvalitného futbalistu," pokračoval. 

Aruajo vyzdvihol to, že sa zlepšil práve v hre na lopte. "Najviac som sa zlepšil práve v tejto oblasti, zapracoval som na sebe po technickej stránke. Z Uruguaja som bol zvyknutý na tak trochu iný štýl hry," vysvetľoval stodeväťdesiatjeden centimetrov vysoký rodák z mesta Rivera. 

"Veľmi ma teší, že mám príležitosť byť tak blízko Messiho a Suáreza, ešte pred niekoľkými rokmi som ich sledoval iba v televízii a teraz mám dokonca príležitosť po ich boku trénovať."

Aruajo tiež prezradil, že by uvítal transfer Maxiho Gómeza, jeho krajana, ktorý v súčasnosti pôsobí v Celte a špekuluje sa o jeho príchode na Camp Nou. "Isteže by sa mi páčilo, keby Maxi prišiel do Barcy, ako Uruguajčan by som tým bol nadšený. Potešilo by ma to ako človeka a rovnako tak by to bolo pozitívne pre Uruguaj ako taký," dodal. 

Mladík sa v súčasnosti nachádza na Majstrovstvách sveta futbalistov do dvadsať rokov. V ostatnej sezóne nastúpil do dvadsiatich dvoch duelov, v ktorých strelil tri góly. 

Zdroj: md
Foto: md

Malloy

14
2019-05-27 22:55:42

Ladislav Borbély za hlavného trénera FCB TEN NY ICH NAUČIL ŽE ZA KAŽDOU VÝHROU SA SKRÝVA KVALITNÁ PRÍPRAVA

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.