Zdá sa, že Valencia, FC Barcelona a Denis Suárez sú nesmierne blízko vzájomnej dohody. Možnosť hrať v nasledujúcej sezóne na štadióne Mestalla je samotným hráčom preferovaná, a to i napriek tomu, že Galícijčan si je dobre vedomý aj záujmu iných celkov vrátane Celty Vigo.

Je dôležité poznamenať, že zúčastnené strany už za sebou majú i prvé kontakty a diskusie. Špotrový riaditeľ Valencie Mateu Alemany využil stretnutie zástupcov európskych veľkoklubov ECA v Malte na to, aby sa osobne rozprával s prezidentom blaugranas Josepom Maríom Bartomeuom a CEOm klubu Óscarom Grauom. Novinárom následne potvrdil, že Los Che sa zaujímajú o obrovské množstvo futbalistov, pričom Denis Suárez je jedným z nich. Z tohto prvého stretnutia mal vzniknúť i prvý konsenzus, obe strany sa mali predbežne dohodnúť na tom, že hráčova prestupová čiastka by mala dosahovať hodnotu dvadsať miliónov eur. Zajtra sa funkcionári celkov majú stretnúť v Barcelone opäť. 

Počas spomínanej konverzácie na Malte sa mali dohodnúť Alemany a Grau na tom, že chcú transfer spečatiť čo najskôr. Predsezónna príprava sa vo Valencii začína ôsmeho júla a galícijský záložník nechce prísť ani o jeden deň. Hlavnou motiváciou mladého futbalistu má byť manažér aktuálnych víťazov Španielskeho kráľovského pohára, ktorým je skúsený Marcelino. O tomto koučovi Denis prednedávnom vyhlásil, že je najlepším manažérom, s ktorým kedy spolupracoval. 

Valencijčania by, samozrejme, chceli vyskúšať Suáreza ako hosťujúceho hráča, no na Camp Nou preferujú trvalý transfer. Futbalista predstavuje pre klub potenciálny atraktívny zisk a v Barce sú navyše presvedčení o tom, že hráč už má za sebou hosťovaní dosť. Pripomeňme si, že ku azulgranas prišiel v roku 2013 z Manchestru City, pričom pokračoval na hosťovaní v Sevilli, odkiaľ prestúpil do Villarrealu. Katalánci následne využili možnosť španielskeho reprezentanta odkúpiť, no od roku 2016 odohral v mužstve len zhruba sedemdesiat zápasov. Ostatný polrok strávil na ďalšom hosťovaní tentoraz v Arsenale, kde však jeho pôsobenie do veľkej miery ovplyvnilo nepríjemné zranenie, a tak nastúpil len do štyroch súbojov.

Zdroj: md
Foto: md

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.