Sezóna sa pre Barcu skončila v sobotu dvadsiateho piateho mája finálovým stretnutím Španielskeho kráľovského pohára, no to neznamená, že si už všetci hráči môžu užívať dovolenky. Ba práve naopak, až pätnásť zo zverencov Ernesta Valverdeho pred sebou má v nasledujúcich dňoch reprezentačné povinnosti. 

Začnime tým, že traja Španieli a dvaja Francúzi pred sebou majú kvalifikačné stretnutia na Majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia počas nasledujúceho roka. Jordi Alba, Sergio Busquets a Sergi Roberto odohrajú dve stretnutia proti Faerským ostovom a Švédsku siedmeho, respektíve desiateho júna. Čo sa týka zverencov krajiny Galského kohúta, Samuel Umtiti a Clément Lenglet si zmerajú sily s Tureckom ôsmeho a Andorrou jedenásteho júna. 

Voľno si užívať nemôžu ani traja ďalší futbalisti zo Starého kontinentu, a to z dôvodu meraní síl v Lige národov. Ide o holandských reprezentantov Jaspera Cillessena a Frenkieho de Jonga a Portugalčana Nelsona Semeda. Prví menovaní nastúpia v semifinále šiesteho proti Anglicku a krajný obranca piateho do zápasu so Švajčiarskom. Ak ktorýkoľovek z oboch tímov zvíťazí, predstaví sa aj vo finále, ktoré je naplánované na nedeľu deviateho júna. 

Pozornosť barcelonisma sa od štrnásteho júna do siedmeho júla, každopádne, obráti na Brazíliu, kde sa odohrá finálový turnaj Copa América. Leo Messi z Argentíny sa v skupinovej fáze predstaví proti Kolumbii, Paraguaju a Kataru, zatiaľ čo štart Luisa Suáreza je stále otázny. Uruguajčan má za sebou operáciu kolena, a hoci v nominácii svojej ekipy nechýba, stále nevieme, či bude môcť zasiahnuť do duelov proti Ekvádoru, Japonsku a Čile. Práve v Čile pôsobí ďalší hráč blaugranas Arturo Vidal. 

S reprezentáciami sú aj viacerí mladí hráči vrátane Carlesa Aleñu, ktorý sa nachádza so svojím tímom Španielska v kategórii futbalistov do dvadsaťjeden rokov na EURE v Poľsku, a Todiba, ktorý s Francúzskom vycestoval na Svetový šampionát do dvadsať rokov. Todibo mal však v skupine problémy s okom, a tak je jeho štart v osemfinále otázny. 

No a napokon, Katalánci budú mať svojho zástupcu aj na Africkom šampionáte, a to vďaka Moussovi Waguému. Krajný obranca barcelonského béčka nechýba v nominácii Senegalu. 

Zdroj: md
Foto: md

mikimi122

18
2019-06-03 20:13:51

Nechceli by ste urobiť článok, kde by boli počas celého prestupového okna aktualizované nové prestupy a špekulácie? Každý by bol asi za taký článok rád, ak by sme to mali všetko na jednom mieste.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.