Futbalisti argentínskeho národného výberu výrazným spôsobom nezvládli svoj úvodný zápas Copa América. Albicelestes, ktorí narazili v prvom meraní síl skupiny B na Kolumbiu, sa prezentovali pasívnym výkonom a viditeľne zaostali za očakávaniami, pričom po skončení stretnutia zavládlo v ich tábore obrovské sklamanie. V mixzóne o tom pred novinármi hovoril i hviezdny kapitán Lionel Messi. 

Po tom, čo došlo k výmene trénera a značnému omladeniu mančaftu, sme boli všetci zvedaví, ako sa odprezentujú futbalisti Argentíny v úvodnom stretnutí Copa América proti Kolumbii. Albicelestes avšak nepredviedli kvalitný výkon ani zďaleka, ich súper bol počas drvivej väčšine  stretnutia lepším tímom a zaslúžene získal po dvoch presných zásahoch z posledných dvadsiatich minút cenné tri body. 

"Na to, aby sme sa s touto prehrou naučili žiť a akceptovali ju, budeme potrebovať trochu času," vyhlásil po skončení zápasu Lionel Messi, ktorý príliš výrečný pri analyzovaní zápasu nebol. Leo samotný to mal v súboji nesmierne ťažké, Kolumbijčania ho výborným spôsobom odstavovali z hry a skvelou obranou sa proti nemu prezentoval najmä Barrios Wilmar, dvadsaťpäťročný stredopoliar Zenitu Petrohrad.

"Musíme si z chýb, ktoré sme urobili, zobrať len to pozitívne," dodal Messi v mixzóne štadióne Fonte Nova, ktorý sa nachádza na severozápade Brazílie v meste Salvador, a od novinárov odišiel.

Dodajme, že s porážkou sa veľmi ťažko vysporiadavala aj argentínska tlač. Denník Clarín na svojej titulke písal o "sklamaní v úvodnom zápase, ktoré vyvoláva obrovské pochybnosti", na čo nadviazalo periodikum La Nación so slovami, že "Argentína opäť sklamala a zanechala obrovský priestor na zlepšenie." 

Argentína to nebude mať počas zvyšného priebehu turnaja ani zďaleka jednoduché, ale pre Scaloniho tím ešte nemusí byť nutne všetko stratené. Vo svojej skupine B ešte totiž narazí na výbery Paraguaja a Kataru, pričom v prípade dvoch víťazstiev postúpi do vyraďovacej fázy, kde už bude možné prakticky čokoľvek. Zdá sa, že najväčšou prekážkou preň bude hlava a psychika.

Zdroj: sport
Foto: sport, md

LaBrie

30
2019-06-16 08:50:42

Presing Kolumbie privadzal Argentinu casto az do zufalstva si poriadne prihrat. Fakt repre Slovenska hra krajsi a lepsi futbal....hlavne modernejsi...

JURITO

21
2019-06-16 09:14:53

Videl som prvych 35 minut a potom som to musel vypnut lebo to bolo totalne nepozeratelne. Argentina nedokazala poskladat jeden jediny suvisly utok,ani neboli pri brane supera. Len nakopavali na Aguera ako keby to bol Jan Koller. Totalne zbytocne prihravky kde aj keby vyhral suboj nema komu nahrat.

Messi sa nemal vobec vravat do repre lebo to je cisty odpad tam

2sjr

13
2019-06-16 09:20:45

Hlavne prvý polčas poriadne podcenili a nedokäzali vymyslieť vôbec nič. Záloha Argentíny tam akoby nebola a miestami tam vôbec nebola. Dosť mi to pripomína Barcu a chcelo by to od trénera rýchlejšiu reakciu na priebeh.

Pedagog

3
2019-06-16 10:23:03

Hráči Argentíny sú sú oblečení v koži Coutinha, keď hrá za Barcelonu. A to, koľko peňazí zarábajú s tým nemá ič spoločné. A je asi aj jedno, aký tréner ich momentálne v tomto stave trénuje. Potrebujú skôr psychológa. Fandím Argentíne len kvôli Messimu. Vyhrať aj s odretými ušami po akomkoľvek výkone nad Paraguajom a potom sa odraziť od dna po vysokej výhre s Katarom.

Malloy

2
2019-06-16 11:44:01

Prvý polčas som zaspal úplne o ničom futbal v druhom polčase bola za 5 minút lepšia Argentína jak celý prvý polčas... Nezačali hrať zle druhý polčas tlačili vytvárali si tlak mali šance ale potom bum jedna dlhá lopta obranca zaváhal vyšla mu strela krásny gól a už boli nahraný to isté aj druhý gól dlhý na kop po pravej strane lopta kopnúť na 5 hráč zbiehal a gól... Vybavené.... Jednu vec nepochopím načo Argentína centrovala lopty do 16 nemali šancu vyhrať súboj mal tam hlavičku Otamendi a to bolo všetko ....jedine vysvetlenie je ze čakali ako lopta sa odrazí zo 16 ku hráčovi Argentíny a ten keď mu sadne strela dá gól

ace67

-4
2019-06-16 12:07:15

Ako na MS tak aj teraz som nepochopil,čo vlastne tá Argentína chce hrať.A Messi,nech sa nikto nehnevá,hral,vlastne nehral,prechádzal sa,takisto ako na MS.Od najlepšieho hráča na zemeguli ja teda očakávam inú zaangažovanosť v hre.Ibaže by to bolo tak,ako si myslím už dlhšie,že Messiho priority sú inde ako vo futbale.

Ladislav

0
2019-06-16 12:13:28

Nikdo z Argentiny se moc nesnažil včetně Messiho...

BW000

6
2019-06-16 12:26:02

Zaujatý komentár... prvý polčas bola Argentína úplne mimo, nevedeli si prihrať na dva metre... hrali zbklo a bez myšlienky, do maria nulový, záloha škoda komentára, messi poriadne ani nemal loptu a ak ju dostal, obkľúčili ho traja hráči... navyše pressing Kolumbie bol bezchybný... druhý polčas bol viac vyrovnaný a všetko nebezpečné, čo Argentína urobila islo cez messiho... treba sa pozrieť na nomináciu ( gro hráči z domácej a mexickej ligy ) a trénera, ktorý s futbalom na takejto úrovni nemá skúsenosti a nie hneď všetko hádzať na messiho... tento tím nemá na víťazstvo a na čo sa tam messi vracal, vie len on sám... napriek tomu je sympatické, že nezložil zbrane a aj s týmto celkom sa o niečo pokúša...

Milci

-3
2019-06-16 12:44:00

Aj teraz mali pomalu zalohu???

ace67

1
2019-06-16 12:46:38

BW ak si reagoval na môj komentár,tak,k tomu len toľko.Nikdy som neobdivoval nikoho tak ako Lea a Ronaldinha.Mne sa jednoducho zle na neho pozerá ako sa 70%hracieho času prechádza,viem že asi má nejaké úlohy na ihrisku a bránenie k nim nepatrí,ale to prechádzanie vo mne budí dojem,že na to jebe a to mi vadí.Hotovo.

Milci

-1
2019-06-16 13:24:29

Ja som reagoval na to že tu par expertov komentuje hru rakitiča.a pomalej zalohy bacy...ale niekto musi spravit špinavu robotu za messiho...si zober ze coutinho ci dembele sa tiez extra nezapajaju do defenzivy tak potom tieto problemy musia hasit zaloznici ano rakitic ma 30ci kolko ale co odvedie roboty v zalohohe plus nekazi rozehravku a vzdy zachovava klud nestresuje skoro vzdy prerusi hru bez karty...a asi dalsia dolezita vec za celu sezonu nieje zraneny tak preto ho tal ceni val verde a preto hrava kazdy zapas..nieje rychlik to je pravda ale nahradza to predvidanim a pozicnou hrou takze podla mna rakitic je pre barcu dolezity viac ako dost...dufam ze de jong bude dobra nahrada ked rakitič odide..

rominho

-4
2019-06-16 14:27:30

Messi hral hovno, tak ako celá Argentína. Nedal gól, kedy mal.. Dúfam, že sa zlepšia, inak Leo nedostane zlatú loptu, je to jeho posledná sanca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.