Aleksander Hleb bol hosťom bieloruského programu "Skameika osnovij" a zdieľal niektoré zaujímavé anekdoty o Barcelone. Najväčšie kontroverzie vyvolali slová o dvoch bývalých hviezdach Barcelony.

Katalánsky klub rodáka z Bieloruska kúpil v roku 2008 a na Camp Nou odohral len jednu sezónu. Culés si Hleba zapamätali ako jeden z najväčších prestupových prepadákov Pepa Guardiolu. Z času na čas sa však fanúšikom pripomenie senzačnými vyhláseniami. Tak ako v tomto prípade.

"Ronaldinho aj Deco chodili na tréningy opití. A viete, prečo sa Barcelona v roku 2008 rozhodla oboch predať? Predstavitelia klubu sa obávali, že obaja by mohli mať na Messiho zlý vplyv. Preto sa rozhodli pre ich predaj," vyhlásil Hleb.

Katalánska tlač v každom prípade oponuje. Tvrdí, že Hleb o príčinách predaja Ronaldinha aj Deca nemohol vedieť z prvej ruky. Bielorus bol ako hráč FC Barcelona prezentovaný 16. júla 2008, kým Deco odišiel do Chelsea 30. júna a Ronaldinho bol na San Sire prezentovaný 18. júla.

Hleb v každom prípade odhalil aj ďalšie detaily z jeho prestupu do Barcelony: "Nechcel som prestúpiť do Barcelony. Chcel som zostať v Arsenale alebo odísť do Bayernu. Môj agent však naliehal. Povedal mi, že Guardiola sa s ním opäť skontaktoval a nakoniec..."

Bieloruský futbalista prekvapil aj slovami na adresu Thierryho Henryho, s ktorým zdieľal šatňu v Arsenale Londýn. Francúz sa k Barcelone pripojil o rok skôr ako Hleb: "Keď sa môj transfer nachádzal vo finálnej fáze rokovaní, Henry mi povedal: 'Prečo chceš prestúpiť do Barcelony? Zavolaj mi a všetko ti poviem.' Odpovedal som mu: 'Nemám tvoje číslo.' V Arsenale sme hrali dve sezóny, ale náš vzťah bol obmedzený len 'ahoj' a 'maj sa'."

zdroj: sport.es
foto: facebook

Marian

39
2019-06-27 08:05:10

Ronaldinho viedol rušný nočný život, takže na tréning mohol prísť nevyspaný a aj pripitý. Asi nepil len minerálku...To sa podpísalo pod jeho kariéru. Ale bol to top hráč s technikou, akú nemá ani Leo. A to , akú skvelú má techniku Leo, vidíme v zápasoch, ale nepoužíva také fintičky, ako Ronaldinho. Leova technika je menej vyfintená ale o to účelnejšia. A hlavne, výsledkom je viac strelených gólov.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.