Nadácia FC Barcelona pred dvoma rokmi začala v Grécku, Taliansku a Libanone program, do ktorého bolo zaradených už 24 tisíc detí a mladistvých. Ide o utečencov, o ktorých sa nadácia stará, aby im zlepšila psychický stav a podporila ich integráciu medzi deťmi iných národností v miestnej spoločnosti.

Program má za cieľ pomáhať prostredníctvom športu. Realizuje sa na rôznych miestach - utečeneckých táboroch, školských zariadeniach v mestách (Atény), v šiestich lokalitách v regióne Beeka a vo verejných školách v Libanone.

Nadácia FC Barcelona v spolupráci s FutbolNet a vďaka podpore Nadácie Stabrosa Niarchosa sa snaží deti a mládež posilniť, aby predchádzali konfliktom a aby sa im uľahčila integrácia do novej spoločnosti. Futbal deťom takisto pomáha zažiť trochu normálneho života a zmierniť traumu, ktorá je spojená s potrebou utiecť z rodnej krajiny.

"Potvrdzujeme náš záväzok pomáhať utečencom, predovšetkým deťom. S pomocou našich programov sa nám darí zlepšiť psychický stav týchto osôb a hlavným nástrojom je šport," uviedol viceprezident FC Barcelona Jordi Cardoner.

Metodológia FutbolNet FC Barcelona bola zavedená aj v Katalánsku, kde pomáha 476 deťom, ktoré sa nenachádzajú v starostlivosti svojich blízkych dospelých.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

singo1

6
2019-06-21 07:29:46

Toto nemusim

Fishinko

-11
2019-06-21 08:32:19

keby si musel zrat hlinu a pit vlastne chcanky by sa mozno trochu sucitu v tebe objavilo..

singo1

6
2019-06-21 10:35:43

Poviem ti tak nech maju sucit svine ktore sposobili ci uz v afrike alebo inde tento hladomor.tazit nerastne suroviny a une mizu
Zdierat ludi v baniach mozu za par dolarov tak nech im aj pomozu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.