Z Jaspera Cillessena, skúseného brankára FC Barcelona, sa stal jeden z hlavných cieľov ôsmeho tímu ostatného ročníka anglickej Premier League Evertonu. Záujem Karameliek sa mal zintenzívniť len pred niekoľkými dňami, pričom svoj podiel na tom mali paradoxne aj zástupcovia Manchestru United a parížskeho Saint-Germain. Poďme však postupne a vysvetlime si to. 

Situácia na prestupovom trhu bude aj počas tohto leta mimoriadne veselá, pričom veľké zmeny očakávame vo viacerých veľkokluboch aj na poste gólmana. Hviezda Manchestru United David de Gea je napríklad britskými novinármi čoraz častejšie spájaná s prestupom do Paris Saint-Germain, kde by mal hľadať španielsky reprezentant nové výzvy. Konzekventne by to, každopádne, znamenalo, že Červení diabli by prišli o svoju brankársku jednotku, a tak si údajne vyhliadli oporu Evertonu Jordana Pickforda. Za anglického futbalistu by teraz mali zaplatiť tridsať miliónov eur, no v celom kolotoči to znamená, že jeden gólman bude tentoraz chýbať v Goodison Parku. No a práve v tomto bode sa na scénu dostáva Jasper Cillessen, ktorý má byť favoritom vedenie toffees.

Vzťahy medzi zástupcami FC Barcelona a Evertonu sú nesmierne pozitívne, čoho dôkazom sú aj nedávne transfery Yerryho Minu či Lucasa Digneho, ktorí zhodne putovali na Ostrovy pred rokom. Za Kolumbijčana neváhal celok z Liverpoolu zaplatiť viac ako tridsať miliónov eur s bonusmi vo výške jeden a pol milióna, pričom francúzsky futbalista ich napokon vyššiel na dvadsať miliónov s rovnakým bonusom. Obe strany skompletizovali aj úspešnú operáciu Andrého Gomesa, ktorý v Evertone herne ožil a teraz rokujú o jeho budúcnosti. 

Cillessenov odchod je dôsledkom toho, že napriek svojim nesporným kvalitám zastáva na Camp Nou iba pozíciu brankárskej dvojky za Marcom-André Ter Stegenom. Holanďan má kontrakt platný do tridsiateho júna 2021, pričom jeho výkupná klauzula má hodnotu šesťdesiatich miliónov eur. Barcu stál trinásť miliónov a teraz sa zdá, že suma, za ktorú odíde, by mohla byť veľmi podobná. Musíme sa nechať prekvapiť. 

Zdroj: sport
Foto: sport

2sjr

1
2019-06-15 22:33:45

Prial by som mu PL tam si zachytá odušu.

119robko

11
2019-06-16 00:24:21

aby si poriadne zachytal mu praje každý z nás ale určite nie za sumu podobnej 13 ml. brankár jeho kvalít je hodný viac peňazí aj pre everton

Mauzer

2
2019-06-16 01:51:32

Argentina katastrofa... mal som ísť podať

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.