Jeden z najlegendárnejších futbalistov Liverpoolu Jamier Carragher komentoval anketu o zisk Zlatej lopty. Favorizuje Lionela Messiho. 

Jamier Carragher, ktorý patrí medzi najväčšie ikony histórie Liverpoolu, rozoberal to, kto by si zaslúžil najprestížnejšie individuálne ocenenie Zlatú loptu. Aj napriek tomu, že sa čoraz viac špekuluje o tom, že by sa víťazom mohol stať obranca The Reds Virgil van Dijk, Angličan stojí na strane Lionela Messiho.

"Sledujem, že o van Dijkovi sa hovorí v súvislosti s triumfom Zlatej lopty čoraz viac, viditeľne sa k Messimu priblížil. Ja by som však povedal, že by mal zvíťaziť Messi, ak mám byť úprimný, bolo by veľmi zvláštne, keby v podobnej ankete triumfoval obranca," komentoval Carragher.

"Povedal by som, že Cannavarovi sa to podarilo v roku 2006 hlavne z dôvodu víťazstva na Svetovom šampionáte. Všeobecne si, každopádne, nemyslím, že by bol van Dijkov vplyv počas celej sezóny až taký enormný, hoci má za sebou, samozrejme, naozaj fantastický ročník. Na to, aby ste boli považovaný za jedného z najlepších hráčov na svete, musíte vyhrávať veľké turnaje a on sa medzi nich vďaka Lige majstrov zaradil," pokračoval Jamie.

"Ešte na začiatku sezóny sme sa rozprávali výlučne o Piquém či Ramosovi, nie však nutne preto, že by podávali lepšie výkony ako van Dijk. Rozdiel spočíval v tom, že na svojom konte mali množstvo úspechov na klubovej aj reprezentačnej scéne."

"Van Dijk ukázal svoje obrovské kvality, ale som presvedčený o tom, že Zlatú loptu musí vyhrať Messi," dodal.

V tomto zmysle dodajme, že katalánsky denník Mundo Deportivo vo svojej ostatnej edícii píše, že Messi je v boji o Zlatú loptu jednoznačne najväčším favoritom naozaj. Periodikum dodáva, že jedinými hráčmi, ktorí by mu teoreticky mohli konkurovať, sú okrem spomínaného van Dijka hviezdny futbalista Liverpoolu Mohammed Salah, Cristiano Ronaldo z Juventusu a možno trochu prekvapivo Bernardo Silva, opora Manchestru City. Portugalčan sa stal najlepším hráčom nedávnej Ligy národov a v tejto sezóne získal so svojou ekipou hneď štyri trofeje. 

Zdroj: md
Foto: md

Cristianko

-18
2019-06-15 15:43:50

mal by to vyhrat benzema alebo vinicius. proste niekto z realu madrid.

Fcb1231

14
2019-06-15 16:22:53

A ty by si mal prestať drogovať

Lakerooo

16
2019-06-15 16:24:56

Tak Ronaldo si dal na IG dôvody prečo by to mal byť on :D nie je o čom, Messi znova 5 miesto. Berie túto anketu fakt niekto ešte vážne? Veď to je už iba atrapa toho čo bolo kedysi

Marian

10
2019-06-15 17:19:14

To fakt Kristínka je vyhlásená za najlepšieho hráča Ligy národov? Veď to dievča ignorovalo celú skupinovú fázu a odohralo len 2 zápasy na záverečnom turnaji. To je škandál!

Vladinko

-8
2019-06-15 18:07:16

-_- nebol to náhodou najlepší hráč ZAVERECNEHO TURNAJA LIGY NARODOV?

Kingmarek92

1
2019-06-15 18:48:07

Chlapci a vite do jake silene deprese by se kristynka dostala kdyby to nevyhrala? I nehty by si zacala barvit :-) vzdyt je to hloupost.......messi vyhral i minulej rok i kdyz trofej si prevzal nekdo jinej a pak byl akorat k smichu......

Jestper9

-1
2019-06-15 22:48:45

Smejete sa z Ronalda a vy tu co robite? Donekonečna riešite už pol roka dopredu zlatu loptu... Všetko v poriadku? Hrame otrasny futbal. Nakupy nam nevychádzajú, hráči sem pomaličky nechcu ist. V LM zažívame posledne sezony priam hanbu, ale vás furt len Messi trápi. Fakt tu väčšina nie je ani fanušikovi aBarcelony, ale Messiho. Pod článkami o Messim je ovela viac komentárov ako o článkoch, kde sa rieši aklkuboví veci, alebo aj tam sa to obráti na zlatú loptu. Založte si prosim stranku Messi.sk a prestante už s tým. Normálne mi ho už znechucujete a iba dokazujete to, čo viacero z nás už povedalo, že začína byť pre barcelonu bremenom, lebo ako je on ana nom závislá, tak aj fanúšikovia su na nom závislí a klub sa vytráca.

adel

-1
2019-06-16 01:03:47

chvalabohu aspon niekto to tu vidí.......

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.