Skutočnosť, že reprezentačný výber Francúzska podľahol v nedávnom kvalifikačnom stretnutí mančaftu aucajdrov z Turecka, výrazným spôsobom znepokojil manažéra Didiera Deschampsa. Vzhľadom na to, že Les Bleus si v ostatnom čase akosi zvykli jedine na víťazstvá, táto porážka bude mať svoje dôsledky. 

Víkendové stretnutia kvalifikácie na Majstrovstvá Európy 2020 priniesli okrem iného jeden mimoriadne prekvapivý výsledok v skupine H. Domáci futbalisti Turecka totiž zdolali úradujúcich svetových šampiónov z Francúzska, nielenže však triumfovali pomerom 2-0, ale dominovali jednoznačne i herne a v tábore Galského kohúta zavládol po skončení súboja nepokoj a sklamanie. Je zrejmé, že toto stretnutie bude mať svoje konzekvencie, ktoré uvidíme už dnes večer v ďalšom zápase proti Andorre. 

Francúzsky denník L'Equipe píše o tom, že výkon i výsledok vskutku znepokojili reprezentačného lodivoda Didiera Deschampsa, ktorý sa rozhodol pred dnešným zápasom s Andorrou pre niekoľko zmien. Začínajúc vo svojej základnej jedenástke, uvedené periodikum otvorene píše o tom, že šancu viac nedostane barcelonský stredný obranca Samuel Umtiti. Zadák blaugranas patril medzi najkritizovanejších hráčov po zlyhaní z Turecka a svetovou tlačou obleteli fotografie, na ktorých evidentne vypúšťal niektoré súboje. Médiá po celom svete informovali o tom, že jeho výkon mal byť podmienený nepríjemnou bolesťou v kolene, ktorá ho trápi už dlhú dobu. 

Umtitiho by mal teraz v základnej zostave nahradiť jeho spoluhráč z klubovej úrovne Clément Lenglet. Deschemps chce uskutočniť vo svojej jedenástke údajne až päť zmien, pričom táto "revolúcia" sa má týkať najmä obrany, v ktorej má ako jediný svoje neohrozené miesto Varane. 

L'Equipe predpokladá, že na poste krajných obrancov nastúpia Léo Dubois a Ferland Mendy, ktorý bude hrať od nasledujúcej sezóne v drese Realu Madrid, zatiaľ čo stopérsku dvojicu by mali vytvoriť spomínaní Varane s Lengletom. Pre Clémenta by išlo o zaslúženú príležitosť po tom, čo bol dlho aj napriek kvalitným výkonom na Camp Nou svojím národným družstvom zabúdaný a opomínaný, a my mu to, samozrejme, z celého srdca prajeme. 

Zdroj: sport
Foto: sport

mikimi122

5
2019-06-11 20:29:43

Tak ako Umtiti určite nepredviedol dobrý výkon, ale skôr by mal Deschampsa trápiť útok. Veď útok zložený z hráčov ako Mbappe, Griezmann, Giroud a neskôr Coman vystrelil iba 4 krát mimo bránu, takže vlastne nemali ani jednu strelu na bránu za celý zápas.

2sjr

4
2019-06-11 20:46:55

Konečne ho ta odložená operácia dobehla aj v reprezentácii. Neprajem mu nič zle ale je čas sa uvedomiť. Nerozvážnym správaním si môže posrať slubnú karieru.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.