Argentínsky národný výber by mal odohrať do konca tohto kalendárneho roka hneď šesť priateľských zápasov, no zatiaľ nevieme, či v nich uvidíme v akcii i jeho najväčšiu hviezdu. Na to, či v nich Lionel Messi nastúpi, alebo sa zaradí rovno do zápolení v rámci kvalifikácie na Majstrovstvá sveta v Katare, si musíme počkať. 

Lionel Messi po semifinálovom vypadnutí s Brazíliou z tohtoročnej edície Copa América hovoril viac ako kedykoľvek predtým. Kapitán FC Barcelona nebol spokojný s ekvádorskými arbitrami, ktorí svojimi pochybnými rozhodnutiami do veľkej miery ovplyvnili priebeh celého stretnutia, hoci uznal, že Kanárici postúpili zaslúžene. Nech to bolo, každopádne, akokoľvek, celá situácia bola až príliš horúca na to, aby sa ho niektorý z novinárov odvážil opýtať na jeho reprezentačnú budúcnosť

Zdá sa, že o tom, čo bude nasledovať v každom prípade ešte nie je definitívne rozhodnutý ani samotný Leo. Nateraz vieme, že sezónu začne v Barcelone a situácia okolo Argentíny sa ešte nejakým spôsobom vyvinie, hoci je mimoriadne pravdepodobné, že do najbližších duelov nezasiahne. Albicelestes odohrajú do konca roka hneď šesť priateľských stretnutí, no katalánske periodiká predpokladajú, že Messi by ich mohol vynechať a následne sa k ekipe pripojiť opäť v marci nasledujúceho roka, keď by sa zaradil do bojov v rámci kvalifikácie na Svetový šampionát v Katare. 

Čo sa týka Argentíny samotnej, vieme, že na jej trénerskej lavičke bude minimálne do konca tohto roka pokračovať Lionel Scaloni. Na jeho zverencov teraz čakajú dva septembrové súboje, v ktorých sa postupne predstavia proti Čile v Los Angeles a proti Mexiku, ktoré trénuje Tata Martino, na štadióne v San Antoniu. Ich program bude pokračovať ďalším prípravným meraním síl s Nemeckom v Dortmunde v októbri, no ich druhý rival v rámci tejto minišnúry zápasov zatiaľ priblížený nebol. Argentínska futbalová federácia AFA tiež zverejnila informáciu o tom, že posledné dva duely roka čakajú na národné družstvo v novembri, no mená súperov do týchto chvíľ neozrejmila taktiež.

Zdroj: md
Foto: md

emiliano

1
2019-07-06 10:02:09

Myslím si, že omladený káder Argentíny ukázal , že má budúcnosť. A Leo mladým pomôže získať skúsenosti a sebavedomie. Starý káder skončil, nešlo to.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.