Jean-Clair Todibo má 19 rokov a je zrejmé, že najviac potrebuje minúty strávené na trávniku. Francúz sa k Barcelone pripojil v januári a odvtedy odohral len 160 minút. Čo však Barcelona s týmto stopérom plánuje?

Ernesto Valverde Todibovi umožnil zahrať len v dvoch zápasoch, v ktorých v každom prípade predviedol dobré výkony. Teraz sa Barcelona musí rozhodnúť, čo s hráčom urobí v budúcnosti. Je jasné, že mladý hráč musí hrať. Barca mu verí, no Francúz dostal množstvo ponúk aj od iných klubov. Ako klub, tak aj obranca však akceptujú len takú ponuku, ktorá mu zaručí, že počas sezóny odohrá aspoň 15-20 zápasov a klub zároveň musí prezentovať vhodný herný štýl.

Medzi záujemcov patrí napríklad anglický Watford, ale obranca nie je presvedčený, čo by v tomto klube našiel práve to, čo potrebuje. Premier League nie je liga, ktorá by zodpovedala charakteristike Todiba a okrem toho, stopér v anglickej lige musí mať potrebné skúsenosti. Stojí za zmienku, že pred nejakým časom sa v tlači objavila aj informácia o tom, že Todibo sa nespráva úplne vhodne. Katalánsky denník Sport v každom prípade píše, že v prípade Todiba sa nejedná o nič vážne, pretože ak má niekto 19 rokov, je pochopiteľné, že sa trochu odkloní od tej správnej cesty.

V súčasnosti je isté, že Todibo sa do Barcelony vráti 14. júla, kedy s prvým tímom odštartuje prípravy na novú sezónu. Na vyriešenie jeho ďalšej budúcnosti zostáva ešte množstvo času a nikto v klube sa neponáhľa. Vyzerá to tak, že bez ohľadu na to, či de Ligt príde alebo nie, Todibo v budúcom ročníku zahrá na hosťovaní, pretože úloha štvrtého stopéra na Camp Nou mu v rozvoji vôbec nepomôže. V klube však v tomto ohľade panuje pokoj.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Radovan

15
2019-06-18 15:37:48

Takze ked nedojde de ligt, tak posleme hostovat todiba bohviekde a budeme zhanat stvrteho stopera? To by bola hlupost

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.