V argentínskom národnom tíme sa opakuje niečo nevysvetliteľné, reprezentačné družstvo juhoamerickej ekipy je opäť vytvorené viacerými špičkovými futbalistami popredných klubov z celého sveta, zase raz mu nechýba najlepší hráč planéty, no znova herne aj výsledkovo sklamalo. Je zrejmé, že tlak vyvíjaný na albicelestes je už neúnosný, nech už je trénerom ktokoľvek, Messi to v tíme nemá ani zďaleka jednoduché. 

Na štadióne Fonte Nova pred zhruba štyridsaťtisíc divákmi sme v noci sledovali v rámci Copa América prvé kolo duelov skupiny B. Zápas sa odštartoval minútou ticha venovanou Sergiovi Gendlerovi, legendárnemu argentínskemu novinárovi, no zdalo sa, že výber albicelestes mlčal aj počas celých nasledujúcich deväťdesiatich minút. Výkon argentínskeho národného tímu bol pokračovaním toho, čo sme sledovali pred rokom na Svetovom šampionáte v Rusku, tréneri a hráči sa síce menia, ale nepríjemný pocit z jeho hry ostal. Hráči, ktorí pôsobia v mužstve, majú nespochybniteľné kvality, avšak akosi im chýba symbióza, nevedia svoje schopnosti pretaviť do spoluhráce. 

Kolumbia diktovala tempo počas väčšiny zápasu, zverenci Carlosa Queiroza dominovali hre a prezentovali sa intenzitou, ktorá Scaloniho mančaftu chýbala. V stretnutí, ktorý bol do veľkej miery o kondícii, to svojou príležitosťou vyskúšal hneď v prvých minútach Lo Celso, no neúspešne. Čo sa týka Messiho, prakticky celý duel mu nedala súperova defenzíva dýchať, výborne ho bránil najmä Barrios, čo sa do istej zmiery smerom k lepšiemu zmenilo až po striedaní De Paula za Di Maríu.

Argentína hrala po zmene strán evidentne lepšie, ale paradoxne hneď dva razy inkasovala. V sedemdesiatej minúte zaznamenal presný zásah po koncovke spoza šestnástky Roger Martínez, na ktorého gól nadviazal strelecky desať minút nato striedajúci Zapata. 

Na albicelestes teraz čakajú dva náročné súboje, v ktorých musí nutne triumfovať. Postupne si zmerajú sily s Paraguajom a Katarom.

Argentína 0 - 2 Kolumbia

Argentína: Armani; Saravia, Pezzella, Otamendi,Tagliafico; Lo Celso, Rodríguez (Pizarro, min. 66), Paredes; Messi, Agüero (Suárez, min. 78) y Di María (De Paul, min. 45).​

Kolumbia: Ospina; Medina, Yerry Mina, Davinson Sánchez,Tesillo; Barrios, Uribe; Cuadrado (Lerma, min. 63); James, Muriel (Roger Martínez, min. 13) y Falcao (Zapata, min. 80)​.

Góly: 0-1, min. 70: Roger Martínez. 0-2, min. 85: Zapata 

Zdroj: sport
Foto: sport

pedo

5
2019-06-16 08:01:44

Ja na Messiho mieste by som ihneď odišiel. Veď on si v tom mužstve nemá s kým prihrať. Na sklonku kariéry mu hra za albicelestes len pokazí reputáciu. Môže sa už rozlúčiť aj so zlatou loptou za tento rok.

sid1

5
2019-06-16 08:03:08

Ten martinez ich solidne nicil. Ale inac zufale, prvy polcas leo uplne vypojeny z hry. Zaloha nulova, argentinsky utok tam ani nemusi byt pretoze nedostane jednu jedinu loptu. Druhy polcas lepsie a velka skoda ze leo nedal tu hlavicku asi by to skoncilo inac

2sjr

9
2019-06-16 09:29:16

Úplne ho vypojili a mal to ozaj veľmi ťažké . Messi nebol zdvojený ale strojený. Napriek tomu geniálna hra od Lea. Niekedy nechápem ako s takeho výberu kvalitných hráčov Argentíny nedokáže nijaký trenér vyskladať niečo čo funguje.

Vladinko

-9
2019-06-16 10:37:30

Niežeby sa ju nejako moc snažil zachrániť, ehm :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.