Úvodný zápas čaká na tohtoročnom Copa América aj futbalistov Čile, ktorí si v rámci svojej skupiny C zmerajú sily v noci z pondelka na utorok s hráčmi Japonska. Dva dni pred výkopom sa na tlačovej konferencii objavil hviezdny futbalista blaugranas Arturo Vidal, ktorý fanúšikom sľubuje bojovnosť a intenzitu. 

Po tom, čo už za sebou majú na Copa América svoje úvodné súboje viacerí hráči FC Barcelona vrátane Messiho či Coutinha, čaká debut aj na Artura Vidala. Skúsený futbalista sa pred zápasom s Japonskom objavil v Sao Paule na tlačovej konferencii. "Tento reprezentačný výber bude vyvolávať strach od začiatku až do konca," komentoval stredopoliar. 

"Turnaj prichádza vo fantastickom okamihu ako pre mňa, tak pre celý tím, keďže sme mohli celý týždeň trénovať v plnom zložení bez akýchkoľvek zranených hráčov. Dúfame, že sa nám podarí odohrať kvalitný šampionát, chceme ísť od zápasu k zápasu, hoci vieme, že tlak budeme cítiť od prvej minúty," pokračoval.

Reprezentácia Čile, ktorá na Copa América zvíťazila v rokoch 2015 a 2016, sa nachádza v štádiu prestavby s mnohými novými tvárami a vymeneným trénerom, Kolumbijčanom Reinaldom Ruedom. Hlavným cieľom má byť kvalifikovanie sa na Svetový šampionát v Katare, no Vidal načrtol, že na ten teraz nikto nemyslí. "Vieme, že máme veľa mladých hráčov, je to nevyhnutný proces. V týchto okamihoch sa však koncentrujeme výlučne na výhru v pohári, nie na kvalifikáciu do Kataru."

No a napokon hovoril Vidal aj o nadchádzajúcom súperovi jeho reprezentačného mančaftu, ktorým je Japonsko. Hviezdou ázijskej ekipy je mladík Takefusa Kubo, v súvislosti s ktorým sa nedávno hovorilo aj o prestupe do FC Barcelona, no hráč si namiesto Kataláncov vybral Real Madrid. "Kubo je hráčom s obrovskými kvalitami, Madrid ho kúpil pre nejaký dôvod. Poriadne sme si jeho hru rozobrali a vieme, ako ho zastaviť," dodal. 

Čile si vo svojej skupine C postupne zmeria sily práve s Japonskom, Ekvádorom a napokon Uruguajom.

Zdroj: marca
Foto: marca

Mascherano

16
2019-06-16 12:06:27

Čo by som dal za to aby aj Argentína vyvolávala strach od začiatku až do konca..

Coutinho1

15
2019-06-16 12:13:30

Boha otvorím FB a jediné čo vidím. Ten Messi je strašne marný v tej reprezentácii. A pre toto je Ronaldo lepší futbalista ako Messi. Kvôli tomu Van Dijk dostane zlatú loptu a nie Leo. No oči mi krvácajú z tých všetkých komentároch

Ronaldinho123

5
2019-06-16 12:30:54

Messi nemôže sám za prehru, ale je za ňu taktiež zodpovedný: https://mobile.twitter.com/...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.