Moussa Wagué, senegalský krajný obranca, má za sebou prvú sezónu v FC Barcelona. Talentovaný futbalista poskytol zaujímavý rozhovor oficiálnym klubovým stránkam. 

Krajný obranca inštitúcie FC Barcelona Moussa Wagué hovoril pre oficiálnu webovú stránku blaugranas o svojom prvom roku v klube. "Nebolo to zlé. Začal som v béčku a odohral som tam niekoľko dobrých zápasov, za čo som ako odmenu dostal príležitosť debutovať v prvom tíme. Bolo to naozaj neuveriteľné, sen sa stal realitou, a tak som neuveriteľne spokojný. Dalo sa to očakávať, lebo presne tak sme boli dohodnutí, bolo mi povedané, že ak budem tvrdo pracovať, šanca príde, aby som urobil všetko pre to, aby som sa o ňu nepripravil," komentoval. 

Wagué je tiež spokojný so svojím výkonnostným vzostupom. "V takom klube sa človek učí nesmierne rýchlo, zaznamenal som obrovský progres. Trénovať s Messim, Luisom Suárezom, Dembélém... uf! Sú to najlepší hráči na svete, užíval som si to," podčiarkol. 

Skutočnosť, že Moussa sa odprezentoval i v prvom tíme, je mimoriadne dôležitá pre celý africký futbal. "Všetci si dobre pamätajú na hráčov ako Samuel Eto'o, Yaya Touré či Seydou Keita, pretože sú to legendy, ktoré hrali v najlepšom klube na svete, obliekali si dres Barcy. Presne vďaka ním sme my ostatní snívali, nehovorím len o sebe. V tomto družstve chce hrať nespočetne veľké množstvo ľudí a mne sa to podarilo," pokračoval. 

"Som prvým senegalským hráčom barcelonskej histórie, na čo som neuveriteľne pyšný. V mojej krajine o mne vedia, a to ma nesmierne teší. Rovnako tak pre mňa bolo skvelou skúsenosťou obliecť si národný dres na Majstrovstvách sveta, dokázať to v takom mladom veku a navyše streliť gól bolo neuveriteľné," tvrdil Wagué. 

Obranca sa teraz spoločne so svojím reprezentačným tímom pripravuje na nadchádzajúci Africký šampionát, ktorý sa odohrá od dvadsiateho prvého júna do devätnásteho júla v Egypte. Z beka sa stane po Amunikem, Okunowovi, Eto'ovi, Yayovi, Keitovi a Alexovi Songovi siedmy hráč barcelonskej histórie, ktorý nastúpi na pôde tohto turnaja. "Senegal patrí medzi favoritov na zisk titulu a budeme sa snažiť uhrať čo najlepší výsledok," dodal. 

Zdroj: md
Foto: md

denis_99

7
2019-06-03 12:30:31

Treba mu dať priestor na úkor Roberta a Semeda.

barcelonista29

17
2019-06-03 12:40:55

Na úkor Semeda by som ho rozhodne nedával. Začal by ako dvojka od budúcej sezóny práve za Semedom. Ten, keď má formu, a to je dosť závislé aj od dôvery trénera, tak hrá veľmi dobre. Roberto je v mužstve viac menej zbytočný. Rovnako tak je s jeho prítomnosťou v klube nevyužitá aj pozícia štvrtého kapitána. To mal byť Marc.

blauigrana

10
2019-06-03 14:54:04

Semedo( Wagué) Alba ( Cucurella)...dreams...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.