Londýnsky Arsenal v týchto okamihoch zvažuje možnosť získať krídelníka FC Barcelona Malcoma. Je však nutné poznamenať, že Brazílčan predstavuje pre Unaia Emeryho až druhú možnosť, ktorá vstúpi do platnosti výlučne v prípade, že klubu nevyjde operácia Wilfireda Zahu.

Hlavným prestupovým cieľom londýnskeho Arsenalu je hviezdny hráč Crystal Palace Wilfried Zaha, ktorý by, každopádne, vôbec nemusel byť lacným variantom. Keďže čiastka za jeho transfer by mohla dosiahnuť hodnotu až vo výške osemdesiatich miliónov eur, Kanonieri sa na prestupovom trhu obzerajú po rôznych alternatívach. Jednou z nich by mohol byť i Malcom. 

Podľa informácií anglického denníka Mirror vedenie FC Barcelona v ostatných hodinách prevzalo iniciatívu a samo ponúklo Malcoma práve Arsenalu. Brazílčan prišiel na Camp Nou pred rokom za štyridsaťjeden miliónov eur, no nezískal si dôveru trénera Ernesta Valverdeho, a tak pre neho hľadá direktíva úradujúcich šampiónov La Ligy Santander nové pôsobisko. 

Oba celky sa avšak zatiaľ nedohodli na prípadnej prestupovej čiastke. Arsenalu sa príliš nepozdávajú požiadavky Kataláncov, ktorí za neho chcú sumu podobnú spomínaným štyridsaťjeden miliónom, ktoré do neho investovali. The Gunners by, v každom prípade, súhlasili s hosťovaním na jeden ročník s opciou o možnosti jeho následnej kúpy, čo sa ale príliš nepozdáva Barce, pre ktorú ide o akési krajné riešenie. 

Je prirodzené, že vzhľadom na potrebu vedenia obohatiť svoju klubovú pokladnicu pred tým, ako je pripravené uskutočniť viacero veľkých transferov vrátane kúpy Griezmanna či Neymara, príliš veľká náklonnosť ku hosťovaniu nie je. Na druhej strane však Valverde dal jasne na známosť, že preferuje úzky káder s maximálne dvadsiatimi futbalistami, a tak by v prípade, že by sa nenašiel záujemca, direktíva nemusela mať na výber. 

Nech je to akokoľvek, celá operácia sa momentálne nachádza v mŕtvom bode aj preto, lebo Arsenal sa prioritne koncentruje na zisk spomínaného Wilfrieda Zahu. Mimoriadne šikovný dvadsaťšesťročný futbalista z Pobrežia Slonoviny dokazuje v Crystal Palace už niekoľko rokov, že patrí medzi absolútnu svetovú špičku a manažér Unai Emery je presvedčený o tom, že do jeho ekipy by ideálnym spôsobom zapadol.

Zdroj: sport
Foto: sport

singo1

5
2019-07-04 20:45:30

Ako tak sledujem pod kokotom nosatym sa barca pekne rozpadava a stáva sa z nej klub dochodcov

Reekwon

top komentár
46
2019-07-04 20:59:57

Za mě pouze hostování. Upřímně, kolik hráčů vysedává věčně na lavičce/tribuně a pak naskočí do El Clásica a je nejlepší na hřišti? Ten kluk to v sobě má, ale Valverde to nějakým způsobem nechce vidět. Kolikrát jsme se v sezóně ofenzivně trápili a co udělal Valverde? Stáhl Semeda a poslal na hřiště Roberta. A když jsme měli zraněného Dembélého a Suáreze pro finále CdR, co udělal Valverde? Stejně Malcoma vynechal.. Takže ten už se ani nemusí snažit, jen mě dost zaráží, že se o tom vůbec nepíše, že Valverde má k několika hráčům až nechutně chladný vztah.

singo1

37
2019-07-04 21:03:06

V clasicu hral super a za odmenu sedel tuším 6 zapasov

emiliano

-3
2019-07-04 21:03:50

Nosáč mal jeden káder a Malcoma jednoducho ignoroval, lebo nemal pre neho miesto. To je celá pravda. Ani nevieme, čo by Malcom dokázal, lebo pod nosáčom nehral.

kluc

4
2019-07-04 21:04:47

Inak trocha mimo....Herrera prestupil z United do PSG takže Rakitic asi do PSG nepôjde, ale skôr do United by mohol.

LaBrie

7
2019-07-04 21:14:32

Tak Arsenal chce dat za Zahu 80 melonov ale v pripade Malcoma je 41 melonov vela...

Martin77

16
2019-07-04 21:15:38

Malcom hostovačka a jak mile Valverde vypadne, tak Malcom návrat. Bože doufám, že je tohle už Valverdeho poslední sezóna ..klidně už v lednu by mohl jít. To, že si nezabalil kufry už toto léto nechápu. :-/

viness

2
2019-07-05 00:16:23

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

gabo

2
2019-07-05 07:24:41

Po tých 2 pruseroch ako cez kopirak by letel na celom NORMALNOM futbalovom svete

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.