Frenkie De Jong, čerstvá posila FC Barcelona, bol v piatok odprezentovaný ako prvý hráč blaugranas, no zatiaľ bez čísla na svojom drese. Dôvod je prostý, Katalánci zatiaľ ich oficiálne rozdelenie do nadchádzajúceho ročníka nezverejnili, no samotný Holanďan už viackrát deklaroval, že by si želal dvadsaťjednotku. 

Frenkie De Jong sa stal definitívne hráčom FC Barcelona, no zatiaľ nevieme, aké číslo bude na Camp Nou nosiť na drese. On sám by však rád mal aj naďalej dvadsaťjednotku, ktorú predtým nosil v Ajaxe. "Cítim sa s týmto číslom pohodlne. Mohol by som mať aj iné číslo, iste, ale je fajn, keď sa človeku dostane trochu uznania," komentoval pre holandskú tlač. 

Prečo teda práve číslo 21? "Do Barcelony som prišiel s celou svojou rodinou okrem môjho starého otca Hansa de Jonga, otca môjho otca. Zomrel, keď som oslavoval svoje dvadsiate prvé narodeniny. Bez toho, aby som si bol toho vtedy toho vedomý, to bola istá forma vzdania úcty. Bol obrovským fanúšikom futbalu. Je mi neuveriteľne ľúto, že tu nemôže byť a zažiť to so mnou, ale na druhej strane ma teší, že mi to vynahrádza zvyšok rodiny," vysvetľoval De Jong v rozhovore pre Voetbal International

Iné holandské médium, denník AD, zase vysvetľuje, že sa Frenkie de Jong sa rozhodol mať na drese celé svoje meno, hoci fanúšikovia na Camp Nou vykrikovali jednoducho Frenkie. Ba čo viac, skrátenú verziu, teda len "Frenkie", navrhovala aj firma Nike, ktorá je barcelonským sponzorom, ale futbalista to odmietol. V nasledujúcej sezóne ho tak budeme vídavať s menom "F. de Jong". 

Amsterdamský odchovanec má za sebou v Barce oficiálnu prezentáciu, ktorá sa uskutočnila v piatok. De Jong absolvoval lekársku prehliadku, ukázal sa viac ako dvadsaťtisíc priaznivcom a zvládol i svoju prvú tlačovú konferenciu. Už čoskoro sa bude môcť zaradiť k tímu Ernesta Valverdeho, ktorý sa do práce vracia štrnásteho júla.

Zdroj: sport
Foto: sport

MaaS_

11
2019-07-08 12:36:29

veľký sympaťák :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.