Po tom, čo sa už predstavili Philippe Coutinho i Lionel Messi, odohral úvodný zápas tohtoročnej edície Copa América aj ďalší futbalista FC Barcelona Luis Suárez. V zápase na jednu bránu, ktorý ovplyvnil skorý gól Lodeira a následné vylúčenie Quintera, jeho Uruguaj nedal žiadnu šancu výberu Ekvádora. 

Na štadióne Mineirao, kde utrpeli pred piatimi rokmi futbalisti Brazílie azda najpotupnejšiu porážku svojej histórie, keď prehrali v semifinále Majstrovstiev sveta proti neskorším šampiónom z Nemecka pomerom 7-1, sa v noci odohral v rámci Copa América prvý súboj skupiny C. V stretnutí medzi Uruguajom a Ekvádorom sa nezrodilo žiadne prekvapenie a podľa očakávaní triumfovali celestes, ktorí ukázali, že patria medzi horúcich favoritov na celkové víťazstvo. 

S pätnástimi titulmi z Copa América patrí uruguajskému národnému tímu pozícia najúspešnejšieho mužstva v juhoamerickej histórii. To Ekvádor nezvíťazil na tomto podujatí ani raz, pričom jeho najlepším výsledkom sú štvrté priečky z rokov 1959 a 1993. 

Fanúšikov blaugranas istotne v zápase potešil návrat Luisa Suáreza, ktorý sa prezentoval fantastickým výkonom. Útočník FC Barcelona bol autorom gólovej akcie, po ktorej v šiestej minúte Nicolás Lodeiro otvoril skóre a prakticky zlomil duel na stranu zverencov Washingtona Tabáreza. Na presný zásah hviezdy Seattlu Sounders následne nadviazal v dvadsiatej siedmej minúte strelecky svojím štyridsiatym siedmym reprezentačným gólom Edinson Cavani, ktorý dokonalým spôsobom zužitkoval prácu Godína vo vzduchu. Suárezova chvíľa prišla minútu pred koncom prvého polčasu, čo v praxi znamenalo, že Tabárezov mančaft vyhrával už o tri góly. 

Pohodlný náskok a skutočnosť, že Ekvádorčania dohrávali od dvadsiatej minúty bez vylúčeného Josého Quintera, rezultovali z pohľadu Luchovej družiny po zmene strán v mierne poľavenie. V sedemdesiatej ôsmej minúte sa, každopádne, menilo skóre ešte raz, a to zásluhou vlastného gólu Artura Minu. 

Uruguaj 3 - 0 Ekvádor

Uruguaj: Fernando Muslera; Martín Cáceres, José María Giménez, Diego Godín, Diego Laxalt; Nahitan Nández (Gaston Pereiro, 64'), Matías Vecino (Fede Valverde, 83'), Rodrigo Bentancur, Nicolás Lodeiro; Luis Suárez a Edinson Cavani.

Ekvádor: Alexander Domínguez; José Quintero, Arturo Mina, Gabriel Achillier, Beder Caicedo; Antonio Valencia, Jefferson Intriago, Jefferson Orejuela; Ayrton Preciado (Romario Ibarra, 46'); Ángel Mena (Pedro Velasco, 29') a Enner Valencia.

Góly: 1-0, Nicolás Lodeiro (6'); 2-0, Edinson Cavani (32'); 3-0, Luis Suárez (44'); 4-0, Arturo Mina, vlastný gól (78').

Zdroj: sport
Foto: sport

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.