Aj napriek tomu, že zatiaľ išlo len o nezáväzné konverzovanie, predstavitelia FC Barcelona sa informovali o budúcnosti Grimalda, futbalistu Benfiky. Direktíva blaugranas postupne kontaktovala jeho agenta a následne hráča samotného, pričom do úvahy podľa všetkého prichádza jeho návrat na Camp Nou. Hoci len teoreticky.

Po tom, čo zástupcovia FC Barcelona rokovali s predstaviteľmi Benfiky o budúcnosti brankára Jaspera Cillessena, sa na stôl dostala i téma Grimalda. Vedenie portugalskej ekipy Kataláncom pripomenulo, že hodnota jeho výkupnej klauzuly je šesťdesiat miliónov eur, čo je pre Barcu astronomická čiastka, ktorú si za krajného zadáka nemôže dovoliť. Úradujúcich šampiónov španielskej ligy však zaujímalo, aký majú na celú situáciu pohľad samotní hráčovi agenti, ktorí im mali údajne dať na známosť, že celý prestup by bol možný skutočne až od sumy štyridsiatich miliónov. 

Barca medzičasom zmonitorovala prakticky celý prestupový trh, hľadajúc ľavého krajného obrancu, ktorý by tvoril konkurenciu pre Jordiho Albu. Prioritou bolo od začiatku kúpiť čo najlacnejšieho špílmachra, ktorý by čo najviac sedel jej štýlu hry. Kým prvú požiadavku Grimaldo nespĺňa, druhému kritériu sedí dokonale. Bek totiž v minulosti u blaugranas pôsobil, je klubovým odchovancom, pričom Katalánci dokonca aj naďalej majú klauzulu o tom, že dostanú pätnásť percent z každého jeho budúceho predaja. Táto opcia vznikla po tom, čo z Camp Nou prestúpil do Benfiky za jeden a pol milióna eur. 

Fakt je, že Grimaldo nikdy medzi priority Barcelony nepatril, hoci v celku sú presvedčení o tom, že herne za ostatné obdobie mimoriadnym spôsobom dozrel a uvedomujú si, že je po ňom na trhu obrovský dopyt. Je pritom mimoriadne pravdepodobné, že v lete bude meniť svoje pôsobisko, keďže sa špekuluje o viacerých mužstvách z Talianska či Francúzska. Jedným z kandidátov je údajne i madridské Atlético.

Azulgranas, každopádne, monitorujú budúcnosť z Valencie či už ho chcú, alebo nechcú získať do svojich radov. Dôvodom je spomínaných pätnásť percent, z jeho budúceho predaja, čo by mohlo predstavovať v prípade dobrého transferu vskutku zaujímavú čiastku. 

Zdroj: sport
Foto: sport

Alirael

36
2019-06-16 11:14:13

Preco by nedali 50 milionov za hraca ktoreho si nechali ujst z Becka? Good job borci, podme si po neho

Alirael

23
2019-06-16 11:17:11

Jo, a dufam ze o 2-3 roky pojdeme po Kubovi z Realu aspon za 120

okbor

7
2019-06-16 11:42:35

Po tom čo tu za posledné roky títo "experti" v FCB v kupovaní a predávaní hráčov predvádzajú bude cash flow Barci v takom mínuse, že budú radi, že zaplatia úroky z úverov a nie ešte kupovať niekoho za desiatky miliónov eur. Títo ľudia (vedenie FCB) buď nemajú šajnu čo robia, alebo to robia naschvál. Ešte si niečo zarobíme do kešene a po nás potopa.

lovefootball

0
2019-06-16 11:44:50

Grimaldo mal vraj nezodpovedny pristup k treningu, co sa nepacilo Luisovi Enriquemu. Preto aj Grimaldo odisiel z Barcelony. Ty by si mu to toleroval a ponechal ho v Barce ?

nugii17

2
2019-06-16 16:12:31

Lovefootball mas, prosim o tom nejaky clanok? Ja si skor pamatam, ze si nerozumul s Luchom. Ze si od neho pytal sancu v acku, ktoru nedostal. V tomto momente mali dat sancu Cucurellovi a nie minat dalsie miliony.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.