Máme za sebou ďalšiu edíciu najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Ligy majstrov, a tak prichádza čas na tradičné bilancovanie a analyzovanie toho, čo sme zažili v ostatných mesiacoch. Mimoriadne rešpektovaný portál WhoScored svojim čitateľom priniesol najlepšiu jedenástku vyraďovacej fázy, v ktorej nechýbajú ani dvaja hráči FC Barcelona.

Alisson (Liverpool)

Azda najlepší hráč finálového stretnutia, ktorý si v Madride pripísal osem zákrokov, bol pre Liverpool oporou počas celého turnaja. Mal leví podiel na tom, že The Reds si udržali čisté konto vo vyraďovacej fáze aspoň raz proti všetkým súperom. 

Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

Ďalší z mužov, ktorý sa výrazným spôsobom podieľal počas celého play-off na štyroch čistých kontách Liverpoolu. Mladík sa okrem výraznej pomoci defenzívy prezentoval hneď tromi gólovými prihrávkami.

Gerard Piqué (Barcelona)

Predstavujúc kľúčový článok barcelonskej obrany pri šiestich čistých kontách, Piqué bol vo vyraďovacej fáze neuveriteľný. Bývalý španielsky reprezentant si na svoje konto pripísal dvadsaťjeden úspešných súbojov a sklzov a úspešnosť jeho prihrávok presiahla hranicu deväťdesiatich percent. 

Virgil van Dijk (Liverpool)

Po, povedzme, priemernej skupinovej fáze bol vo vyraďovacej časti priam neuveriteľný. Zdalo sa, že Holanďan sa zlepšoval od zápasu k zápasu a okrem esenciálneho vplyvu na rovnováhu The Reds dokázal streliť hneď dva góly. 

Alex Telles (Porto)

Hrdina Porta pri postupe v osemfinálovom dvojzápase s Rímom žiaril aj proti Liverpoolu, i keď to napokon na postup nestačilo. Brazílčan odohral v play-off štyri duely, aby stihol vytvoriť jedenásť šancí a pripísať si jedenásť úspešných súbojov. 

Lionel Messi (Barcelona)

Messi pokračoval vo svojom neuveriteľnom zvyku streliť gól každému jednému súperovi, ktorému kedy v Lige majstrov čelil presnými zásahmi do siete Lyonu, Manchestru United aj Liverpoolu. V šiestich stretnutiach vyraďovacej fázy mal na svojom konte tridsaťtri striel, vytvoril pätnásť šancí a skompletizoval dvadsaťdeväť úspešných dribblingov. 

Bernardo Silva (Manchester City)

Pep Guardiola ho možno do základnej jedenástky postavil iba v troch zo štyroch súbojov, avšak Portugalčan bol neuveriteľný. Proti Schalke sa presadil strelecky a pridal aj asistenciu, pričom vo všetkých meraniach síl mal neuveriteľnú deväťdesiatšesťpercentnú úspešnosť prihrávok. 

Hakim Ziyech (Ajax)

Po tom, čo nedokázal skórovať ani z jednej z dvadsiatich piatich striel v skupine, sa Ziyech zapísal na listinu strelcov aj proti Madridu, aj proti Tottenhamu. Celkovo jeho šesť štartov prinieslo tridsaťjeden striel, pätnásť vytvorených príležitostí a šestnásť dribblingov. 

Raheem Sterling (Manchester City)

Ako jeden z dvoch hráčov Citizens, ktorí nastúpili do všetkých desiatich súbojov tohtoročnej Champions League už v základnej jedenástke, Sterling strelil v play-off hneď štyri góly. Okrem dvoch zásahov do siete Tottenhamu sa presadil aj pri oboch triumfoch nad Schalke. 

Sergio Agüero (Manchester City)

Hoci ho v skupine Pep postavil len do dvoch zo šiestich meraní síl, vo vyraďovacej časti nechýbal v Kataláncovej zostave ani raz. Sergio sa prezentoval osemnástimi strelami a celkovo si pripísal iba jedenásť nepresných prihrávok.

Cristiano Ronaldo (Juventus)

Hviezdny Portugalčan svojím hetrikom rozhodol o zázračnom postupe Juventusu v dvojzápase s Atléticom. Ronaldo mal na svojom konte dvadsať striel a pätnásť dribblingov, ale jeho Starú dámu zastavil vo štvrťfinále Ajax.

Zdroj: whoscored
Foto: whoscored

David777

39
2019-06-02 21:19:15

Nie som priaznivec anglického futbalu a Tottenhamu už vôbec, ale objektívne treba povedať, že Son a Lucas by tam určite mali byť. Veď oni v podstate dokopali ten Tottenham do finále

Anonym657

32
2019-06-02 21:54:04

Nikdo z Tottenhamu.. To vypovídá o úrovni toho článku...

BayernMunchen

23
2019-06-02 22:46:35

Ale penaldo chybat nesmie

harry525

8
2019-06-03 05:58:05

A najlepsi trener? Myslim ze ten nas "kuzelnik" na lavicke by tam nohol byt...Ale to skor do kategorie "hviezdna rota"...

Adam

3
2019-06-03 13:21:49

a rozostavenie 4-1-5, well done, niektorí ľudia by si zaslúžili je*nuť lopatou po čele :/

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.