Prvým finalistom tohtoročnej edície Copa América, ktoré sa odohrá symbolicky na bájnej Maracane, sa stal reprezentačný výber Brazílie. Kanárici zvládli semifinálové stretnutie s Argentínčanmi, ktorí sa odprezentovali dobrým výkonom, ale nezvládli v zápase so svojím odvekým rivalom kľúčové okamihy. 

Lionel Scaloni, manažér argentínskeho národného tímu, v semifinálovom zápase proti Brazílii postavil rovnakú základnú jedenástku, ako vo svojom prvom zápase na lavičke albicelestes. Ba čo viac, prerušila sa tak zhruba trojročná séria štyridisatich zápasov, počas ktorých toto juhoamerické mužstvo odštartovalo súboj zakaždým v rôznej zostave, čo podčiarkuje turbulentné obdobie, ktorým si muselo prejsť. To Brazília sa počas celého turnaja prezentovala dobrou organizáciou svojej hry a i napriek absencii hviezdneho Neymara bola favoritom. 

Začiatok stretnutia nebol príliš atraktívny pre diváka, no rozhodne nesmierne vyčerpávajúci pre hráčov. Zverenci oboch mančaftov si nedarovali ani meter a obrovská intenzita sa ešte znásobila po tom, čo ekvádorský rozhodca Roddy Zambrano po tvrdom zákroku Tagliafica na Gabriela Jesusa vytiahol žltú kartu. Už od prvých minút sa, každopádne, zdalo, že Argentínčania chceli loptu o niečo viac, zatiaľ čo domáca ekipa stavila skôr na defenzívnejšiu taktiku. 

Do prvej príležitosti sa dostal Paredes po prihrávke Messiho, avšak skóre napokon otvorili v osemnástej minúte domáci. Po akcii, ktorú inicioval Philippe Coutinho, sa gólovo presadil Gabriel Jesus. Leo, ktorý sa dovtedy do duelu príliš nezapájal, na seba zobral väčšiu zodpovednosť a je pravdou, že jeho výkon sa postupne zlepšoval. V tridsiatej šiestej minúte zaznamenal aj svoj jediný strelecký pokus, no prekonať Alissona sa mu nepodarilo.

Situácia súboja sa otočila a útočiť museli Argentínčania ešte viac, no Brazília ukazovala svoju vyspelosť. Definitívne o tom, že do finále postupuje selecao rozhodol v sedemdesiatej tretej minúte svojím gólom Firmino.

Brazília 2 - 0 Argentína

Brazília: Dani Alves, Marquinhos (Miranda, 64’), Thiago Silva, Alex Sandro; Arthur, Casemiro, Coutinho; Everton (Willian, 46’), Gabriel Jesus (Allan, 80’) a Firmino.

Argentína: Armani; Foyth, Pezzella, Otamendi, Tagliafico (Dybala, 85’); De Paul (Lo Celso, 66’), Paredes, Acuña (Di María, 59’); Messi, Agüero a Lautaro Martínez.

Góly: Gabriel Jesus (19’); 2-0, Firmino (71’)

Zdroj: md
Foto: md

sid1

6
2019-07-03 07:15:58

Znie to az prekvapujuco ale argentina mala viac z hry a brazilia po gole uplne vypla. Skoda sanci a polosanci co mali mohlo to vyzerat inac. Lo celso bieda, de paul naopak prekvapil. Skoda, ze neriskol skor di mariu dnes to nebolo zle od neho.

Didalop

4
2019-07-03 07:45:17

Brazilia jasne lepsia. A to ich nemam rad. Casemiro potvrdil, ze je prasa. Ale aj par hracov Argentiny hralo skoro az brutalne, Otamendi je total tupelo. Martinez dohral iba zazrakom, ten bol mimo. Okrem brvna a tyce nemala Argentina nic. Leo sklamal, vyhovarat sa na penalty, to je take suarez-neymar-ronaldovske. On to nema za potreby. Absolutne zasluzeny postup Brazilie.

Tulipan

-12
2019-07-03 07:49:18

Tiež sa čudujem jeho topka je skôr vyhovárať sa na trávnik :D aj keď vtom prípade sa mi zdá ze aj super hra vždy na tom istom

madidus

0
2019-07-03 08:49:05

Dajme tomu, že niekto zarába 3000€ mesačne. Teraz dostane polovicu z toho a povie že z toho nevyžije, ale jeho sused zarába to isté alebo menej a bez problémov to zvláda. Logika je úplne ta istá ako s trávnikom.

Tulipan

-1
2019-07-03 09:30:36

To áno ale realita je taká že stále je to len výhovorka

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.