Hviezdny futbalista Kanonierov je čoraz častejšie spájaný s prestupom do FC Barcelona. Claude Puel, ktorý s ním pracoval vo Francúzsku, pritom verí, že prestup na Camp Nou by pre neho mohol byť tým správnym riešením.

Claude Puel, bývalý tréner Lyonu, prezradil, že podľa jeho názoru by sa Alexandrovi Lacazettovi v Barcelone mimoriadnym spôsobom darilo. Ba čo viac, podľa skúseného manažéra je hviezdny útočník Arsenalu herným štýlom podobný Luisovi Suárezovi. Pripomeňme, že Lacazettovo meno sa čoraz častejšie skloňuje s odchodom a prestupom práve ku blaugranas. Francúz sa stal iba prednedávnom najlepším hráčom Arsenalu za ostatnú sezónu, pričom na seba svojimi devätnástimi presnými zásahmi a trinástimi gólovými prihrávkami upútal obrovskú pozornosť. 

"Lacazette môže byť hráč presne ako Luis Suárez. Je schopný zájsť až do stredu poľa a pýtať si v priestore loptu. Ja osobne si myslím, že by sa mu v Barcelone darilo, a to naozaj veľmi," hovoril Puel pre El País.

"Suárezov problém spočíva v tom, že medzičasom tak trochu stratil kondičku. Zvykol byť silnejší, absolvoval viac súbojov, no to je minulosťou. Stále vie, ako ísť do hĺbky, vie si vypýtať loptu a unikať obrancom, lebo je to rodený strelec, no v Barce potrebujú niečo viac. Pod Guardiolom trávili osemdesiat percent času na súperovej polovici a pozrite sa na to teraz, v súčasnosti sa zmierili s tým, že častokrát v defenzívnom bloku bránia oni sami. Keď ste hlboko v poli, potrebujete útočníka, ktorý vie podržať loptu, aby tímu doprial možnosť pokračovať v akcii, avšak Suárez neustále lopty stráca," pokračoval. 

Puel si následne zaspomínal na Lacazettove začiatky. Nie vždy išlo o tímového hráča. "Išiel som sa na neho pozrieť do rezervného tímu Lyonu. Nikdy nebehal, nikdy si nepýtal loptu, nepohyboval sa do priestoru ani len nebránil. Nič, nič, nič. Za deväťdesiat minút neurobil nič, ale dal gól, a tak bol so sebou spokojný. Pre neho to stačilo na to, aby to bol podarený zápas," dodal.

Zdroj: goal
Foto: goal

emiliano

27
2019-06-04 08:09:31

Dobre to vystihol Puel o našom tíme i Suarézovi. 80% času sme trávili na súperovej polovici a eraz sa stiahneme a bránime v bloku. Áno, lebo nepresujeme, najmä Busi a Raki a nie sme schopní získať loptu na súperovej polovici, najmä odrazené lopty (nadávno o tom hovoril Busi, len nepovedal, že to je vina záložníkov, okrem Vidala). To je Valverdého štýl. A dobre vystihol Puel aj hru Suaréza, neudrží loptu, prehráva osobné súboje, ktoré neprehrával, stráca lopty.

kluc

top komentár
43
2019-06-04 08:14:17

Viac by som ho chcel do mužstva ako Griezmanna, lacnejší, gólovejsi a sympatickejší.

Batigoll

24
2019-06-04 08:24:02

Už dlho si myslím že tento útočník by k nám zapadol a má kvality aby Suareza posadil na lavičku alebo prinútil ho výrazne zlepšiť svoju výkonnosť. Je golový, behavý, technický a v kondícii + za prijateľnú cenu. Navyše Arsenal nebude hrať ani LM takže má motiváciu naviac prísť.

Petros

27
2019-06-04 10:10:59

Suaerezovi jsem vždycky fandil ,ale co předvádí poslední dobou ,to je jedním slovem katastrofa.Sice toho nabeha hodně ,ale nemyslim si,že by to mělo nějak extra velky vliv na hru Barcelony.A pak největší potíž je ,že už nedokáže obejít hráče,uvolnit se ,přesně přihrát …,většina balonu končí u něja ziskava ho soupeř.Párkrát ma svetlou chvilku ,kdy vstreli krasne a nemozne goly i pekne nahraje .Ale myslim si,že naše hra tím trpi ,protože 80 procent jeho pobytu na hristi je tragedie.Kdyby tam byl jiny hráč ,určitě by jsme neztraceli tolik micu a hra by vypadala jinak i z hlediska kombinace a rychlosti.Vždyt preci utocnik musí umet hrat jeden na jednoho a přečíslit obranu soupere nejen klickou ,ale i průnikovou prihravkou

Milci

-3
2019-06-04 11:06:16

Pane bože to čo si napisal???ako môže byt 80%tragedia...ked dal cez 20golou... to kedy stihol vtych 20%tach???pozri si euroosych hrotakou kolko davaju golou...a dalsia vec ano mozno ztrati loptu ale jeho pozicia je tazka na hrote je sam a chrbtom k brane a proti nemu hraju dvaja stredovy obrancovia a vačšinou to su chlapaci...nebojsa neni to nič lahke hrat na takej urovni ako suarez je to mozno jednoduche zo sedacky doma ...ale skus si to vyskušat

Milci

-5
2019-06-04 11:10:56

Iba porovnanie mensie salah .mane 22golou..lacazettte.12.abumeyang..22.SUAREZ..21.benzema 21...to su goly v lige...tak kde ste zobrali že 80%je suarez tregedia potom lacazette je 99%??

PETERKRIZAN

-3
2019-06-04 11:42:44

tu sa clovek docita sprostosti,21 golovy suarez o nicom,22 golovy salah super,1 goil rozdiel tridy

Batigoll

3
2019-06-04 11:58:48

Ja mám pocit že z toho počtu šancí čo Suarezovi servírujú spoluhráčí by dala tých 20gólov väčšina nadpriemerných útočníkov. Keď človek sleduje zápas, on stráca lopty, rozhadzuje rukami, odráža sa to od neho ako od stĺpa. Vie to doklepnúť v malom vápne, to je momentálne všetko čo robí ... Jeho kvality môžme vidieť v LM kde sú už troška lepšie obrany ako v La lige. A verím že o tom presvedčí aj v repre teraz na turnaji...

Milci

-2
2019-06-04 12:27:08

Aha aj gol proti atl.madrid bolo doklepnutie???a este ti musim niečo povedat..ked si si nevsimol tak suarez ma za ulohu odtahovat obrancu zo stredu a vytvarat tím priestor messimu ...ale neviem ci to pochopiš

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.