Počas svojej kariéry si Cilian Sheridan prešiel nadávkami, ktoré adresoval na Camp Nou Leovi Messimu, dobrodružstvom v poľskej lige, na Cypre, v Sofii aj v Škótsku. Takýto je život futbalového nomáda. 

Popri prípravách na tréning s miestnym klubom hrajúcim najvyššiu domácu súťaž sedí Cilian Sheridan vo svojom byte v malebnom poľskom meste Bialystok. Sheridan tu žije so svojou priateľkou Jodie a ich írske prízvuky z nich už spravili na mieste, ktoré žije futbalom, nemalé hviezdy.

Sheridan dosiahol niekoľko pomyselných vrcholov. Hral dvakrát proti Lionelovi Messimu, v drese írskeho národného družstva na Majstrovstvách sveta 2010 proti Argentíne a neskôr za tím Apoelu Nikózia v Lige majstrov, no označiť by sme ho mohli za kočovníka. Poľsko je len poslednou zastávkou jeho putovania profesionálnou kariérou, v ktorej predtým hrával v Škótsku, na Cypre a v Bulharsku. 

Sheridan strieľa v Poľsku góly odkedy k našim susedom prišiel v januári z Cypru. Svoje družstvo doviedol šiestimi gólmi v desiatich dueloch na vrchol tabuľky a zaujal trénera Írska Martina O'Neilla, ktorý už stihol potvrdiť, že figuruje v jeho plánoch. Nateraz sa však Sheridan koncentruje na stabilizovanie svojho života, ktorý by veľmi rád okorenil ziskom titulu z Ekstraklasa. "O reprezentačnej miestenke ani len nemôžem uvažovať," vraví. "Je to niečo, po čom, samozrejme, túžim. Moja myseľ sa ale sústreďovať môže iba na Poľsko."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Rasto

9
2019-06-17 19:50:56

??? Prečo je tento článok na tejto stránke?

Marian

6
2019-06-17 20:57:39

Lebo ho kupujeme ako náhradu za Luisa :-)

okbor

3
2019-06-17 21:35:29

To by nebolo dobré ani ako vtip. Zoznam prestupov dlhší ako cestovný poriadok mhd v blave. Vek 30 rokov. Od 1. 7. 2019 bez kontraktu, po pol roku v Poľsku. Locarno? A nemyslím tým to mesto. Aj keď si viem predstaviť ako Ernesto spokojne mľaská nad takýmto kaufom.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.