Neubehlo až tak veľa času od chvíle, keď prišiel z Lyonu Samuel Umtiti za dvadsaťpäť miliónov eur, čo dnes vyzerá až ako smiešne nízka čiastka. Francúzky majster sveta túto sumu splatil prakticky okamžite svojimi skvelými výkonmi, hoci v ostatnej sezóne prišiel o svoje miesto pre zdravotné problémy. I napriek tomu však patrí medzi najlepších obrancov na svete. Prinášame Vám komentár novinára portálu Barca Blaugranes Jasona Pettigrova. 

V jeho veku dvadsaťpäť rokov, s dobrým predpokladom na to, že to najlepšie má Samuel Umtiti ešte len pred sebou, by jeho predaj nemal žiadny význam. Čo by sa docielilo tým, že by jeho kúpom získalo na sile niektoré z popredných európskych družstiev? Iste, direktíva potrebuje peniaze na uskutočnenie operácií Antoina Griezmanna, Matthijsa de Ligta či Neymara, no to nie je Umtitiho chybou. 

Na vine by bola smiešna prestupová politika a nanešťastie sa zdá, že Barca plánuje opäť počas tohto leta na prestupovom trhu hazardovať. Thomas Vermaelen je už históriou a v klube ostali spoločne s Umtitim len Gerard Piqué a Clément Lenglet. Vychádzajúc z toho, prečo na nebi by sme vôbec mali zvažovať Francúzov odchod? Je síce pravdou, že stratil trochu na rýchlosti, spomeňme si len na zápas proti Villarrealu z konca ročníka, no to je prirodzené. Fakt, že sa namiesto operácie rozhodol pre konzervatívnu liečbu, by rozhodne nemal byť dookola využívaný ako argument na jeho transfer. 

Umtiti je hráčom, ktorý má obrovský rešpekt u svojich spoluhráčov aj trénerov a vo všeobecnosti by mu nikto nemal zazlievať jeho holistický prístup ku svojej liečbe. Ako príkladný profesionál zadák vždy robil to, čo sa od neho očakávalo. Zatiaľ čo sú tu legitímne dôvody, prečo by mohla Barca predať Philippeho Coutinha či Ivana Rakitića, Ousmane Dembélé a Umtiti musia zostať na Camp Nou za každú cenu. 

Bývalý hráč Lyonu sa bude musieť v tímovej hierarchii predrať opäť cez Lengleta, ale aj keby sa mu to nepodarilo, manažér potrebuje mať v ekipe zdravú konkurenciu. Umtiti dal jasne na známosť, že plánuje pokračovať v klube a pokiaľ by sa ho predsa rozhodol zbaviť, urobil by obrovskú chybu. 

Zdroj: barcablaugranes
Foto: archív, barcablaugranes

Perezzz

4
2019-07-08 14:39:36

Prodat ho by byla obrovska chyba. Vzhledem k tomu ze o clanek niz se fotil Coutinho na novych dresech tak to nevypada na jeho prodej. Fotil se i lenglet. Myslim si ze je tady momentalne ryziko jeho prodeje kvuli koupi Neymara a Griziho. Prodat se musi Rakitic, Vidal a klidne i Dembele. A taky se hovori o koupi jednoho obrance, ale na to nebudou prachy. Alternativa je bud vzit Alvese nebo nekoho z B. Je to takove šetrné řešenì. Ale nebylo by vubec spatny

jokerito

8
2019-07-08 14:40:42

Hlavne dufam, ze sa da zdravoten doporiadku.

PETERKRIZAN

0
2019-07-08 14:41:37

MYSLIM ZE NIKTO NEVIE KAM Z KONOPI,PRESTUPOVA POLITIKA JE DLHODOBO CUDNA

BayernMunchen

15
2019-07-08 14:55:07

"Ako príkladný profesionál zadák vždy robil to, čo sa od neho očakávalo. "
Od profesionala sa ocakava aby bol rok a pol na marodke? Hodnotime hracov podla vermaelena alebo co? Umtiti uprednostnil repre pred klubom, dorazil sa na MS a odmietol ist na liecbu ktora by ho zbavila problemov. Cim skor predat lebo nam tu na dalsich 5 rokov skysne novodoby vermaelen. Ale aby som vermaelenovi nekrivdil, ten sa vzdy nechal liecit tak ako mu poradili specialisti. Umtiti najskor vydieral vedenie o novu zmluvu, inak by odisiel do ManUtd a potom si zacal robit co chcel. Keby toto urobil dembele uz by ste ho vyhadzovali von oknom

Toky

6
2019-07-08 16:21:19

Možno viem prd o futbale i keď ho hrám 30 rokov. Ale Umtiti to čo hral posledný rok... no, poviem to takto. Na obrancu jedného z najsledovanejších, možno najlepších klubov sveta mal príliš pomalý štart na loptu, príliš dôveroval ostatným hráčom v obrane a príliš si kontroloval prácu s kolenom. To koleno ho veľmi veľmi obmedzovalo v kritických okamihoch avšak ani pri obyčajných prihrávkach s ním nenarábal štandardne - nedopínal nohu atď. To koleno má v mysli. Uvedomujem si, že som ho ako hráča nikdy nemal v obľube a možno ho príliš sledujem, mám skreslené vnímanie. Ale on v pohode nieje. Respektíve počas celej sezóny a ani na jej konci stále nebol. Dúfam že sa vylieči, prajem mu. Každopádne možno vás tu niektorých, možno všetkých vytočím ale Umtiti nikdy nebol hráč herne hodný Barcelony. Nemôžem si pomôcť. Tak ako nieje do nej vhodný Dembele svojim prístupom (potrebuje si toho ešte prežiť a zaslúžiť si to, potrebuje vedieť že do klubu a hry sa musí položiť celý) tak Umtiti herne Barcelone nestíhal (nesedel si so zvyškom obrany) podľa mňa nikdy a túto sezónu už to nedával ani fyzicky (zdravotne).
To je môj názor a absolútne rešpektujem že má niekto názor iný.

GabrielSVK

-2
2019-07-08 16:41:55

Pique je tiež veľké drevo. A možno odohral polovicu sezóny dobre, ale inak je neskutočne pomalý a nedôrazný obranca. Technický je možno dobrý, ale inak slabota. To píšem samozrejme o posledných 2 sezónach.

BayernMunchen

-1
2019-07-08 16:58:27

Suhlasim, ale aspon je schopny hrat. Umtiti bude hravat vzdy par zapasov a potom sa 2 mesiace liecit alebo vypadne na rok kvoli operacii. Ani jedna moznost nehovori v prospech toho aby sme si ho nechali

emiliano

0
2019-07-08 17:55:51

Umtiti má perfektný výskok a dobre číta hru. Ale inak má pravdo BayernMnichov, a vysvetlil mi to, čo som nechápal - že prehráva bežecké súboje. Všimol som si, že jednoducho nejde do behu, ale križuje to k bráne a teraz chápem prečo. Vie sa, že ho nemám rád, po jednej sezóne vydieral klub obrovským platom a to si dávno nedovolil nik, posledne Figo. Nech odíde, ušetríme na plate a odstraníme hrozbu vzniku maróda.

Camp_Nou

3
2019-07-08 17:57:17

Umtitiho uspech je postavený na jeho zdravých nohách. Ale to u všetkých futbalistov je tak.

LaBrie

1
2019-07-08 18:59:57

Clanok je pisany v style keby bolo...myslim tym zdrave koleno, ale to je asi len zbozne prianie fanusikov...ak koleno nebude v poriadku, clanok je uplne od veci.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.