Futbalisti Brazílie sa prezentovali mimoriadne vyspelým výkonom po taktickej stránke a hoci vo finálovom stretnutí Copa América proti Peru tŕpli až do posledných minút, napokon triumfovali pomerom 3-1. Kanárici pridali do zbierky cenný titul, ktorý však bude zrejme ešte veľmi dlho spájaný s polemikou a kontroverziami, ktoré načal po semifinálovom stretnutí Lionel Messi. 

Brazílčania sa cítili na Maracane ako favoriti a nečudo, na tomto bájnom štadióne odohrali neuveriteľných stopätnásť duelov a prehrali tu vo finále iba raz, a to pred temer sedemdesiatimi rokmi proti Uruguaju. Odvtedy Selecao na tejto pôde v zápasoch,v ktorých sa rozhodovalo o titule, dominovalo, triumfujúc vo finále Copa América 1989 nad Uruguajom, vo finále Pohára konfederácií 2014 proti Španielsku a vo finále olympijského turnaja pred tromi rokmi proti Nemecku. 

Manažér Peru Ricardo Gareca, verný svojim futbalovým princípom, preferoval zo strany svojej ekipy osobnú obranu, no jeho koncept sa rozpadol už po pätnástich minútach. Najlepší hráč turnaja Dani Alves odviedol dobrú prácu pre Gabriela Jesusa, ten si poradil s Traucom a našiel voľného Evertona, ktorému sa podarilo v pätnástej minúte otvoriť skóre. 

Zatiaľ čo Argentína sa v semifinále možnosti pokutového kopu nedočkala, Peru aj s konzultáciou systému VAR takúto výhodu v štyridsiatej štvrtej minúte dostalo. Loptu si postavil na biely bod Guerrero a pohodlne prekonal Alissona, čím sa presadil strelecky na šampionáte po tretí raz. Kanárici však ešte do polčasu, z jednej z posledných akcií celého dejstva, strelili svoj druhý gól, a to zásluhou výborne hrajúceho Jesusa. 

Bol to, každopádne, práve útočník City, ktorý videl po zmene strán druhú červenú kartu a od sedemdesiatej minúty sa tak domáci triasli. Brazílčania trpeli, Peru sa nevzdávalo, no vykúpenie pre nich priniesla osemdesiata deviata minúta a po zákroku Zambrana a Evertona sa opäť pískala penalta, ktorú premenil Richarlison.

Brazília 3 - 1 Peru

Brazília: Alisson, Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro, Arthur,Casemiro, Gabriel Jesús, Philippe Coutinho (Eder Militao 76'), Everton (Allan 91') a Firmino (Richarlison 74').

Peru: Gallese Advíncula, Zambrano, Abram, Trauco, Tapia (Gonzales 81'), Yotún (Ruidiaz 77') , Carrillo (Andy Polo 85'), Cueva, Flores a Guerrero.​

Góly: 1-0 Min. 14 Everton; 1-1 Min. 43 Guerrero, pokutový kop; 2-1 Min. 45 Gabriel Jesus; 3-1 Min. 89 Richarlison, pokutový kop.​

Zdroj: sport
Foto: sport

messso

2
2019-07-08 10:09:56

zrazu sa ten VAR už používa?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.