Nedávna výmena na brankárskom poste medzi FC Barcelona a Valenciou CF sa postarala o to, že sme opäť prepísali historické tabuľky najdrahších gólmanov futbalových dejín. Pozrime sa spolu na desiatich brankárov, ktorí stáli ich zamestnávateľov najviac. Jednotlivé údaje pochádzajú zo špecializovaného portálu Transfermarket

1. Kepa Arrizabalaga (Chelsea)

Najdrahším brankárom histórie je mladý brankár zo Španielska, za ktorého neváhali zaplatiť predstavitelia londýnskej Chelsea Bilbau rovných 80 miliónov eur. Dvadsaťštyriročný futbalista sa na Stamford Bridge pomerne dobre adaptoval, hoci svetom otriasol menší škandál týkajúci sa jeho konfliktu s trénerom Sarrim.

2. Alisson (Liverpool)

Ako hráč Ríma zavítal počas predchádzajúceho leta za 62,5 milióna eur do Liverpoolu. Pod Kloppom zažil neuveriteľnú sezónu, odohral všetkých tridsaťosem ligových stretnutí a doviedol The Reds za výhrou v Lige majstrov.

3. Gianluigi Buffon (Juventus)

Aj napriek tomu, že sú to už dlhé roky, miesto na pomyselnom pódiu si už od sezóny 2001/02 drží legendárny Buffon. Ikonický Talian sa za 52,8 milióna eur upísal ako gólman Parmy turínskemu Juventusu, v drese ktorého odohral neuveriteľných sedemnásť sezón, čo celkovo činilo viac ako päťsto ligových meraní síl. 

4. Ederson (Manchester City)

Po tom, čo sa z Benfiky pred dvoma rokmi upísal za 40 miliónov eur Manchestru City, sa stal v mančafte Pepa Guardiolu neohrozenou brankárskou jednotkou. Levím podielom prispel ku zisku hneď šiestich trofejí vrátane dvoch z Premier League, triumfu z FA Cupu, dvoch víťazstiev v Ligovom pohári a napokon i výhre z FA Community Shield. 

5. Jasper Cillessen (Valencia)

Prvú päťku uzatvára holandský reprezentant Jasper Cillessen, ktorý sa rozhodol počas tohto letného transferového obdobia odísť z FC Barcelona do Valencie. Amsterdamský rodák prestupuje k netopierom za 35 miliónov eur a jeho kontrakt bude na Mestalli platný na štyri sezóny. 

6. Thibaut Courtois (Chelsea -> Real Madrid) - 35 miliónov eur
7. Manuel Neuer (Schalke 04 -> Bayern Mníchov) - 30 miliónov eur
8. Jordan Pickford (Sunderland -> Everton) - 28,5 milióna eur
9. Francesco Toldo (Fiorentina -> Inter Miláno) - 26,5 milióna eur
10. Neto (Valencia -> FC Barcelona) - 26 miliónov eur

Zdroj: md
Foto: md

mikimi122

11
2019-06-28 12:07:49

Ten Neto na konci ma riadne dostal xD No čo už, Neto je proste najdrahší druhý brankár v histórii a triumf nášho vedenia v tomto prestupáku.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.